Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Ja raczej bym podziękował. Geje gejami, póki do mnie nic nie mają ja do nich nic nie mam, ale biorąc pod uwagę mentalność naszego narodu umieszczenie takich zdjęć w PF (pomimo iż bardzo dobrych technicznie i artystycznie) mogło by spowodować bardzo drastyczny spadek klienteli. Ot, polskie realia
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Ja fotografowałem taką ceremonię i tzw. reception, czyli "wesele" w Anglii. Była doskonała zabawa. Przyznam szczerze, że atmosfera była cieplejsza i milsza niż na niejednym ślubie heteroseksualnym. Dwie niesamowite, otwarte na inny punkt widzenia rodziny, cudowna sprawa. Bez wahania zrobię to jeszcze raz. Nie odczułem tego wahania zresztą ani na sekundę, bo i niby dlaczego?

Patrząc z perspektywy czasu, była to bardzo wesoła, sympatyczna i otwierająca oczy sprawa.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    mogło by spowodować bardzo drastyczny spadek klienteli. Ot, polskie realia
    Powiem ci ,że mogło by zadziałać odwrotnie jak piszesz. Kiedyś opluto mnie i to co robię przez artykuł w GW lokalnej - a w rzeczywistości wyszło tak ,że zrobiono mi darmową reklamę i klientów przybyło. A zrobienie reportażu z ślubu gejowskiego, żydowskiego, muzułmańskiego i jeszcze jakiegoś innego dało by ci tylko +10pkt do profesjonalizmu.
    Ostatnio edytowane przez wywar ; 03-11-2009 o 12:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Ja raczej bym podziękował. Geje gejami, póki do mnie nic nie mają ja do nich nic nie mam, ale biorąc pod uwagę mentalność naszego narodu umieszczenie takich zdjęć w PF (pomimo iż bardzo dobrych technicznie i artystycznie) mogło by spowodować bardzo drastyczny spadek klienteli. Ot, polskie realia
    to co ty masz za klientelę??
    Jak tylko trafi mi się okazja sfotografowania takiego slubu zrobię to bez dwóch zdań.

Domyślnie

jakas pluskwa milenijna mi się wkradła - prosze modów o usunięcie postu 15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    to co ty masz za klientelę??
    Jak tylko trafi mi się okazja sfotografowania takiego slubu zrobię to bez dwóch zdań.
    Jaki rynek, taka klientela - podkarpacie. Ostatni bastion PiSu i podobnych...

Domyślnie

Moim zdaniem nie ma co uciekać i giąć się w niesmaku przed fotografowaniem takich imprez/zdarzeń. W końcu stają się one nieodłączną częścią życia we współczesnym społeczeństwie. Nie znam żadnego fotografa ślubnego na Wyspach (a paru znam), który pozwoliłby sobie na nieprofesjonalizm skrzywienia się w grymasie na prośbę sfotografowania gejowskich zaślubin. Ale tutaj dawno już przywyknięto do związków homoseksualnych.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Mi to jest obojętne czy wesele będzie w Pałacu, czy w osp na dechach, obojętne mi jest czy młoda jest modelką, czy wazy 150kg, czy ma penisa - płacą to cykam. Robiłem nawet 2 pogrzeby - po prostu chcieli foty, płacili to jadę i przyciskam spust - a czy głosowali na pis czy na po, czy słuchają RM czy Zetki to mi to dynda.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Mi to jest obojętne czy wesele będzie w Pałacu, czy w osp na dechach, obojętne mi jest czy młoda jest modelką, czy wazy 150kg, czy ma penisa - płacą to cykam. Robiłem nawet 2 pogrzeby - po prostu chcieli foty, płacili to jadę i przyciskam spust - a czy głosowali na pis czy na po, czy słuchają RM czy Zetki to mi to dynda.
    Brawo! Stoję murem za kolegą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Mi też dyndają poglądy i sposób życia klientów. Nic nie mam do gejów i innych mieszczących się w normie, ale nie zawsze poglądy fotografa dyndają potencjalnym klientom, i o to właśnie mi chodziło.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów