Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Milecki Zobacz posta
    To byloby interesujace. Chyba pierwszy przypadek ze Nikon dostosowal firmware w korpusie do potrzeb niezaleznego producenta szkiel
    Myślę, że to tylko kwestia ceny jaką Sigma musiała zapłacić za tą zmianę. W takim wypadku trzeba wgrać ten nowy soft
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

...potwierdzam że problem z sigmami został rozwiązany

Domyślnie

Zrobione, tyle ze bez formatowania karty na zadnym z etapow, soft wgrywany i instalowany po kolei ..ZERO problemow, aparat dziala dalej...
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

zadnych problemow, operacja przebiegla pomyslnie
    nikon D200 d70s l N28-70 f2.8 l N 70-200 f2.8 VR l N24-120VR l 20mm f2.8l N50 f1.4 l N60 f2.8 l N85 f1.8 sb800

Domyślnie

Uff, działa, ale niepokojąco długo wczytywał część B
    D200+N35/2D+N50/1,8+N17-55/2,8+N80-200/2,8+T12-24+S50/2,8macro+2xSB800 i.t.p. szpeje

Domyślnie

A ja nie mogą zrobić upgrade bo chyba aparat nie widzi nowego firmware na karcie
    Obojętnie czy wrzucam plik A... czy B..., włączam aparat, przechodzę do menu, Firmware Version, NIE pojawia się na dole opcja "Version Up".
    Dodam tylko że po formatowaniu karty (w aparacie), podłączeniu go do komputera, na karcie jest jeszcze katalog DCIM i plik NIKON001.DSC. Firmware umieszczam w katalogu głównym karty.

Ma ktoś pomysł co robię nie tak?
    Z6, D900, F3, F100, F301, FA, FE2, FG, kilka szkiełek
    Kilka moich knotów: http://flickr.com/photos/_fotofun_/

Domyślnie

a swoja droga, czy ktos znalazl juz jakis opis/test/porownanie tego softu z 1.0?

Domyślnie nie poszło

mam problem z zainstalowaniem softu.
    mianowice, zainstalowałem go w kompie rozpakowałem i zgodnie z instrukcją po połączeniu aparatu z kompem przekopiowałem na karte jeden z wymienionych plików.
    odłączyłem aparat, włączyłem ponownie tak jak mowi instrukcja i wszedłem do menu na firm version.
    tam nic sie nie zmieniło nadal są wymienione stare wersje oprogramowania i nie ma zadnych dalszych wskazówek o których mówi instrukcja nowego softu.
    co żle robie?
    prosze o rade..

Domyślnie

Miałem to samo. Update poszło jak ściagnołem plik ze strony z USA. Co ciekawe sumy kontrolne plików były takie same.
    pozdrawiam Sebastian

mcLuk
    Gość

Domyślnie

Miałem ten sam problem. Soft z polskiej strony Nikona nie wył widziany po wgraniu na kartę. DOpiero jak ściągnąłem z Nikon USA, to zadziałało...

Ciekawostką jest, że baterię naładowaną mam chyba w 60%. Pomyślał by głupek taki jak ja, że wystarczy by zrobić upgrade firmwaru...a tu proszę... komunikat w stylu, że bateria jest za słabo naładowana i nie można przeprowadzić upgrade'u...
    Jak pamiętam nie było tego w D70... no i wielu lądowało w serwisie...

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów