Close

Strona 29 z 29 PierwszyPierwszy ... 19272829
Pokaż wyniki od 281 do 288 z 288

Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

co prawda ja z e-m10, ale tutaj zdecydowanie więcej osób niż na forum olka jest... czy po apdejcie firmłeru ktoś zauważył, zeby jego wifi w aparacie przestało działać? bo ja tak
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

U mnie, po wgraniu 1.4, puszka dalej łączy się z telefonem.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Postanowiłem sprawdzić, jak radzi sobie AF przy bardziej dynamicznych "obiektach".
    Mówiąc krótko - kiepsko:
    - S-AF: nie nadążał, nawet jeśli fotograf ma nieco wprawy w przewidywaniu ruchu fotografowanego obiektu.
    - C-AF: rownież nie dawał rady, zarówno w trybie pojedynczym jak i seryjnym. Pierwsze zdjęcie było z reguły ostre (lub prawie ), pozostałe to już loteria.
    - C-AF-TR: tryb śledzenia nadaje się jedynie jako pomoc do przekadrowywania dla leniwych, lub do prób uchwycenia w ruch tramwaju z ubiegłego stulecia.

W trybie seryjnym dodatkowym utrudnieniem jest nie narażający EVF, celownik robi się czarny i nie bardzo wiadomo, co tak naprawdę zostało w kadrze i gdzie podział się nasz "obiekt". Dodam, że ten sam efekt praktycznie eliminuje tę puszkę przy próbach zdjeć lotniczych.

Kilka pstryków:
    1.

2.

3.

4.

5.
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 20-07-2014 o 13:36
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Podsumowując powiedziałeś już wszystko co mogłeś, osobiście dziękuję za ten filmik jak też pozostałe. Bawiłem się tym aparatem z obiektywem 12 40 2.8 i nikonem D610 z kit - owym zoomem, i moje odczucia były takie że chętniej brałem do ręki Olka, używam też Olka xz2 i kiedy po raz pierwszy zrobiłem nim zdjęcia nie mogłem się nadziwić jak świetne robi zdjęcia, odtąd noszę go ze sobą dosłownie wszędzie. Wracając do EM-1 jak dla mnie świetny aparat i sam stoję na rozdrożu czy kupić D610 mam kilka dekli od nikona czy może EM-1, i jak autor filmu wspomina to raczej uzupełnienie systemu a nie droga która zastąpi D800. Raz jeszcze gratuluję filmów i czekam z niecierpliwością na kolejne oraz więcej materiałów zrobionych olkiem. Pozdrawiam
    Rób najlepiej jak tylko potrafisz , jakieś tam body i kilka szkiełek..
    Nikon Z6ii / Z24-70f4S/ Z 35 1.8S /Z 85 1.8S/ Z 70-200f2.8 VR S/Jupiter 135 3.5 / Viiltrox 24 1.8 / Helios 58mm /

Domyślnie

Jeszcze trzy. Tym razem z Zuiko 60mm f/2.8 Macro

Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

używa ktoś może e-m1, do sporty, lotnictwa ? (lub posiada linki ) szukam, szukam i nic
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

http://lech.zenfolio.com/p488859347
    Tutaj masz kilka samolotów. Próbowałem...i dałem spokój. EVF robi się ciemny przy serii i "śledzenie" fotografowanego obiektu jest mocno utrudnione O ile AF-S jest doskonały, to AF-C jest kiepski.
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 21-09-2014 o 17:41
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Strona 29 z 29 PierwszyPierwszy ... 19272829

Uprawnienia umieszczania postów