Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gladar Zobacz posta
    ....W tych szerokich katach wnerwiają mnie uciekąjace smugowate kształty w narożnikach.
    Sam to mam w swojej sigmie 10-20.......

pozdr....
    na jednym z portali przy innym zdjeciu miałem przez to zatarg z userem - twierdził ze fotka jest poruszona a zrobiona była przy ISO 800, F- 5.6, 14mm, i czasie 1/1600sek - tłumaczyłem ze tym szkłem potrafie zrobić nieporuszone foty przy 1/15 sek i że to specyfika szerokiego kąta w niektórych kadrach (bo nie zawsze tak jest) nastepuje rozciaganie kadru - nie dał się jednak przekonać, stanęło na tym ze jest poruszone, bo w/g niego liscie były nienaturalne i dziwnie odbite swiatło - nie było sensu dłużej tłumaczyć, odpusciłem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    na jednym z portali przy innym zdjeciu miałem przez to zatarg z userem
    specyfika naprawdę szerokiego kąta ... zwłaszcza od początkujących ciekawych rzeczy można o swoich fotach usłyszeć np: że na siłę likwidowałem beczkę przez co nienaturalnie porozciągałem kadr w rogach i nie wytłumaczysz w czym rzecz.. tzn wytłumaczysz ale nie przekonasz...
    zaskoczę Was: lubię robić zdjęcia !!

Domyślnie

4 nad ranem może sen przyjdzie

Podoba się
    Aviation Photography by Qna
    Grillowane marchewki, alpejskie szerszenie w bitej śmietanie i wulkan w sosie bałkańskim

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    tak do końca to nie jest tak ze nie ma punktu odniesienia - domyślnym jest linia horyzontu w głębi na samym srodku zdjecia i własciwie w/g niej jest wypoziomowane - natomiast prostowanie w/g wysokosci drzew mija sie z celem, gdyz ich wysokość była różna
    Też tak prostuję swoje zwłaszcza gdy mam wątpliwości gdzie szukać punktu odniesienia.

Bardzo przyjemne zdjęcie z dobra symetrią. Napisałbym Ci coś o lekkim zafarbie ale pewno się nie zgodzisz więc pominę ten akapit .

Domyślnie

strasznie symetrycznie jest i wlasnie dla tego bardzo mi sie podoba to 4 rano ale kolorki fajne oplaca sie wstawac

a te kamole to wrzuciłeś czy tam byly bo wzrok sie prowadzi od nich miedzy drzewami do horyzontu

super ujecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qna Zobacz posta
    4 nad ranem może sen przyjdzie
    Czarny blues...

Zdjęcie jest extra! Perfekto ekspozycja, ładny kadr/kompozycja i sterylność która ta bardzo pasuje (imo).
    Nie wiem o którym zafarbie myślał Kulten, ale mi się w oczy rzuciła kępa drzew po lewej...

Domyślnie

Foto fajne ale niestety tej 4 rano nie widzę Przy takim niebie spokojnie w południe zrobisz to samo
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Nie wiem o którym zafarbie myślał Kulten, ale mi się w oczy rzuciła kępa drzew po lewej...
    Bingo oraz po prawej. Choć jakby na to nie spojrzeć moim zdaniem dodaje to dodatkowego akcentu w tym wypadku potęgując urok zdjęcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Foto fajne ale niestety tej 4 rano nie widzę Przy takim niebie spokojnie w południe zrobisz to samo
    Al Bundy - informacja o godz jest raczej dodatkiem do tytułu, natomiast co do zdjecia i efektu końcowego musiałbyś zobaczyć nefa

S4INT
    , Kulten - lewa i prawa co widac po rzucanych cieniach była mocno wyciagana (niestety cudów nie ma - matryca ma nadal swoje ograniczenia ) moze kolorki na tych częsciach fotki nie są do końca tak idealne jakbym chciał

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów