Close

Strona 219 z 846 PierwszyPierwszy ... 119169209217218219220221229269319719 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 181 do 2 190 z 8455

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magda.K Zobacz posta
    W końcu i ja tu trafiłam. Wymieniamy monitor. Tata chce kupić LG 22" W2253TQ-PF. Wiem, że wg niektórych monitor poniżej 1000zł to tylko wyrób monitoropodobny, ale nic droższego nie wchodzi w grę. Czy ktoś z was ma taki monitor i może się wypowiedzieć na ten temat ? Wiem, że to nic nadzwyczajnego, ale na razie potrzebuję coś co będzie przynajmniej przyzwoite. Ale w sumie wszystko będzie lepsze od tego co mam teraz.
    Jeśli masz 1000zł to możesz wyrwać Dell 2209W na matrycy IPS. Po kalibracji będzie to dobry wybór. Zdecydowanie lepszy od matryc TN, kąty widzenia itp. Jedynym problemem może być czerń jak to matryce IPS mają. Poza tym Panowie ja was nie rozumiem. Koleżanka pyta o monitor za 1000zl a wy jej sypiecie monitory za 2000zl i wyżej I znowu ta sama śpiewka że tylko Eizo i Nec. Kiedyś na pewno koleżanko kupi sobie Eizo, więc teraz ma się cieszyć tym co będzie miała. Wszystkiego od razu nie można mieć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    A skąd go bierze?
    Z display port lub HDMI

ps. uprzedzając Pańskie "ale dzisiejsze karty konsumenckie i oprog. wysyłają 8 bit/kanał" ... nie zmienia to faktu że monitor może być w stanie wyświetlić więcej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Giani Zobacz posta
    Jeśli masz 1000zł to możesz wyrwać Dell 2209W na matrycy IPS. Po kalibracji będzie to dobry wybór. Zdecydowanie lepszy od matryc TN, kąty widzenia itp. Jedynym problemem może być czerń jak to matryce IPS mają. Poza tym Panowie ja was nie rozumiem. Koleżanka pyta o monitor za 1000zl a wy jej sypiecie monitory za 2000zl i wyżej I znowu ta sama śpiewka że tylko Eizo i Nec. Kiedyś na pewno koleżanko kupi sobie Eizo, więc teraz ma się cieszyć tym co będzie miała. Wszystkiego od razu nie można mieć.
    EIZO S1731 kosztuje 1000 złotych polskich i jest lepszym wyborem niż ten 8 bitowy DELL za 1100 (który oczywiście i tak jest lepszy od tamtego "szajsunga")

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Giani Zobacz posta
    więc teraz ma się cieszyć tym co będzie miała.
    Większość ludzi nie wie w co się ładuje kupując monitory marketowe. Kyle ma rację, zdecydowanie lepiej wziąć mniejszy a rozsądny niż wyrzucić w błoto 1 tys zł.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

proponuje kupić coś na raty. 1000 zł wpłaty własnej a drugi spłacić. Sam mam nec p221 w ratach tyle ze do niego trzeba bylo dokupic kalibrator. Wiec moze Eizo 2231 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    proponuje kupić coś na raty. 1000 zł wpłaty własnej a drugi spłacić. Sam mam nec p221 w ratach tyle ze do niego trzeba bylo dokupic kalibrator. Wiec moze Eizo 2231 ?
    Taa jakbym pracowała i miała swoje pieniądze to mogłabym coś takiego zrobić. A na razie jestem zdana na rodziców, ale i tak się cieszę, że zdecydowali się na nowy. Ten monitor na pewno będzie lepszy od tego co mam teraz. Oglądaliśmy ostatnio zdjęcia z wakacji u nas na komputerze, a później u mojego brata (monitor podobny do tego co chcemy kupić) i różnica naprawdę była widoczna.
    Kiedyś jak sobie zarobię, to sobie kupię lepszy. A teraz nie mam zamiaru marudzić, bo gdyby nie rodzice, to bym do tej pory nawet aparatu nie miała.

Domyślnie

Ten monitor na pewno będzie lepszy od tego co mam teraz. Oglądaliśmy ostatnio zdjęcia z wakacji u nas na komputerze, a później u mojego brata (monitor podobny do tego co chcemy kupić) i różnica naprawdę była widoczna.
    Skoro z góry wie Pani lepiej, to po co w ogóle było pytanie? Jak napisałem, monitor na pewno będzie bardziej oczojebny, ale na pewno nie lepszy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Skoro z góry wie Pani lepiej, to po co w ogóle było pytanie? Jak napisałem, monitor na pewno będzie bardziej oczojebny, ale na pewno nie lepszy.
    Nie pytałam czy będzie lepszy od tego co mam teraz, bo niby skąd możecie wiedzieć jaki jest stan mojego monitora. Po prostu spytałam czy ktoś ma taki i może się wypowiedzieć. Czysta ciekawość.
    Nie prosiłam o propozycje monitorów za 2 tys. bo napisałam, ze nic droższego niż ten LG nie wchodzi w grę.

Domyślnie

Jeżeli nie zależy Ci na fullhd to może Samsung -> http://www.ram.net.pl/product_info.p...ducts_id=49268 ?

Matryca cPVA daje pewną nadzieję na lepszą jakość. Też jestem ciekaw jak w rzeczywistości.
    Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
    Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.

Domyślnie

Po prostu spytałam czy ktoś ma taki i może się wypowiedzieć. Czysta ciekawość.
    Jest gorszy od najgorszego zdezelowanego kineskopu, który ledwo świeci.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 23-08-2009 o 17:14

Strona 219 z 846 PierwszyPierwszy ... 119169209217218219220221229269319719 ... OstatniOstatni