a może być teraz z balkonu? Na sąsiednie bloki?
Szukaj
a może być teraz z balkonu? Na sąsiednie bloki?
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Mam D90 od samej jego premiery, dlatego nie wiem jak wygląda tworzenie lapstime-ów na korpusach z wbudowanym interwałem. Szukałem w instrukcji, ale blado to opisane.
Jaki jest zakres czasu od do na który można ustawić interwał?
Czy będzie "strzelał aż do zapełnienia karty?
Czy informuje o ilości klatek (szacunkowo) do zapełnienia?
Czy montuje to w całość?
Inne istotne informacje.
Dziękuję.
D700, S24-105/4 ART.
"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"
Czy ktoś z Was ma D7100 i Sigmę 17-50 f2.8 OS i może się podzielić wrażeniami? Widziałem, że 2 osoby pisały o współpracy z D7000, w tym że po naprawie AF ma FF albo BF. Czy to oznacza, że serwis naprawił AF a nie skalibrował, czy może ta przypadłość jest nienaprawialna?
chyba nikt nie wysyłał D7100 do serwisu![]()
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Ale naprawie czego ?? puszki, szkła ??
Bo jak po naprawie puszki, to problem jest ze szkłem i trzeba wysłać do kalibracji - obiektyw+body do serwisu Sigmy.
Jak po naprawie obiektywu - to wielce prawdopodobne, bo jak padł AF, to bez puszki ci go nie skalibrują, a jedynie wyzerują układ AF, co oznacza również skasowanie fabrycznej kalibracji.
Tak czy owak. Sigma działa z każdym body tak samo.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Ja mam ten zestaw. AF działa, także w LV i w filmowaniu. Podgląd zdjęcia (jeśli wyświetla się automatycznie po wyzwoleniu migawki) nie znika po zadanym czasie. Można znaleźć wątki na ten temat w internecie - podobno znika dopiero po minucie - nie wiem, nie czekałem tyle. Nie działa ciągłe przewijanie obrazka w powiększeniu podglądu na wyświetlaczu. Tj, żeby obszar wyświetlany przesuwać trzeba wielokrotnie wciskać strzałkę na wybieraku, wciśnięcie i przytrzymanie nie działa (mam nadzieję, że da się zrozumieć o co mi chodzi).
Ponadto mój zestaw ma problem z bocznymi polami AF - występuje znaczny backfocus. Centralny punkt trafia idealnie. Ale mam to w zasadzie ze wszystkimi testowanymi szkłami, więc moim zdaniem bardziej prawdopodobny jest problem po stronie body. Jestem prawie zdecydowany wysłać body do serwisu. Zrobię tylko jeszcze trochę testów w weekend.
No i rozpoczynamy zbiorową histerię w temacie "Problem z autofocusem w D7100"
Skontaktuj się z nami