Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Marta i tyle...

Domyślnie

jedynka bardzo fajna ....
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Miałem się nie odzywać, ale taki już jestem, że nie mogę się powstrzymać...

Z całym szacunkiem dla Ciebie Novika - naprawdę uważasz, że wyglądasz korzystnie na tych fotografiach?
    Nie poruszam wogóle tematu zdjęć od strony technicznej.

Z tego co wiem Konrad dał Ci kilka mądrych rad. Usiądź, poczytaj coś o fotografii, a przedewszystkim zaplanuj to co chcesz zrobić. Najpierw pomysł a później wykonanie. Bo wykonanie bez pomysłu wygląda jak powyżej.
    Przykro mi...

Pozdrawiam!
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez novika Zobacz posta
    Ustalam sobie punkt na ścianie czy np. firance gdzie ma padać ostrość. Ustawiam się i strzelam zdjęcie. Ale większość moich prac jest robiona z ręki. Biore swój aparat i cykam zdjęcia na zmiane raz lewą a raz prawą ręką. Oto cała sztuka..
    novika, novika, Kobieto urocza... to co napisalaś powyżej oznacza, że Twoje fotki są przypadkowe... na aferę... cykamy i zobaczymy jak wyjdzie... potrafisz poprawić jakieś ujęcie? Twoje fotki są bardzo nierówne... był czas, że wstawiałaś tu całkiem fajne zdjęcia, a teraz znowu regres... IMO. to świadczy o przypadkowości. Rozumiem, że fotografia to dla Ciebie zabawa (o ile pamiętam tak to okresliłaś), ale przecież nie przestanie być zabawą gdy będziesz robić coraz lepsze fotki... a tak niestety: próba niezbyt udana... ani kadrowo, ani kompozycyjnie, ani barwowo. przykro mi. myslę, że duzo szybciej zauważa się progres, gdy focimy kogos. mamy wtedy wpływ na więcej elementów komponując fotkę... może czas sprawdzić się po drugiej stronie obiektywu, co
    pozdrawiam ciepło
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

Macie sporo racji w tym co piszecie ale póki co zostane przy swoich autoportretach... nie mam okazji ani czasu na sesje z kimś.. Ale na początku lutego umówiłam się z jedną cierpliwą modelką, więc postaram się przełamać schemat.. Póki co zostaje przy swoim...

Domyślnie

Żeby nie być marudnym, naprawdę pokazywałaś lepsze swoje zdjęcia, choćby te najnowsze http://forum.nikon.org.pl/showthread...=1#post1072405, te mi się nie podobają. Po prostu ot tak walnięte z nadzieją że obróbka podniesie ich poziom, niestety nie udało się.
    Dwa nikoniki i troszkę szkła, choć chciałbym więcej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonnatus Zobacz posta
    novika, novika, Kobieto urocza... to co napisalaś powyżej oznacza, że Twoje fotki są przypadkowe... na aferę... cykamy i zobaczymy jak wyjdzie... potrafisz poprawić jakieś ujęcie? Twoje fotki są bardzo nierówne... był czas, że wstawiałaś tu całkiem fajne zdjęcia, a teraz znowu regres... IMO. to świadczy o przypadkowości. Rozumiem, że fotografia to dla Ciebie zabawa (o ile pamiętam tak to okresliłaś), ale przecież nie przestanie być zabawą gdy będziesz robić coraz lepsze fotki... a tak niestety: próba niezbyt udana... ani kadrowo, ani kompozycyjnie, ani barwowo. przykro mi. myslę, że duzo szybciej zauważa się progres, gdy focimy kogos. mamy wtedy wpływ na więcej elementów komponując fotkę... może czas sprawdzić się po drugiej stronie obiektywu, co
    pozdrawiam ciepło
    Ok, wszystko rozumiem co chcesz mi powiedzieć. Ale powiedz mi co w Twoim rozumieniu znaczy kompozycja zdjęcia, w pomieszczeniu zamkniętym ze światłem zastanym. A na dodatek przy fotografii robionej z ręki?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez novika Zobacz posta
    Ok, wszystko rozumiem co chcesz mi powiedzieć. Ale powiedz mi co w Twoim rozumieniu znaczy kompozycja zdjęcia, w pomieszczeniu zamkniętym ze światłem zastanym. A na dodatek przy fotografii robionej z ręki?
    Novika, przecież kompozycja zdjęcia nie kwestia tego czy jest pomieszczenie zamknięte, czy plener... każde musi być skomponowane, pomyslane...
    chodzi o to, że Ty nie widzisz tego co widzi aparat...
    nie wiesz jak wyjdzie zdjęcie.
    ten zarys masz w glowie, ale nie widzisz tego, dlatego też Twoje komponowanie fotek jest często średnie...
    tak się nie da zrobić dobrych fotek.
    nie zobaczysz czy wlosy odstają, nie zobaczysz, czy cień jest pod nosem, nie zobaczysz jak układasz się w kadrze..., nie widzisz całego mnóstwa rzeczy... baaa, nawet jak się patrzy przez obiektyw nie wszystko się widzi, o czym ostatnio przekonałem się czytając opinie pod moimi zdjęciami bardziej doświadczonych forumowiczów
    ... jak ustawisz sobie modelkę przed aparatem w pełni zrozumiesz co chcę Ci powiedzieć...
    inaczej to zawsze będzie partyzantka
    pozdrawiam
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

Nadal nie odpowiedziałes mi na pytanie, czym dla Ciebie jest kompozycja na zdjęciu portretowym?

Domyślnie

wogole to chyba nie odpowiedzales na pytanie...
    bo ja tez troszke nie rozumie...

to nie to ze ja nie wiem co masz na mysli...
    bo npodstajace wlosy... w jakims miejcsu nie maja wplytwu na to czy ja ocenie zdjecie pod wzgledem kompozycycjnym czy nie
    to ze novika nie widzi tego co widzi aparat nie jest wplywem na kompozycje zdjecia pozniewaz ja np widze zdjecie jeszcze przed jego zrobieniem... w glowie
    moze novika siedzac przed komputerem i ogladajac inne foty ma podobnie

narawde tak sie nie da zrobic dobrych fotek ??
    tzn ze kazdy autoportret jest z gory skazany na porazke w twoim oku ?
    no bo przeciez ( prawie ) kazdy autoportret jest wykonywany przez osobore ktora jest fotografowana... i z reguly uzywa do tego statywu jak NOVIKA albo samemu trzyma aparat
    nie zgodze sie calkowicie z tym co piszesz...
    ja rozumie to co chcesz przekazac...
    ale dlaczego ten post ma tyle odwiezin ??
    co ciagnie ludzi do tego by ogladac te zdjecia ??
    moze sposob zrobienai zdjecia spojrzenie ekspresja.. moze to ze znow mozemy popatzec na zdjecia noviki
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Zdjęcia nie podobają mi się. A co do dyskusji - skoro dziewczyna chce robić sobie autka, to niech robi, widocznie lubi... Nikogo nie zmusza do oglądania ani komentowania. Może kiedyś dojdzie do rezultatów, które powalą świat na kolana?
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów