Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Domyślnie

nie za często, ostatnio nawet wcale (a kupiłem w kwietniu )
    Jeżeli już stałka to 50/1.8, bardziej mi się podoba obrazek, poza tym ja lobię dość ciasne kadry osób.
    85/1.8 którą miałem była fajna ale z kolei za ciasna - zoom nożny nie był w stanie nadążyć.
    Teraz na pokładzie zostanie t17-50 do piaskowo wycieczkowych (jak widać powyżej) oraz do wydruków młodych twarzyczek będzie szła w ruch 50/1.8
    35/1.8 będę cię pozbywał (no jeszcze zobaczę).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorgal Zobacz posta
    nie za często, ostatnio nawet wcale (a kupiłem w kwietniu )
    Jeżeli już stałka to 50/1.8, bardziej mi się podoba obrazek,.
    Nie wiem czemu ale jakoś też wolałem 50F1,8 od 35 i na ślubach i na co dzień
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Oszczędny w słowach Awatar pukas
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

ja zacząłem testować moją sztuke od cichego :
    1.
    full size

2.
    full size

chyba jest ostry ... jutro jeszcze zrobię test z tablicami - dzisiaj już światło za słabe

widzę ze kolega Thorgal chyba kupował w tym samym miejscu co ja oglądałem fotki testowe na ftp cichego i mój wypadł najgorzej z grupy w teście z tablicami reszta fotek wyszła spoko
    Ostatnio edytowane przez pukas ; 16-07-2010 o 20:52
    nie trzeba wzywać doktora

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pukas Zobacz posta
    ja zacząłem testować moją sztuke od cichego :
    1.
    full size

2.
    full size

chyba jest ostry ... jutro jeszcze zrobię test z tablicami - dzisiaj już światło za słabe

widzę ze kolega Thorgal chyba kupował w tym samym miejscu co ja oglądałem fotki testowe na ftp cichego i mój wypadł najgorzej z grupy w teście z tablicami reszta fotek wyszła spoko
    Witam. I jak z perspektywy czasu oceniasz tego Tamrona? Też się nad nim zastanawiam i też od CICHEGO. Interesuje mnie kwestia optyki i jakości wykonania. Czy nadal nim pstrykasz, czy się nie rozleciał? Pozdrawiam.
    D 90 + dodatki 😁

Domyślnie

Jakość wykonania jest analogiczna do FX'owego modelu T28-75/2.8, czyli przeciętna. Wiele zależy od intensywnosci i warunków użytkowania.

ksh
    Gość

Domyślnie

Bardzo dobre porównanie nikoniarz, o ile tamrona nie miałem na tyle długo żeby coś więcej napisać i tylko testowe zdjęcia gdzie na f/4 było jako tako dopiero, o tyle tamron 28-75 uważam za słabiutki obiektyw, może do starszych matryc jeszcze się nadaje ale podpięty pod D750 mocno zaniża możłiwości jakie oferuje nowoczesna matryca i podobnie jest w "małym" 17-50.
    Zdecydowanie sigma 17-50 OS.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów