Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16
    Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie The Unknown City V

Domyślnie

Podoba mi sie cały zestaw.
    Jest ładnie podany, stylowy, dobrze kadrowany. Odpowiednio złapane momenty - ludzie, zwierzęta.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Podoba mi się. Gdybyś dał jedną fotkę to byłaby bardzo średnia a tak jest pewna opowieść. Tylko na ostatnim, też spodziewałem się jakiegoś ludzia a nie psiny.
    O technikaliach się nie wypowiem bo w tym wypadku to nieistotne mz.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Swietne są. Zwłaszcza jako seria.
    Mógłbyś zdradzić jak uzyskujesz takie BW ? Nakładasz jakoś kanały, coś w tym stylu ? CZy głównie zabawa kontrastami i jasnością ?

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbed Zobacz posta
    Tylko na ostatnim, też spodziewałem się jakiegoś ludzia a nie psiny.
    w tle sa dwie dziewczyny, ktore wypuscily tego psa... na ekranie przy tak malym obrazku tego nie widac, ale na papierze od razu rzuca sie w oczy... zreszta w calej tej serii i poprzednich jest sporo takich szczegolow, jak koty na parapetach, ptaki na dachach, ludzie w oknach, itd... tylko, ze nie ma mozliwosci tego dostrzec na ekranie monitora.

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Mógłbyś zdradzić jak uzyskujesz takie BW ? Nakładasz jakoś kanały, coś w tym stylu ? CZy głównie zabawa kontrastami i jasnością ?
    kontrast, janosc, pedzel gumki. ta metoda jest dosyc pracochlonna, efekty unikalne, bo nigdy nie wyjdzie 2 razy tak samo. wszystko zalezy od wyobrazni jaki efekt koncowy chcemy uzyskac. wymaga tez idealnie naswietlonych klatek, ja do wiekszosci uzywalem 2 szarych polowek (od gory i od dolu).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Stawiarz Zobacz posta
    ... wymaga tez idealnie naswietlonych klatek, ja do wiekszosci uzywalem 2 szarych polowek (od gory i od dolu).
    Nie bardzo rozumiem w jakim celu stosuje się taki zabieg, nakładania 2 szarych połówek, czy ktoś może mi wyjaśnić w jakim celu stosuje się ów trick...

p.s.
    zdjęcia bardzo dobre, jak i w pozostałych seriach z cyklu The Unknown City ****

Domyślnie

kolejna świetna seria !
    Miód na oczy

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Zastanawia mnie jakby te zdjęcia zamieścił nie Marcin Stawiarz, ale osoba o nicku XYZ czy też by otrzymała 5 gwiazdek i same ochy i achy.
    Dla mnie zdjęcia są OK. Po prostu OK. Mają jakąś określoną stylisykę, przekazują mi jakąś opowieść, przywołują jakieś pokłady pamięci. Czyli są po prostu OK. Na DeviantArt co drugie zdjęcie jest takie, taki styl jest teraz modny. Jakbym to zobaczył pierwszy raz to bym się zachwycił...

Domyślnie

Tak juz jest, ze opinie i nazwisko wplywaja znaczaco na ocene prac i wcale nie odzwierciedlaja obiektywizmu. Ale, zeby nie bylo zdjecia mi sie podobaja

Domyślnie

swiatlo a czy osoba o nicku XYZ zrobiłaby takie piękne bw jak na 3 zdjęciu ? ciekawe zestawienie - całość trafia w mój gust , i z przyjemnosicą obejrzałem te prace

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów