Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Domyślnie

Ja przyznam, że nie przełączam się na PS, ponieważ większość rzeczy, które robię obrabiam w LR + NIK. Wszystko w zasadzie dzieje się w czasie rzeczywistym. Myślę jednak, że to 'wina' PSa, który sam w sobie jest zasobożernym programem - a w tym przypadku musi się pomieścić razem z LR...

Domyślnie

No i sobie testuje i mam wrażenie ze szybciej biega niż 2.5. "So far so good", choć rewolucji nie widzę.

LR3b jak widzę nie odszumia jeszcze do końca (luminosity jest nieaktywne). W każdym razie poniżej porównanie - ten sam NEF, ten sam preset dla obu zdjęć

pozdrawiam,
    Tomek
    Ostatnio edytowane przez tymancjo ; 22-10-2009 o 15:16 Powód: dodałem obrazek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Luminosity i color w LR 2.5 na ile miałeś ustawione.Jeśli na 0 to znaczyłoby to jedno....z LR 3 dostaniemy obrazki z lepszym detalem. Oby ,oby...
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse Zobacz posta
    Luminosity i color w LR 2.5 na ile miałeś ustawione.Jeśli na 0 to znaczyłoby to jedno....z LR 3 dostaniemy obrazki z lepszym detalem. Oby ,oby...
    Mi to wyglada na zwykle wyostrzanie lub nieco inaczej dzialajacy algorytm odszumiania. Faktyczneg detalu (oprocz tego pozornego wygladajacego wlasnie jak wyostrzenie), to ja tam nie widze.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Na początek, taka mała uwaga z mojej strony: Nie mam zamiaru niczego udowadniać, czy wnosić o wyższości jednego oprogramowania nad innym, po prostu na co dzień używam LR2.5 stąd takie moje porównanie "co tam inaczej w 3".

Było dokładnie tak:

Mi to wyglada na zwykle wyostrzanie lub nieco inaczej dzialajacy algorytm odszumiania. Faktyczneg detalu (oprocz tego pozornego wygladajacego wlasnie jak wyostrzenie), to ja tam nie widze.
    Też mam takie wrażenie, że więcej detalu tam nie ma (może to wina samego zdjęcia, nieszczególnie wybierane) ale coś inaczej liczą na pewno. czy lepiej, sam nie wiem. Pożyjemy zobaczymy, na razie się trochę pobawie z jednym czy dwoma materiałami.

Pozdrawiam,
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Trójka jest 64bitowa.
    2.5 tez jest 64 bitowe, a przynajmniej mi sie taka wersja odrazu zainstalowala.

Domyślnie

Dziwne... Ja mam suwak Luminance aktywny... Ale wydaje mi się, że 3 chodzi bardziej ociężale na moim kompie niż 2.5.

------
    edit

Ha! Gdy otwieram NEF-a - nie ma Luminance. Ale przy DNG działa.

Oszczędny w słowach Awatar yogur
    Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mishieck Zobacz posta
    Dziwne... Ja mam suwak Luminance aktywny... Ale wydaje mi się, że 3 chodzi bardziej ociężale na moim kompie niż 2.5.

------
    edit

a w LR2.5 też tak masz?

Oszczędny w słowach Awatar yogur
    Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mishieck Zobacz posta

------
    edit

Ciekawe, u mnie dla DNG Luminance nie działa. "?"

Domyślnie

Otwierając nefa z d50 LRbeta3 przez chwile ok2sek. mam podgląd na zdjęcie tak jak by wyglądało otwarte w NX tz. kolory, jasność,kontrast,wb a później wszystko się zmienia na ustawienia adoboskie, profilami kolorów można sobie z tym poradzić ale moje pytanie brzmi czy nie można ustawić LR tak aby zdjęcie dłużej niż 2sek. wyglądało jak otworzone w nx?
    D50 nex5n x-pro1

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów