Nie oddałeś piękna tej góry, jej wielkości, i tego że to najwyższy szczyt Polskich Tatr
Rysy to jedna z piękniejszych gór w Tatrach dzięki swej rysie![]()
Szukaj
Nie oddałeś piękna tej góry, jej wielkości, i tego że to najwyższy szczyt Polskich Tatr
Rysy to jedna z piękniejszych gór w Tatrach dzięki swej rysie![]()
www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska
I słusznie.
Bo starannej obróbki nie robi sie na skompresowanym, maleńkim jpg, tylko na materiale wyjściowym.
To raz.
Dwa - przeróbka jpga z defiinicji jest jakościowo gorsza.
Trzy - moja intencja było pokazanie, ze mimo całej grozy i takich tam, góry w dalszym ciagu maja swoją fakturę i szczegóły, których w oryginale nie widac.
Grozę, czy rózne takie, niekoniecznie musimy uzyskiwac przez niedoświetlenie, czy zamazywanie detali.
W tym konkretnym przypadku, ja wolę oddac światło i słonce.
Skoro jednak autor woli oddać klimaty przeciwstawne, nic nie stoi na przeszkodzie. Można tu ładnie zagrać np balansem bieli (ja złożyłem poprawkę z trzech warstw z róznym WB) i wybrać taka kolorystykę, która najbardziej odpowiada pierwotnej wizji.
Nie wiem kol. Jendryn, czy wyraziłem sie dostatecznie jasno, czy też pogłebiłem twoją grozę na widok mojej wersji ?
I'm not always right, but I'm never wrong...
Co do dwóch pierwszych punktów zgadzam się, jednak co do trzeciego nie za bardzo. Zdjecie samo w sobie od poczatku tworzyło zimny i groźny klimat. Ty zrobiłes z niego słoneczną , przeostrzoną wersję która całkowicie straciła klimat. Jak każdy masz prawo pokazywac tutaj to co chcesz. Mi się to nie spodobało i tyleW każdym razie nie odbieraj tego jak atak
![]()
D700 16,17-35,35
Ja bym to widział w B&W z małymi poprawkami
Pozdrawiam
Nikon D40
Wersja pierwotna najbardziej mi odpowiada. Fajne!
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Wystarczy juz tych poprawek,bo sie robi nieciekawie.
Pozdrawiam Marcin Bąk
FUDŻI
PIerwsza wersja piękna![]()
Skontaktuj się z nami