Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie AF analog do 150zl wspolpracujacy ze srubokretami

Witam!

Jestem zainteresowany kupnem analogowego body jako odskocznie od cyfrowego korpusi. Oto kryteria, ktore powinno ono spelniac:

-Wspolpracowac z moimi srubokretami: 50/1.8, 85/1.8, 80-200/2.8, ewentualnie z Tokina 12-24/4 (zdaje sobie sprawe z winiety)
    -automatyczny przesuw filmu.
    -cene za uzywany egzemplarz do 150zl.
    -posiadac wiarygodnego spota
    -informacje o czasie/przyslonie w wizjerze
    -zasilanie najlepiej paluszkkami

Pierwsze 3 kryteria sa dla mnie zdecydowanie najwazniejsze. Z kolejnych trzech jestem w stanie zrezygnowac.
    Fotografowac bede na pewno w trybie manualnym z autofocusem. Ponadto chcialbym wiedziec:
    -czy aparat posiada tryb bulb, jesli tak, to po jakim czasie migawka sie zamknie
    -czy aparat da sie wyzwolic wezykiem/pilotem (jezeli tak, ile taka przyjemnosc kosztuje).

Czy ktos z szanownego grona moglby mi cos zasugerowac? Zaczalem nieco przegladac analogowa oferte firmy i jest ona naprawde duza. Chce uniknac niespodzianek bez tygodniowego wertowania internetu (na przyklad wyczytalem, ze AF w f-801s nie wspolpracuje ze srubokretami), dlatego zadaje tutaj to pytanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spl Zobacz posta
    Witam!

Jestem zainteresowany kupnem analogowego body jako odskocznie od cyfrowego korpusi. Oto kryteria, ktore powinno ono spelniac:

-Wspolpracowac z moimi srubokretami: 50/1.8, 85/1.8, 80-200/2.8, ewentualnie z Tokina 12-24/4 (zdaje sobie sprawe z winiety)

Pierwsze 3 kryteria sa dla mnie zdecydowanie najwazniejsze. Z kolejnych trzech jestem w stanie zrezygnowac.
    Fotografowac bede na pewno w trybie manualnym z autofocusem. Ponadto chcialbym wiedziec:
    -czy aparat posiada tryb bulb, jesli tak, to po jakim czasie migawka sie zamknie
    -czy aparat da sie wyzwolic wezykiem/pilotem (jezeli tak, ile taka przyjemnosc kosztuje).

Czy ktos z szanownego grona moglby mi cos zasugerowac? Zaczalem nieco przegladac analogowa oferte firmy i jest ona naprawde duza. Chce uniknac niespodzianek bez tygodniowego wertowania internetu (na przyklad wyczytalem, ze AF w f-801s nie wspolpracuje ze srubokretami), dlatego zadaje tutaj to pytanie.
    He he. Toś wymagania podał. Gdyby nie spot, to jeszcze może byłby jakiś wybór. A tak zostaje Ci tylko właśnie F801s lub wyżej. Jednak za 150plnów raczej nic lepszego nie wyrwiesz.
    A to że nie współpracuje z śrubokrętem to wierutna bzdura. Nie gada z AF-S i VR
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Ok. Rezygnuje ze spota

Domyślnie

F70?
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

Ok. Rezygnuje ze spota
    Nie rezygnuj tylko bierz F801s. Spełnia wszystkie wymagania.

Domyślnie

Witam!

.
    Wszystkie warunki spełnia F801s (czyli 8008s) , kosztuje około 200 PLN , tańszy będzie F801 za około 150 PLN ale nie ma spota .
    Najdłuższy czas otwarcia migawki w M to 30 sekund , można też włączyć Bulb i nie ma ograniczenia - potrzebny tylko wężyk.
    Co do wężyka - łatwo go zrobić samemu - to tylko kawałek kabla i wyłącznik. (W razie potrzeby mogę Ci napisać dokładnie jak go wykonać)

Domyślnie

Ok. Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Czas zaczac polowanie

Domyślnie

dostałem PM z pytaniem o ten wężyk więc odpisuję :

Sprawa jest prosta :

W F801(s) jest 2 pinowy styk do wężyka , potrzebujemy więc wtyczki .
    Prawie idealnie pasują wtyczki od komputera - takie jakie łączą np. kontrolki , reset albo włącznik z płytą główną.

Do tego dołączamy około metr kabla i zwykły wyłącznik jak od lampki i już możemy wygodnie korzystać z trybu B.
    Dobrze też jest najpierw ustawić sobie ostrość , potem wyłączyć AF i wyzwolić migawkę.

Wężyk który zrobiłem do swojego 801s obsługuje również AF - mogę opisać jak to podłączyć , jeśli komuś to się przyda .

Domyślnie

Witam,

to ja - odświeżając nieco wątek - bardzo poproszę jeśli można o taki opis z obslugą AF czyli jak rozumiem 2-stopniowego pzycisku. Może być tutaj albo na PW do mnie.

Z góry dzięki
    Marcin

Rycerz
    Gość

Domyślnie

jest na naszej giełdzie do łykniecia teraz F801s...brac nie pytac!!!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów