Close

Strona 14 z 41 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 404

Domyślnie

nie ponieważ chciałym wiedzieć jaką liczbę przewodią będzie miała lampa z DX np na 18 mm
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Moment, ale to co teraz zaznaczam jest właśnie odpowiedzią na to Twoje konkretne pytanie

Pozycja palnika = ogniskowa /po za sytuacją gdy wymuszasz ręcznie inne ustawienie palnika/

p.s. albo się nie rozumiemy, albo ja dziś za dużo siedzę w necie
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Domyślnie

spoko spoko ja nigdy lampy nie miałem. Skoro jest tak jak piszesz to przy D5000 ISO 200 liczba przewodnia wynosi 34,3 czy dobrze myślę??
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rdcom Zobacz posta
    (...) to przy D5000 ISO 200 liczba przewodnia wynosi 34,3 czy dobrze myślę??
    Dobrze myślisz.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Miałem dzisiaj okazję do obejrzenia i porównania wszystkich 3 modeli. Być może takie zestawienie komuś się przyda.
    Na każdym zdjęciu ta sama kolejność /od lewej/ SB-600, SB-700, SB-900

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

I jeszcze dwa pojedynki: SB-700 oraz SB-900
    oraz SB-600 z SB-700

Co ciekawe, we wszystkich nowych broszurach Nikona /a pojawiło się ich ostatnio kilka/ - występuje wszędzie SB-600 ! Można by z tego wyciągnąć wnioski dwa:
    1. Po pierwsze, Nikon będzie oferował obecnie 4 modele lamp, a nie jak dotychczas 3 /w powyższym zestawieniu nie ma SB-400, ale to inna bajka/
    2. Po drugie, niestety nie ma co liczyć na istotną obniżkę ceny SB-700, bo tuż za nią jest i pewnie będzie SB-600. Patrząc na obecne ceny, to SB-700 nie stanieje raczej poniżej 11xx zł.

Wrażenia z obcowania z SB-700:
    - nieco ciężko pracuje głowica, trzeba użyć więcej siły niż pozostałych modelach /może się to wyrobi/
    - tak jak w innych trzeba nacisnąć z boku na blokadę do pierwszego skoku głowicy w górę lub w bok
    - boczne suwaki funkcji, troszkę /jak dla mnie/ za mało konkretne - słabo wystają i jak się będzie miało rękawice to może być problem z przesuwem, z drugiej strony nie powinno być przypadkowych przestawień
    - zoom palnika pracuje w miarę cicho
    - jest /co widać na zdjęciach/ istotnie mniejsza od SB-900

p.s. nie podobało mi się że po mimo blokady lampa miała luz na stopce i nieco się ruszała na boki
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Domyślnie

ja czekaĺem na premierę sb-700 z niecierpliwością, ale dzisiaj trafiłem okazję i kupiłem mało używaną sb-900 za niższą cenę niż nowa 700-ka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zotornik Zobacz posta
    (...)p.s. nie podobało mi się że po mimo blokady lampa miała luz na stopce i nieco się ruszała na boki
    Czyli jest podobnie jak w innych lampach nikona??
    Dzięki za zdjęcia, liczyłem, że SB700 będzie większa

Domyślnie

Niestety, czas miałem ograniczony pobytem żonki w markecie
    Zabrakło go właśnie na sprawdzenie zachowania pozostałych modeli - przynajmniej na mojej stopce. Ale nie jest ona wyrobiona, bo lampy rzadko używam a jak już to małej i lekkiej SB-400.

Dla poszukujących za i przeciw, polecam również ten artykuł:
    http://speedlights.net/2010/09/16/ni...00-and-sb-900/

Domyślnie

Ceny SB-600 już rosną i zbliżają się do 800zł, a cena SB-700 ani drgnie. W USA sytuacja taka sama, więc nie ma co się spodziewać w najbliższym czasie zmian na lepsze. Ja akurat nastawiam się na zakup siedemsetki, ale jak ktoś uważa że sześćsetka mu starczy to niech się lepiej pośpieszy z zakupem.
    x100s

Domyślnie

Hej,
    Cena jak na możliwości (w/g spec) kosmiczna, Metz 50-AF-1 wydaje się bić tę sabinę dość mocno- nie sądzicie?

pzdr
    elm

Strona 14 z 41 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów