Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie d80 + jaki objektyw

witam mam dylemat poniewaz nie znalazłem d300 do 5tys złotych wiec moze skusze sie na nowy objektyw do d80
    mam 18-135mm kitowy szajs oraz 50mm
    przydałby sie jakis fisheye ogolnie jakis szeroki kat ale nie wiem jaki czy 8mm samyang czy 10-20 sigma
    z 8mm samyanga niby d80 nie wspolpracuje... a szkoda a moze 12-24 tokina? kurcze nie wiem co by najlepiej pasowało prosze o porade...
    chyba ze ktos ma d300 za 5tys ;d

Domyślnie

ja mam s 10-20 i jestem pod wielkim wrażeniem. jedyny minusik to zniekształcenia przy 10 mm. generalnie polecam

Domyślnie

a masz jakies foto tak na szybko? przy 10mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crisder Zobacz posta
    ja mam s 10-20 i jestem pod wielkim wrażeniem. jedyny minusik to zniekształcenia przy 10 mm. generalnie polecam
    A jakim cudem na 10mm ma być prosto?

Domyślnie

Witaj

S 10-20 jest fajnym szkłem, polecam. Bardziej uniwersalne od fiszaja, wdzięczne w plenerze (do Twoich pejzaży w sam raz ) i we wnętrzach. Mimo pozornie słabszego światła, spokojnie daje radę.
    Polecam i pozdrawiam
    Pat

PS Zobacz to:

http://www.nikoncafe.com/vforums/sho...d.php?t=235838
    http://www.nikoncafe.com/vforums/sho...ht=sigma+10-20
    Fuji X100 i głód ulicy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez V E R E M Y Zobacz posta
    witam mam dylemat poniewaz nie znalazłem d300 do 5tys złotych wiec moze skusze sie na nowy objektyw do d80
    mam 18-135mm kitowy szajs oraz 50mm
    przydałby sie jakis fisheye ogolnie jakis szeroki kat ale nie wiem jaki czy 8mm samyang czy 10-20 sigma
    z 8mm samyanga niby d80 nie wspolpracuje... a szkoda a moze 12-24 tokina? kurcze nie wiem co by najlepiej pasowało prosze o porade...
    chyba ze ktos ma d300 za 5tys ;d
    W fotojokerze jest oferta body za 4999

Ale w sumie jesli juz masz D80, to moze lepiej faktycznie kup sobie fajne obiektywy, bedzie wiekszy pozytek niz kolejna puszka z pierdylionem pikseli itd.

Domyślnie

Jeżeli zalezy Tobie na nowej puszce, bo chcesz ją mieć to kupuj D300.
    I co?Podczepisz do niego kitowy obiektyw?Bez jaj.
    Kup lepiej szkło i poczekaj, aż cena d300 spadnie...niech to bedzie nawet cały rok,ale wtedy bedziesz miał dobry zestaw.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

owszem jest za 4999 z tym ze w zadnym sklepie go nie ma ;d żal... hmmm ale pytanie jaki objektyw...? mam 50mm i 18-135 ktorego chce sprzedac... co kupic ? jakie wy macie objektywy?

Domyślnie

Ja zakupiłem 35 pod Dx i jestem zachwycony. Mam też Sigmę 50-150 która jest dobra+. Wbrew pozorom ogniskowa sigmy rewelacyjna. Teraz czas na coś szerszego. Czy będzie to Sigma 10-20 starsza lub nowa ze stałym światłem 3,5 czy może nowa stałka Nikkora ( podobno ma być 24 1,4) jeszcze nie wiem. Ale coś szerszego niż 35 na dx bardzo się przyda. A chciałbym mieć coś z czego przez długi czas będę zadowolony ( na fx się nie przesiadam).

P

Domyślnie

witam Doradził bym kupno 70/210.4.5.6 nikon używka ale sprzęcik fajny cena do 600zł.Co do sigmy 10/20 fajny słoik za przyzwoitą kasę.pozdr.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów