Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie Jaki minilab kupić?

Witam, jako nowy forumowicz witam wszystkich serdecznie
    Chcialbym otworzyc punkt z uslugami fotograficznymi - zdjecia legitymcyjne fotografia slubna rodzinna itp, miasteczko ma ok 13 tys mieszkancow. Mozecie mi doradzic jaki lab kupic na poczatek tak do 15tys zł? A moze jest cos innego lepszego i tanszego niz lab do takich punktow? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Domyślnie

A dużo masz miejsca? Bo to dość ważne zwłaszcza przy wielkości niektórych labów.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Oszczędny w słowach
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

miejsc chyba niewiele, ok 6/7m, wolal bym jakas mniejsza maszyne na poczatek
    Ostatnio edytowane przez silvar ; 13-10-2013 o 10:48

Domyślnie

A musisz mieć nową maszynę? Bo powiem szczerze, że bardzo często można kupić fajne laby w dobrych pieniążkach po nieudanym interesie.
    No i jaki Cię interesuje:
    Chemiczny,
    Ink-jet,
    czy termosublimacyjny?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Maszyna nie musi byc nowa, szczerze mowiac myslalem o uzywanej. Nie wiem jaka mnie interesuje, przyznam sie ze troche jakby raczkuje w temacie, chcialbym kupic taka ktora nie sprawia problemow i zeby jakos odbitek byla nienajgorsza bo w miascie sa dwa inne punkty, co prawda jakosc ich uslug wzywa o pomste do nieba ale jednak to konkurencja, dlatego chcialbym wejsc na rynek z dobra jakoscia.

Domyślnie

To wypadałoby najpierw zapytać chociażby google.
    http://www.foto-rynek.pl/minilaby-cyfrowe,7.html

Domyślnie

Pogadaj w tetenalu, doradzą. Możesz też zagadać w Pakt minilabs.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Dzieki za podpowiedz, juz troche doczytalem chcialbym zapytac jaka jest roznica w jakosci odbitek z laba chemicznego i labow typu Ink-jet i termosublimacyjnych? I z ktorym z nich jest najmniej problemow. Macie moze swojego faworyta z tych dwoch ostatnich i w przedziale cenowym do 15tys zl?

Domyślnie

Zastanów się zanim wydasz pieniądze jakich przebiegów się spodziewasz, koniecznie musi być mini lab ? Jaką masz konkurencję wokół, na jakie przebiegi się nastawiasz ? Przy minilabie musisz zadbać o zużytą chemię. (Chyba tylko dwie firmy w Polsce mają upoważnienie do odbierania zużytej chemii z labów, poszukaj info na stronach tetenala.)
    Zerknij na ten wątek, co prawda z przed kilku lat, ale trochę informacji jest.
    http://www.cyberfoto.pl/studio-fotog...raficznego.htm

Oszczędny w słowach
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

W sumie to chyba nie musi byc minilab, chcialbym zeby jakosc odbitek i koszty eksploatacji byly przywoite i zeby problemow co chwile z tym nie bylo, przypuszczam ze za te pieniadze super maszyny nie kupie ale moze cos co na poczatek pozwoli mi jakos funkcjonowac. Jesli chodzi o konkurencje to tak jak pisalem wyzej, sa dwa punkty, jeden prowadzi starszy facet, repo slubnego praktycznie nie robi bo ludzie go nie chca, taki fachowiec. Jedynie co to zdjecia legitymacyjne i odbitki ale ile konkretnie to nie wiem. Drugi punkt tez nie cieszy sie dobra slawa, ludzie strasznie narzekaja. Kurcze nie wiem na jakie przebiegi mam sie nastawic, wiem jak brzmi to co pisze no ale coz, nie mam doswiadczenia i moze to wszystko troche glupio wygladac dlatego prosze o wyrozumialosc dzieki za link

z linku wyczytalem ze ploter moze byc jakims rozwiazaniem, co myslicie o tym? http://www.ceneo.pl/5755771#tab=spec
    Ostatnio edytowane przez silvar ; 13-10-2013 o 23:03

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów