Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Jaka lampa do D5200?

Jak w tytule jako prezent na "18-kę" dla brata, który od roku posiada d5200 ale brakuje mu światełka. Budżet do 500 zł (no może 100-150 więcej jakby było warto dołożyć i jak żona pozwoli ).

Proszę o rady ponieważ nie mam rozeznania w temacie lamp. Kupując lampę dla siebie poszedłem po najmniejszej lini oporu i zaopatrzyłem się w systemową SB-700. Tutaj na taki wydatek mnie nie stać.

Czy SB-300 do dobre rozwiązanie czy za podobną kasę lepiej coś niesystemowego?

Z góry dzięki!
    D90, T17-50 VC, N85 1,8, N35, SB-700.

Domyślnie

Yn-565 ex

tapped from NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lem77 Zobacz posta
    Jak w tytule jako prezent na "18-kę" dla brata, który od roku posiada d5200 ale brakuje mu światełka. Budżet do 500 zł (no może 100-150 więcej jakby było warto dołożyć i jak żona pozwoli ).

Proszę o rady ponieważ nie mam rozeznania w temacie lamp. Kupując lampę dla siebie poszedłem po najmniejszej lini oporu i zaopatrzyłem się w systemową SB-700. Tutaj na taki wydatek mnie nie stać.

Czy SB-300 do dobre rozwiązanie czy za podobną kasę lepiej coś niesystemowego?

Z góry dzięki!
    Czy w żadnym z tych wątków http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...ighlight=d5200 nie znalazłeś odpowiedzi?

Domyślnie

Nie kupuj takiego chłamu jak YN.
    Lepiej weż te sb300 lub metza 44.
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

Przemek-83 a co sądzisz o Metzu 52 AF-1
    Do nikona D5100. Nie moge sie zdecydować czy Metz czy YN-568. Jak Ci się to sprawuje, chodzi mi o iTTl. Nie prześwietla, lub niedoswietla? I jak sprawuje sie ten dotykowy ekran??

Domyślnie

Nię będę kolejny raz pisał co sądzę o YN.Mam po nich Metza i to całkiem inna bajka.Działa jak marzenie i trudno coś więcej wymagać za 799zł.Wyświetlacza praktycznie nie używam.Wcześniej miałem YN565Ex i tam często korekty robiłem nawet o 2 EV.Nie chcę tej lampy nawet za 100zł.To tyle.Jest temat o metzu 52 więc nie ma co go dublować.
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek-83 Zobacz posta
    Nie kupuj takiego chłamu jak YN.
    Lepiej weż te sb300 lub metza 44.
    Miałeś pecha do YN. Naprawdę współczuję tej traumy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosmo123 Zobacz posta
    [...] Do nikona D5100. Nie moge sie zdecydować czy Metz czy YN-568.
    Jak masz kasę to bierz Metza. Z tej dwójki.
    Nikon

Uprawnienia umieszczania postów