Szukaj
hhmmm czyli na to wychodzi że nikt ... no tak szkoda.
kilka puszek jakieś szkła i brak spiżarni do przechowywania + masa nauki ;p
doprawdy dziwni ludzie na tym forum....nie pracowali na czymś, nie mieli nawet w rękach a po obrazkach i opisie wnioskują że cos sie nie nadaje....ciekawe.
w sumie sam jestem zaintersowany tematem tych lamp ale poczekam cierpliwie az ktoś rzeczywiście je przetestuje w studio.
rock and roll all night and party every day
jestem tylko obserwatorem...
Miałem te lampy w studio - dwie sztuki 500Ws. Nie są jakoś wybitne - system sterowania w sumie śmieszny, ale wolę jednak klasyczne - nie zawsze jest czas na wchodzenie do menu i dłubanie. Co do jakości wykonania - przyzwoicie, ale nie powalająco, czyli normalne chińszczyzna średniej klasy. No i zgadzam się z Kubą, że wyrafinowane sposoby obsługi=komplikacje z ewentualnym serwisem. Żeby długo nie szukać - popatrz na topowe firmy - z jakiegoś powodu nie komplikują sterowania. Domyślasz się dlaczego![]()
rockabilly - napisalem ze uzywalem (testowalem) podczas Photokiny. Sa niewygodne w obsludze, tak jak napisal Filek. Jakosc typowa dla wielu chinczykow, a jedyne co moze do nich przyciagac zamiast do dobrych i sprawdzonych na naszym rynku produktow to bajerancka obecnosc LCD. Sadze ze kazdy moze sobie sam odpowiedziec co woli - jesli wygode obslugi, sprawdzona przez innych jakosc itp to na ten moment raczej nie jest to lampa dla niego.
kilka puszek jakieś szkła i brak spiżarni do przechowywania + masa nauki ;p
Lagunman - w tych lampach masz 1 pokretlo do wszystkiego, w innych ktore jak mowisz maja sterowaie 'elektroniczne' masz zastosowane tradycyjne przyciski natomiast zmiana param. odbywa sie cyfrowo (np. zmiana mocy przyciskami czy tez poprzez tzw. cyfrowy potencjometr) - steruje tym procesor. Jak wypuscili 'nowe' BMW 7 to tez wszyscy marudzili ze to cholerne pokretlo (jog-wheel?) sluzace do zmiany param. utrudnia tylko zycieA najlepiej to kup te ktore Ci sie beda bardziej podobac, jak kupisz przez net to mozesz je w ciagu kilku dni zwrocic gdyby nie przypadly Ci do gustu
![]()
Odświeżę wątek, przymierzam się do zakupu pierwszych lamp studyjnych i znalazłem taką ofertę http://allegro.pl/lampa-studyjna-z-p...756516016.html
Jak wam się to widzi w tej cenie na początek ? Niby mają to co powinny, sporą regulację mocy, chłodzenie, palnik wystaje z obudowy. Zastosowanie będzie raczej amatorskie, żeby nie napisać półprofesjonalneTrochę do domowego studio, trochę do focenia jedzenia.
Skontaktuj się z nami