Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 71

Wątek: CNX2 i D810

Domyślnie

Ten programik jest niedopracowany.
    Ja mam problem taki, że muszę mieć na dysku C (dodam że to dysk SSD) pliki które są poddawane obróbce. Jeśli jest na innym dysku to program daje komunikat że nie może odczytać pliku źródłowego.
    Nie cholery nie idzie tego usunąć i muszę zgrywać pliki z karty na pulpit i dopiero później zapisywać na innych dyskach.
    Kolejny problem jest taki, że ostatnio program w ogóle przestał działać i wywala się po ok 4 sek pracy. Windows podaje komunikat że wystąpił błąd. Nie wiem dlaczego i nie znalazłem rozwiązania.
    Możliwe, że była jakaś aktualizacja widnows i coś się zepsuło, ale z drugiej strony innym też by nie działał, więc sam nie wiem.
    Kolejnym problemem jest to, że tak obrobione (jak jeszcze działał programik ) RAWy nie są później czytane przez Capture NX-D. To rodzi pytanie na przyszłość, czy za np. 3 lata będzie jak te pliki obsługiwać...
    Ostatnio zrezygnowałem z korzystania z tego programu ze względu na awarię, ale i przestałem szukać rozwiązania.
    Robię podstawową obróbkę w NX-D i otwieram w CNX2.
    Trochę to upierdliwe, ale na razie chyba najlepsze rozwiązanie dla mnie.
    Pozdrawiam
    Mariusz

Domyślnie

Witam!
    Musisz coś pogrzebać. Ja uruchamiam program z dysku D, a pliki przekonwertowane zapisuję na dysku E i z tego dysku otwieram w CNX2. Dysk systemowy C też mam SSD. Wszystko działa.

Pozdrawiam, Darek
    FX

Domyślnie

Pobrałem najnowszą wersję i program już teraz program działa, ale dalej jest problem z tymi dyskami.
    Trudno muszę z tym żyć

Domyślnie

Ustaw wszystko w/g opisu na stronie http://bagnonm.blogspot.com.es/
    FX

Domyślnie

Wszystko tak mam poustawiane i dalej bez zmian.

Domyślnie

Jaki system. Ja mam Win7 64 bit pro
    FX

Domyślnie

Też mam Win7 64bit.

Domyślnie

Pozostaje tylko czekać na aktualizację i poprawki
    Pozdrawiam Darek

Pozdrawiam - Dariusz. (wysłane z Tapatalk)
    FX

Domyślnie

Czyli w NX2 nie ma szansy wywołać NEF z D750?

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów