Witam,
powoli przymierzam się do zakupu lampy błyskowej do mojego D3300. Teoretycznie moje oczekiwania spełnia YN-565EX, ale niestety nie posiada ona TTL-BLCzy moglibyście polecić jakąś lampę zbliżoną możliwościami do YN-565EX (może być nieco słabsza), ale posiadającą TTL-BL? Najlepiej jeszcze z możliwością przełączania pomiędzy TTL-BL a "zwykłym" TTL
Niestety cena też gra rolę (dlatego odpadają lampy systemowe) - byłoby miło zamknąć się w pułapie ok. 600 zł.
Oczywiście próbowałem sam sobie pomócTeoretycznie wygląda na to, że jak TTL-BL to lampy systemowe, Metz lub Nissin. Jednakże nie chce wydawać na lampę tyle ile kosztują systemowe (a używek po prostu się obawiam), Metz raczej też niestety ciut za drogie (zwłaszcza wg mojej Żony
), natomiast co do Nissin to w sumie nie wiem które (zwłaszcza z tych niższych, tj. tańszych) modele mają ów TTL-BL, a ponadto podobno nie ma w nich możliwości przełączania pomiędzy trybami TTL.
Dla formalności: lampę planuję wykorzystywać do typowego fotografowania rodzinnego, głównie z odbiciem (ciemny obiektyw i stosunkowo ciemne mieszkanie, ale białe sufity), a także do fotografowania na polu (pozdrowienia z Krakowa
), stąd "zamieszanie" z TTL-BL.
Byłbym niezmiernie wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam!
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami