Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Spawacz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fjerzy Zobacz posta
    [...]seria, to by była wyśmienita.
    Moze i tak, ale w taki sposob ubrany byl tylko jeden. Znalezienie w miare sensownego tla (bez przebitek okien, i innych, silnych kontrastow swiatla i formy) tez bylo cholernie trudne -- az dziwne, ze w tej hali mi sie udalo. To wszystko pociagaloby za soba fotografowanie w jednym i tym samym miejscu, a to w efekcie byloby po prostu nudne (nie tylko jako robota, ale przede wszystkim efekt koncowy).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nie pamietam, kiedy ostatni raz uzywalem jakiegokolwiek programu odszumiajacego... Tym bardziej do zdjec zrobionych D3 na ISO 200. A to nie krawedz zadnego murku, tylko spaw od spawanej przed chwila konstrukcji.
    Przekonałeś mnie. Ale i tak kaptur wygląda nienaturalnie. Coś mi tutaj przekombinowałeś, ale aż tak bardzo w obróbce nie jestem zaawansowany, co by się kłócić o szczegóły
    D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Moze i tak, ale w taki sposob ubrany byl tylko jeden. Znalezienie w miare sensownego tla (bez przebitek okien, i innych, silnych kontrastow swiatla i formy) tez bylo cholernie trudne -- az dziwne, ze w tej hali mi sie udalo. To wszystko pociagaloby za soba fotografowanie w jednym i tym samym miejscu, a to w efekcie byloby po prostu nudne (nie tylko jako robota, ale przede wszystkim efekt koncowy).
    Całkowicie się z Tobą zgadzam. To właśnie czyni wartość. Pisząc "wyśmienita" pisałem dosłownie, a nie "na wyrost".

Teraz może powiem dlaczego, choć doceniam to zdjęcie, kiedy jest w pojedynkę, nie zachwyca mnie tak, jak niektórych. Otóż nie widzę dla niego zastosowania (może gdzieś w prasie, jako ilustracja do tekstu dziennikarza ???). W internecie, to tylko na naszych forach fotograficznych (a to nie o to chodzi), a na ścianie, w większym formacie, pojedynczo, chyba nie ma sensu. A Może to taka perełka "do szuflady"? Kiedyś dobierzesz kilka innych pasujących i fota przemówi pełnym głosem .
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Domyślnie

cos w tonacjach przekombinowane.. zatem wyłączając kolory ..dobry portret..pzd
    ogólnie analogowo..
    www.lizakowski-photo.art.pl

Domyślnie

Teraz może powiem dlaczego, choć doceniam to zdjęcie, kiedy jest w pojedynkę, nie zachwyca mnie tak, jak niektórych. Otóż nie widzę dla niego zastosowania
    Widzac sytuacje, osobe, cokolwiek co imho zasluguje na zdjecie -- nie zastanawiam sie nad zastosowaniem tego zdjecia. Zapotrzebowanie na nie, moze pojawic sie pozniej -- calkowicie nieoczekiwane. Lepiej wiec zrobic, niz pozniej zalowac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    A co to za spawacz, co nie spawa... Kto mu płaci, że tak sobie przerwy robi...

Tak powinien zaiwaniać... http://plfoto.com/1716569/zdjecie.html
    Tylko że ten Pan ma tyle wspólnego ze spawaniem co zorza polarna na miesiączkę pingwinów
    procesy jakby to powiedzieć zupełnie skrajne
    Ale prace mają ciężką no i to co się nawdychają w trakcie spawania to już zostaje w płucach do końca życia.
    promieniowanie z łuku spawalniczego też zbyt korzystne nie jest.
    A najfajniej jest jak odpryski gorącego metalu przepalą kombinezon i wpadną "za koszlkę" wtedy chłopaki czasem
    tak fajnie podskakują
    To takie zboczenie zawodowe

Koniec OT

Fota fajna ma swój klimat i nie ma się do czego przyczepić
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Świetne! Ma klimat.

Domyślnie

zabiles mie ta fota stig... moze jakis tutek do obrobki moze jaies sekrety wyjawisz ...
    kurde od samego poczatku niedoscigniony autorytet...

pozdrawiam
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

No to jeszcze jeden spawacz. Tym razem w "standardowym" ubranku:

www.SALDAT.pl

Domyślnie

Teraz może powiem dlaczego, choć doceniam to zdjęcie, kiedy jest w pojedynkę, nie zachwyca mnie tak, jak niektórych. Otóż nie widzę dla niego zastosowania (może gdzieś w prasie, jako ilustracja do tekstu dziennikarza ???). W internecie, to tylko na naszych forach fotograficznych (a to nie o to chodzi), a na ścianie, w większym formacie, pojedynczo, chyba nie ma sensu. A Może to taka perełka "do szuflady"? Kiedyś dobierzesz kilka innych pasujących i fota przemówi pełnym głosem .

Moim zdaniem, są to wysmienite portrety, absolutnie przemawiające jako pojedyncze zdjęcia, których wcale bym sie nie powstydził nawet na scianie w salonie (obok zespawanego stojaka na CD )
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów