Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 6065

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartmasz Zobacz posta
    Czy ktoś z Was ma D7100 i Sigmę 17-50 f2.8 OS i może się podzielić wrażeniami? Widziałem, że 2 osoby pisały o współpracy z D7000, w tym że po naprawie AF ma FF albo BF. Czy to oznacza, że serwis naprawił AF a nie skalibrował, czy może ta przypadłość jest nienaprawialna?
    Ja mam ten zestaw. AF działa, także w LV i w filmowaniu. Podgląd zdjęcia (jeśli wyświetla się automatycznie po wyzwoleniu migawki) nie znika po zadanym czasie. Można znaleźć wątki na ten temat w internecie - podobno znika dopiero po minucie - nie wiem, nie czekałem tyle. Nie działa ciągłe przewijanie obrazka w powiększeniu podglądu na wyświetlaczu. Tj, żeby obszar wyświetlany przesuwać trzeba wielokrotnie wciskać strzałkę na wybieraku, wciśnięcie i przytrzymanie nie działa (mam nadzieję, że da się zrozumieć o co mi chodzi).
    Ponadto mój zestaw ma problem z bocznymi polami AF - występuje znaczny backfocus. Centralny punkt trafia idealnie. Ale mam to w zasadzie ze wszystkimi testowanymi szkłami, więc moim zdaniem bardziej prawdopodobny jest problem po stronie body. Jestem prawie zdecydowany wysłać body do serwisu. Zrobię tylko jeszcze trochę testów w weekend.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lipton Zobacz posta
    Jestem prawie zdecydowany wysłać body do serwisu. Zrobię tylko jeszcze trochę testów w weekend.
    Dzięki za info. Daj znać jak wypadną testy.

Domyślnie

No i rozpoczynamy zbiorową histerię w temacie "Problem z autofocusem w D7100"

Domyślnie

Podgląd zdjęcia (jeśli wyświetla się automatycznie po wyzwoleniu migawki) nie znika po zadanym czasie. Można znaleźć wątki na ten temat w internecie - podobno znika dopiero po minucie - nie wiem, nie czekałem tyle. .
    Czy ktoś może to potwierdzić?
    Nikon

Domyślnie

Ja jestem posiadaczem 7100 i nie zauważyłem niczego takiego. Można sobie ustawić czas wyświetlania w menu, może tam jest skonfigurowana taka wartość.
    N D7k + 18-105 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piterdm Zobacz posta
    Czy ktoś może to potwierdzić?
    Znalazłem tę część wątku dopiero dzisiaj szukają informacji o wydłużeniu czasu pomiaru światła z Sigmą 17-50. Potwierdzam występowanie tego problemu z D90. Niezależnie od ustawień w aparacie, pomiar jest włączony przez 65 s - po 60 wyłącza się stabilizacja, po dalszych 5 - pomiar.

Domyślnie

Ja mam ten zestaw. AF działa, także w LV i w filmowaniu. Podgląd zdjęcia (jeśli wyświetla się automatycznie po wyzwoleniu migawki) nie znika po zadanym czasie. Można znaleźć wątki na ten temat w internecie - podobno znika dopiero po minucie - nie wiem, nie czekałem tyle. Nie działa ciągłe przewijanie obrazka w powiększeniu podglądu na wyświetlaczu. Tj, żeby obszar wyświetlany przesuwać trzeba wielokrotnie wciskać strzałkę na wybieraku, wciśnięcie i przytrzymanie nie działa (mam nadzieję, że da się zrozumieć o co mi chodzi).
    Ponadto mój zestaw ma problem z bocznymi polami AF - występuje znaczny backfocus. Centralny punkt trafia idealnie. Ale mam to w zasadzie ze wszystkimi testowanymi szkłami, więc moim zdaniem bardziej prawdopodobny jest problem po stronie body. Jestem prawie zdecydowany wysłać body do serwisu. Zrobię tylko jeszcze trochę testów w weekend.
    Ze znikaniem podglądu mam to samo. Reszty nie sprawdzałem.
    D7100+11-16 2.8; 35 1.8; 17-55 2.8; 70-200 2.8 VC

Uprawnienia umieszczania postów