Close

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 103

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Mam kompakt od roku i jakoś nie zauważyłem żeby robił randomowo zdjecia. Nie wiem jaki masz kompakt, ale mój nie ma problemów z naświetlaniem i powtarzalnością. Po prostu są kompakty i kompakty. Rownie dobrze można by wysnuwać opinię na temat DSLR na podstawie Nikona D60, a obiektywów na podstawie jego kita, lub np. wygody pracy z analogiem na podstawie Zenita.
    No nie nie porównałbym zdjęć z bezlusterkowca do zdjęć z jakiegoś dziadowskiego kompakta z technologią sprzed 5 lat.
    Przerabiałem LX5 teraz mam Canona s100.
    Ja cały czas piszę, że wg mnie lepiej wybrać bezlusterkowca z kitem + jakąś jasną stałką. Nie wiem jakie potrzeby ma autor wątku (zresztą zbanowany) - to moja subiektywna opinia. Jest parę rzeczy na które może tylko ja zwracam uwagę w doborze aparatu i bezlusterkowiec mi bardziej odpowiada - jest uniwersalniejszy.
    Jak jadę na wycieczkę z nastawieniem na zwiedzanie i fotografię to chcę mieć aparat z którego wycisnę ile można.

Domyślnie

Panowie,
    zamiast kłócić się, kto jest ignorantem a kto nie, czy też kto umie lepiej liczyć na kalkulatorze DOF, proponuję przykładowe zdjęcia (wszak forum fotograficzne). Na początek coś z kompaktuktórynierozmywa.

ps. prawdziwa zabawa GO oczywiście odpada, ale fakt, że aparat znajduje się w kieszeni nawet na nartach jest mocnym argumentem, żeby go kupić.

Domyślnie

i to jest największy plus małych, kieszonkowych kompaktów jakim jest RX100. Pytanie czy chcesz mieć super zdjęcia i większy bagaż czy dobre zdjęcia i nieodczuwalny bagaż w kieszeni RX100 to jak telefon komórkowy wejdzie prawie do każdej kieszeni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mati86 Zobacz posta
    i to jest największy plus małych, kieszonkowych kompaktów jakim jest RX100. Pytanie czy chcesz mieć super zdjęcia i większy bagaż czy dobre zdjęcia i nieodczuwalny bagaż w kieszeni RX100 to jak telefon komórkowy wejdzie prawie do każdej kieszeni.
    No bez przesady - dobrym kompaktem tez mozna zrobić super zdjecia, tylko trzeba umieć wykorzystać to co kompakt oferuje.
    Völkchlor

Domyślnie

Te są też z nierozmywającego kompakta.

Domyślnie

to i ja dam z nierozmywajacego kompaktu

Völkchlor

Domyślnie

Koniecpolska - jakim kompaktem popełniłeś te superowe fotki ?

Domyślnie

jak superowe jak bez GO przeciez..
    Völkchlor

Domyślnie

RX 100

Tak znawcy widzą jakość z kompaktu:

a taką daje RX100 w tych samych warunkach

Domyślnie

RX100 zdecydowanie daje radę.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów