rozwiązanie z wyświetlaczem jest lepsze. Nie mam nic przeciwko pokrętłu, można w końcu zrobic tak, że jest pokrętło, a to co ustawione pokazuje się na LCD czy LED. Gdy lampa jest wysoko to stosuje się panel sterujący (po kablu). I dlaczego tego nie dodano do tej lampy, skoro jest taki panel (do serii S)? Bez sensu.
Pokrętło takie jakie jest w R+ jest do kitu. Spróbuj za jednym razem przestawić moc o np 1,7 EV. Do tego trzeba ze 3-4 prób, łazić po studiu ze światłomierzem itd. Gdy jest wyświetlacz numeryczny zrobi się to za jednym podejściem, bez kontroli światłomierzem.
Wiem, lampa nie jest wyskalowana idealnie (myślę tu o serii S), liniowo to zrobili w środku zakresu, na minimum i maximum mocy zmiana o 1 na wyświetlaczu nie jest zmianą o 1 EV. Ale gdy to się wie to samemu się wprowadza korekcję w swojej główce.
Gdy się robi na czuja, bez światłomierza, to może samo pokrętło jest OK, ale jak juz się ma precyzyjny miernik to chce się mieć i precyzyjne przestawienie mocy od razu na żądaną wartość.
1. czy będzie możliwość podpięcia zewnętrznego pulpitu?
2. czy będzie wyświetlanie numeryczne ustawionej mocy?
3. czy będzie chłodzenie palnika?
4. wejście na zasilanie z akku to byłby nadmiar szczęścia.
te cztery powyższe rzeczy są najistotniejsze
mniej istotne:
fajnie by był podział mocy do 1/64, dobrze by odpowiednio opracowano samorozładowanie przy zmniejszaniu mocy (największa bolączka w lampach S), mogli by dać osłonę na palnik odcinającą UV.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami