Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: united colors

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Piękności. Kciuka bym się tylko czepił - nie pasuje mi bo się z pazurka kociaka zrobiła czarna plamka w samym kąciku ust. Poza tym klasa.
    Cytat Zamieszczone przez fumio
    No właśnie teraz kurcze nie wiem co bym wybrał czy D3x czy ....
    ja jednakowoż wolałbym modelkę :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta

ja jednakowoż wolałbym modelkę :P
    Cholera... ja aparat.
    FAIL.

Nie znam się na takich zdjęciach, technice, obróbce, świetle itp ale widzę, że zdjęcie jest po prostu świetne.

push
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sailor
    bałagan we włosach

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez push Zobacz posta
    ????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Po pierwsze: na forum mówimy sobie po imieniu. Po drugie: czy muszę sobie zakładać nowe konto, żebyś nie odbierał wszystkich moich wypowiedzi jako moderatora??? Jeśli nie dostajesz PMki czy upomnienia w postaci warna/naruszenia czy bana, albo wyraźnego zwrócenia uwagi, to traktuj nasze teksty jako opinie zwykłych użytkowników. I mam propozycję - odżałuj kilka zł i kup gazetę, o której mówisz, obejrzyj ją i jeszcze raz popatrz na to zdjęcie. Jeśli nadal nie dostrzeżesz różnicy, to.... trudno.

Już sam tytuł wątku sugeruje, że sailor nawiązał do, bardzo udanej skądinąd, reklamy Benettona, która ma się nijak do wymienionych przez Ciebie tytułów.

Jednak życie czasami jest bardziej skomplikowane, niż czasami mogłoby się wydawać. Problem polega na tym, że istnieją ludzie, którzy nie są targetem dla reklam. Przeczytałem coś o zdjęciu testowym, więc wyraziłem swoją opinię - to wszystko. Jeśli komuś w tej dyskusji należy się jakieś ostrzeżenie, to proszę sobie je samemu przyznać za "kulturę wypowiedzi", co w mojej opinii, powinno być priorytetem dla moderatora - niezależnie czy wypowiada się w charakterze użytkownika, czy też moderatora.
    Co do zasad panujących na forum, zauważyłem bardziej istotną od tej, mówiącej o zwracaniu się do siebie. Otóż polega ona na tym, że dla pewnej grupy użytkowników, wypada stosować wyłącznie krytykę pozytywną. Ale cóż, człek musi czasami zapłaci "frycowe" zanim zdąży rozeznać się w środowisku. Zatem dobrowolnie zrzekam się przywileju oceniania zdjęć niektórych użytkowników.
    To tyle z mojej strony.
    Życzę samych sukcesów w pracy zawodowej i słusznie ukształtowanego odbiorcę.
    Pozdrawiam.
    D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roman K. Zobacz posta
    JProblem polega na tym, że istnieją ludzie, którzy nie są targetem dla reklam. Przeczytałem coś o zdjęciu testowym, więc wyraziłem swoją opinię - to wszystko.
    chcialbym jedynie zwrocic uwage ze dzial nazywa sie "MODA/GLAMOUR"wiec jak sama nazwa wskazuje powinien zawierac zdjecia modowe komercje reklame i wszystko co sie z tym obszarem kojarzy.

mozesz mi wytlumaczyc jaki sens ma zarzut ze zdjecie jest zbyt reklamowe i zbyt dopracowane w dziale ktorego kwintesencja jest perfekcja wykonania?

a targetem reklam jestes - bo wszyscy nim sa. w obencym swiecie podejrzewam ze na reklame sa nawet podatni indiane zyjacy w dzungli amazonskiej zastanawiajac sie od ktorego szamana kupic amulet.

jelsi razi cie jakosc wykonania - bardzo przepraszam .. nie bede robil gorszych jakosciowo zdjec tylko dlatego ze ktos stwiedzi ze sa zbyt dopracowane
    Jeśli komuś w tej dyskusji należy się jakieś ostrzeżenie, to proszę sobie je samemu przyznać za "kulturę wypowiedzi", co w mojej opinii, powinno być priorytetem dla moderatora - niezależnie czy wypowiada się w charakterze użytkownika, czy też moderatora.
    Co do zasad panujących na forum, zauważyłem bardziej istotną od tej, mówiącej o zwracaniu się do siebie. Otóż polega ona na tym, że dla pewnej grupy użytkowników, wypada stosować wyłącznie krytykę pozytywną. Ale cóż, człek musi czasami zapłaci "frycowe" zanim zdąży rozeznać się w środowisku. Zatem dobrowolnie zrzekam się przywileju oceniania zdjęć niektórych użytkowników.
    To tyle z mojej strony.
    Życzę samych sukcesów w pracy zawodowej i słusznie ukształtowanego odbiorcę.
    Pozdrawiam.
    a ja proponuje wziac gleboki oddech ... i jeszcze raz .. a potem przeczytac ... i wziac gleboki oddech

Domyślnie

Ja się w dysputy nie będę wdawał, podoba się i tyle.

Ps. ostrość powala, prawie widać jaka firma pomadkę wyprodukowała.... Pozdrawiam.

Domyślnie

Uprzejmie proszę o więcej testów, bo pierwszy jak najbardziej pozytywny.
    Pozdrawiam
    Ps.Chciałbym powiedzieć że Sailor ma fajne body, ale się boję że zostanie to opacznie zrozumiane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    mozesz mi wytlumaczyc jaki sens ma zarzut ze zdjecie jest zbyt reklamowe i zbyt dopracowane w dziale ktorego kwintesencja jest perfekcja wykonania?
    Oj kolego..., to już jest tzw. odwracanie kota ogonem i udawanie, że nie rozumie się tekstu.
    Czy ja muszę być targetem dla każdej reklamy i rozumieć wszystko, co się z tym wiąże? Powiem więcej, zdecydowana większość tego typu reklam ląduje w czeluściach mojego, przydomowego kosza.
    Prosiłeś o opinię tak? Więc powtórzę raz jeszcze to, co jest w tym najistotniejsze. Jasne tło, ciemna skóra modelki oraz do bólu szczegółowy przekaz, czyni to zdjęcie niespójne w formie - wręcz fizjologiczne. I dla mnie, bez względu na to, do jakiej kategorii je zaliczysz, jest po prostu tylko przeciętne.
    Jest jeszcze kwestia pewnego wartościowania. Zupełnie inaczej patrzę i oceniam zdjęcia zupełnych amatorów, do których i ja się zaliczam, a zupełnie inaczej na efekty pracy ludzi, którzy uważają się za "fachowców" - już bez tych znaków interpunkcyjnych. Tutaj po prostu poprzeczka winduje znacznie wyżej
    To ja proponuję wziąć głęboki oddech, i nauczyć się znosić krytykę. Bo właśnie taka umiejętność ce****e zawodowca - bez względu na dziedzinę, w jakiej się pracuje.
    To już naprawdę wszystko.
    Pozdrawiam - Pana Moderatora również
    D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roman K. Zobacz posta
    Czy ja muszę być targetem dla każdej reklamy i rozumieć wszystko, co się z tym wiąże? Powiem więcej, zdecydowana większość tego typu reklam ląduje w czeluściach mojego, przydomowego kosza.
    no jezeli nie rozumiesz ak powstaje fotografia reklamowa i nie rozumiesz jak ma wygladac to chyba troche ciezko dyskutowac w tym dziele prawda?

Prosiłeś o opinię tak? Więc powtórzę raz jeszcze to, co jest w tym najistotniejsze. Jasne tło, ciemna skóra modelki oraz do bólu szczegółowy przekaz, czyni to zdjęcie niespójne w formie - wręcz fizjologiczne. I dla mnie, bez względu na to, do jakiej kategorii je zaliczysz, jest po prostu tylko przeciętne.
    wybacz ale to co napisales jest tak bez sensu ze az boli. krytykujesz zestawienie jasnego tla i oddanie szczegolow??? czy ty KIEDYKOLWIEK widziales jakiekolwiek zdjecie reklamowe?
    uważają się za "fachowców" - już bez tych znaków interpunkcyjnych
    taaaaa i kto to pisze?
    To ja proponuję wziąć głęboki oddech, i nauczyć się znosić krytykę. Bo właśnie taka umiejętność ce****e zawodowca
    spokojnie - krytyke wzgledem wlasnych prac mam bardoz daleko posunieta .. smiesza mnie jedynie wypowiedzi takie jak twoje bo bije z nich wrecz brakiem znajomosci zarowno branzy jak i fotografii ogolem.
    bo zastanowmy sie co skrytykowales w zdjeciu modowym:

- to ze modelka jest mulatka i ze zdjecie jest na jasnym tle (artument zaiste wielce sensowny)
    - to ze jest zbyt duze oddanie szczegolow na zdjeciu (cokolwiek to znaczy)
    - to ze zdjecie jest pozowane (zbyt aranzowane)
    - to ze zdjecie jest malo zaskakujace (cokolwiek to znaczy)

bardzo cie przepraszam ale te agumenty do mnei nie trafiaja. po raz pierwsze slysze zeby ktos kwestionowal za dobra jaksoc zdjecia

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów