Piękności. Kciuka bym się tylko czepił - nie pasuje mi bo się z pazurka kociaka zrobiła czarna plamka w samym kąciku ust. Poza tym klasa.
ja jednakowoż wolałbym modelkę :PZamieszczone przez fumio
Szukaj
Piękności. Kciuka bym się tylko czepił - nie pasuje mi bo się z pazurka kociaka zrobiła czarna plamka w samym kąciku ust. Poza tym klasa.
ja jednakowoż wolałbym modelkę :PZamieszczone przez fumio
Zamieszczone przez Sailor
![]()
Jednak życie czasami jest bardziej skomplikowane, niż czasami mogłoby się wydawać. Problem polega na tym, że istnieją ludzie, którzy nie są targetem dla reklam. Przeczytałem coś o zdjęciu testowym, więc wyraziłem swoją opinię - to wszystko. Jeśli komuś w tej dyskusji należy się jakieś ostrzeżenie, to proszę sobie je samemu przyznać za "kulturę wypowiedzi", co w mojej opinii, powinno być priorytetem dla moderatora - niezależnie czy wypowiada się w charakterze użytkownika, czy też moderatora.
Co do zasad panujących na forum, zauważyłem bardziej istotną od tej, mówiącej o zwracaniu się do siebie. Otóż polega ona na tym, że dla pewnej grupy użytkowników, wypada stosować wyłącznie krytykę pozytywną. Ale cóż, człek musi czasami zapłaci "frycowe" zanim zdąży rozeznać się w środowisku. Zatem dobrowolnie zrzekam się przywileju oceniania zdjęć niektórych użytkowników.
To tyle z mojej strony.
Życzę samych sukcesów w pracy zawodowej i słusznie ukształtowanego odbiorcę.
Pozdrawiam.
D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin
chcialbym jedynie zwrocic uwage ze dzial nazywa sie "MODA/GLAMOUR"wiec jak sama nazwa wskazuje powinien zawierac zdjecia modowe komercje reklame i wszystko co sie z tym obszarem kojarzy.
mozesz mi wytlumaczyc jaki sens ma zarzut ze zdjecie jest zbyt reklamowe i zbyt dopracowane w dziale ktorego kwintesencja jest perfekcja wykonania?
a targetem reklam jestes - bo wszyscy nim sa. w obencym swiecie podejrzewam ze na reklame sa nawet podatni indiane zyjacy w dzungli amazonskiej zastanawiajac sie od ktorego szamana kupic amulet.
jelsi razi cie jakosc wykonania - bardzo przepraszam .. nie bede robil gorszych jakosciowo zdjec tylko dlatego ze ktos stwiedzi ze sa zbyt dopracowane
a ja proponuje wziac gleboki oddech ... i jeszcze raz .. a potem przeczytac ... i wziac gleboki oddechJeśli komuś w tej dyskusji należy się jakieś ostrzeżenie, to proszę sobie je samemu przyznać za "kulturę wypowiedzi", co w mojej opinii, powinno być priorytetem dla moderatora - niezależnie czy wypowiada się w charakterze użytkownika, czy też moderatora.
Co do zasad panujących na forum, zauważyłem bardziej istotną od tej, mówiącej o zwracaniu się do siebie. Otóż polega ona na tym, że dla pewnej grupy użytkowników, wypada stosować wyłącznie krytykę pozytywną. Ale cóż, człek musi czasami zapłaci "frycowe" zanim zdąży rozeznać się w środowisku. Zatem dobrowolnie zrzekam się przywileju oceniania zdjęć niektórych użytkowników.
To tyle z mojej strony.
Życzę samych sukcesów w pracy zawodowej i słusznie ukształtowanego odbiorcę.
Pozdrawiam.
Ja się w dysputy nie będę wdawał, podoba się i tyle.
Ps. ostrość powala, prawie widać jaka firma pomadkę wyprodukowała.... Pozdrawiam.
Uprzejmie proszę o więcej testów, bo pierwszy jak najbardziej pozytywny.
Pozdrawiam
Ps.Chciałbym powiedzieć że Sailor ma fajne body, ale się boję że zostanie to opacznie zrozumiane![]()
Oj kolego..., to już jest tzw. odwracanie kota ogonem i udawanie, że nie rozumie się tekstu.
Czy ja muszę być targetem dla każdej reklamy i rozumieć wszystko, co się z tym wiąże? Powiem więcej, zdecydowana większość tego typu reklam ląduje w czeluściach mojego, przydomowego kosza.
Prosiłeś o opinię tak? Więc powtórzę raz jeszcze to, co jest w tym najistotniejsze. Jasne tło, ciemna skóra modelki oraz do bólu szczegółowy przekaz, czyni to zdjęcie niespójne w formie - wręcz fizjologiczne. I dla mnie, bez względu na to, do jakiej kategorii je zaliczysz, jest po prostu tylko przeciętne.
Jest jeszcze kwestia pewnego wartościowania. Zupełnie inaczej patrzę i oceniam zdjęcia zupełnych amatorów, do których i ja się zaliczam, a zupełnie inaczej na efekty pracy ludzi, którzy uważają się za "fachowców" - już bez tych znaków interpunkcyjnych. Tutaj po prostu poprzeczka winduje znacznie wyżej
To ja proponuję wziąć głęboki oddech, i nauczyć się znosić krytykę. Bo właśnie taka umiejętność ce****e zawodowca - bez względu na dziedzinę, w jakiej się pracuje.
To już naprawdę wszystko.
Pozdrawiam - Pana Moderatora również![]()
D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin
no jezeli nie rozumiesz ak powstaje fotografia reklamowa i nie rozumiesz jak ma wygladac to chyba troche ciezko dyskutowac w tym dziele prawda?
wybacz ale to co napisales jest tak bez sensu ze az boli. krytykujesz zestawienie jasnego tla i oddanie szczegolow??? czy ty KIEDYKOLWIEK widziales jakiekolwiek zdjecie reklamowe?Prosiłeś o opinię tak? Więc powtórzę raz jeszcze to, co jest w tym najistotniejsze. Jasne tło, ciemna skóra modelki oraz do bólu szczegółowy przekaz, czyni to zdjęcie niespójne w formie - wręcz fizjologiczne. I dla mnie, bez względu na to, do jakiej kategorii je zaliczysz, jest po prostu tylko przeciętne.
taaaaa i kto to pisze?uważają się za "fachowców" - już bez tych znaków interpunkcyjnych
spokojnie - krytyke wzgledem wlasnych prac mam bardoz daleko posunieta .. smiesza mnie jedynie wypowiedzi takie jak twoje bo bije z nich wrecz brakiem znajomosci zarowno branzy jak i fotografii ogolem.To ja proponuję wziąć głęboki oddech, i nauczyć się znosić krytykę. Bo właśnie taka umiejętność ce****e zawodowca
bo zastanowmy sie co skrytykowales w zdjeciu modowym:
- to ze modelka jest mulatka i ze zdjecie jest na jasnym tle (artument zaiste wielce sensowny)
- to ze jest zbyt duze oddanie szczegolow na zdjeciu (cokolwiek to znaczy)
- to ze zdjecie jest pozowane (zbyt aranzowane)
- to ze zdjecie jest malo zaskakujace (cokolwiek to znaczy)
bardzo cie przepraszam ale te agumenty do mnei nie trafiaja. po raz pierwsze slysze zeby ktos kwestionowal za dobra jaksoc zdjecia![]()
Skontaktuj się z nami