Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Świetne zdjęcie. Powiedz mi proszę czy kleiłeś z kilku bądź więcej? A jeśli tak to jakiego programu używasz?
    Z kilku, no może trochę więcej niż kilku
    Składane programem startrails.

Domyślnie

Super ! Jak nazywa się technika takich zdjęć ? chce poczytać jak się to robi
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymon708 Zobacz posta
    Super ! Jak nazywa się technika takich zdjęć ? chce poczytać jak się to robi
    Poszperaj na temat "star trails"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Z kilku, no może trochę więcej niż kilku
    Składane programem startrails.
    Dziękuję Ci bardzo za cenne wskazówki. Jestem pod wrażeniem prostoty tego programu i efektów jego pracy. Nic jak tylko czekać na kolejną bezchmurną noc. Jeszcze raz gratuluję świetnego pomysłu i super fotografii. Pozdrawiam.

Domyślnie

W ramach uzupełnienia statyczna klatka z dwoma perseidami oraz film złożony z wszystkich ekspozycji.

Domyślnie

Bardzo dobra praca. Duży plus.
    Mi często w taką pogodę brakuje drugiego aparatu.

Co do filmiku to jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że widać na nim dwa ciekawe obiekty. Najjaśniejsza gwiazdka na dole na prawo od krzyża to Kapella (jako punkt odniesienia). W prawym górnym rogu widać Galaktykę Andromedy - M31 (przy 0:15 dokładnie jest przy krawędzi i znika). W drugiej części filmiku na prawo od krzyża widać Plejady oraz również Galaktykę Andromedy (a pod nią chyba majaczy się M33). Same zdjęcia ciut przy małe, żeby zobaczyć ale na filmiku w najlepszej jakości widać wyraźnie.

Ale to tak na marginesie jako ciekawostka

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Poszperaj na temat "star trails"
    Dokładnie, na forum w dziale fototechnika już było parokrotnie opisane.
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 22-08-2010 o 23:49
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Busik Zobacz posta
    Bluźnisz, ale fajnie się ogląda.
    Żadne bluźnierstwo.
    Super pomysł i wykonanie!
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Bardzo dobra praca. Duży plus.
    Mi często w taką pogodę brakuje drugiego aparatu.

Co do filmiku to jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że widać na nim dwa ciekawe obiekty. Najjaśniejsza gwiazdka na dole na prawo od krzyża to Kapella (jako punkt odniesienia). W prawym górnym rogu widać Galaktykę Andromedy - M31 (przy 0:15 dokładnie jest przy krawędzi i znika). W drugiej części filmiku na prawo od krzyża widać Plejady oraz również Galaktykę Andromedy (a pod nią chyba majaczy się M33). Same zdjęcia ciut przy małe, żeby zobaczyć ale na filmiku w najlepszej jakości widać wyraźnie.

Ale to tak na marginesie jako ciekawostka
    Jako ciekawostkę dodam że właśnie wrzucam wersję HD na której będzie zdecydowanie lepiej widać te wszystkie detale. Jak sie wgra i przetworzy to wstawię do działu filmowego.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów