Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SlaWasII Zobacz posta
    Też kupiłem podróbę, która działa tylko na nowej baterii. Po 2 dniach nie działa wcale, mimo, że bateria ma ciut ponad 3v. Przed wywaleniem do lamusa zaprogramowałem pilota od TV tym do aparatu i działa - nawet z tyłu i nawet po kilku miesiącach.
    Jeśli chodzi o działanie od tyłu to na 100% łapie odbicia. W moim pokoju gdzie bym nie stanął i gdzie nie wycelował - zawsze działa!

Dziś próbowałem w korytarzu, mierząc w pustą przestrzeń i też działał. A co do trwałosci baterii, to zrobiłem ponad 59 fotek i działa dalej. Mój podrób to jakiś JJC RM-E2.
    Te dwa dni u ciebie, to ile m/w fotek?
    Piotr

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Nie wiem ile fotek da radę zrobić. Ja zrobiłem kilka i za dwa dni już nie działał, się wkurzyłem i nie używam. 2 razy kupowałem nową baterię... Tera używam pilota od TV. W planach mam zakup oryginału Nikona.
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

To jest dziwne, te piloty raz działają, a raz nie. Przy słabym oświetleniu nie chce zadziałać, a w świetle dziennym działa? Doszedłem do wniosku że najlepiej jest mieć pilota i wężyk.
    Dwa Nikony i szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leo2 Zobacz posta
    To jest dziwne, te piloty raz działają, a raz nie. Przy słabym oświetleniu nie chce zadziałać, a w świetle dziennym działa? Doszedłem do wniosku że najlepiej jest mieć pilota i wężyk.
    Które? Bo moja podróbka działa i w jasnym i w ciemnym. Ale gdybym robil wiele fotek, to też bym kupil wężyk.
    Piotr

Domyślnie

Firmy Phottix, działa tylko wtedy, kiedy nie potrzeba?
    Dwa Nikony i szkła

Domyślnie

Podłączając się pod temat wężyków mam pytanie czy ktoś z forumowiczów używa/używał takiego zamiennika: http://allegro.pl/item523470353_wezy...2_mc_dc_2.html

Cena dużo tańsza niż oryginał, wężyk u mnie w użyciu raz za kiedy więc się mocno zastanawiam.
    jpyt
    Fuji X-E2 + 56/1.2 + 35/1.4 + 18-55/2.8-4

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Szczytna / Wrocław

Domyślnie

Myślę, że wykonaniem jakoś szczególnie nie będzie odbiegał od zamiennika który posiadam ja: http://allegro.pl/item498301111_wezy...d80_f_vat.html .
    A jakość jego wykonania jest wystarczająco poprawna. Używałem parę razy i jak na razie nie ma z nim żadnych problemów. Jest solidny, nie trzeszczy w rękach. A o sprzęcie JJC nie słyszałem raczej jakiś złych opinii.
    Nikon D80, N18-70, N50/1.8, SB-400

Domyślnie

1 ML-L3 urządzenie bezprzewodowe, brak dwustopniowego spustu (z boku też działa, bywa że nie załapie, za to jest mały i wygodny i tani - posiadam - polecam)
    2 MC-DC2 urządzenie przewodowe, dwustopniowy spust

"Czy przy korzystaniu z w/w wymagane jest używanie zaślepki w wizjerze?"

Jeżeli nie patrzysz przez wizjer, powinien być on zakryty zaślepką
    Ostatnio edytowane przez wizualis ; 20-01-2009 o 17:05
    D90 | 24-70 2.8 | 50 1.4 | 70-300 VR 4.5-5.6 | MB-D80 | SB-900 | Manfrotto 055 XPROB + 486rc2

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wizualis Zobacz posta
    Ciekaw jestem dlaczego?!
    Chodzi o zakłócenie pomiaru światłem wpadającym przez wizjer? Tak ma stara Praktica i Zenit.
    Dlaczego nie jest to wyjaśnione w manualu?
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 29-01-2009 o 01:16
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Oszczędny w słowach Awatar korzen121
    Miasto
    Chwaliszów|Wrocław

Domyślnie

powinien gdy robimy zdjęcia nocne i przez wizjer może dostać się niepowołane śwaitło...tak mi się wydaje
    a to, że przy zdjęciach nocnych używa się zazwyczaj <wężyka lub pilota> to już takie powiazanie. Bo przecież gdy bedę robił jakieś makro przy długim czasie migawki i użyję węzyka by nie poruszyć to nie będę zakładał zaślepki wizjera. Według mnie jest on tylko niezbedny gdy nawet delikatne światło ma wpływ na końcowy efekt zdjęcia jakim może być np i chyba przedewszystkim zdjęcie nocne
    d90 | nikkor 18-105 | nikkor 60 Micro | SanDisk Extreme III SDHC | LowePro Compu Rover |

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów