Close

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 126

Domyślnie

dotarły
    lecę porobić testy
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Wykonanie - jak na chińczyków bardzo dobre

A czy osiągają obiecywane przez dystrybutora 1/250s?

NIE!!! czy osiągają chociaż 1/200s ? NIE
    prawidłowo pracują na 1/160 - czyli tak jak każdy wyzwalacz

Uwaga! zdjęcia dla osób pełnoletnich

1) Czas - 1/160s, f/5,6 (wszystkie dane w EXIFie)

jak widać jest oki

2) Czas 1/200s, f/5,6

widać, że prawy bok jest już lekko zaciemniony
    czyli już porażka!

3) Czas 1/250s - CZYLI TO CO OBIECUJĄ SPRZEDAWCY/IMPORTERZY (f/5)

TOTALNA PORAŻKA!!!!

testy wykonane na lampach Quantuum R+600 oraz PT200
    D700 + Nikkor AF-S 60 mm
    exify w plikach

Domyślnie

chyba nikt już nie czyta pytań - łatwiej jest opowiadać bez zapoznania się z tematem
    doszło do tego, że lada godzina mają do mnie przyjść kurierem i sam je przetestuje w typowym studio z lampami quantuuma
    czyba jednak czyta - post wcześniej napisałem o współpracy z CY100 - powtórze się przy 1/200 jest wszystko dobrze
    na ile starczają baterie ?? wątpie żeby komuś z użytkowników na tym forum udało się już rozładować - tym bardziej wątpie że ktoś to mierzył

to co nazywasz totalną porażką może nie byc winą wyzwalaczy lub występować w przypadku twojego egzemplarza - bo niby jak wyjaśnić setki zadowolonych użytkowników ?

a co do uwag "po zapoznaniu się z tematem"
    1. prawdopodobie szkodliwe jest wysokie napięcie na stopce/synchro - jeden z moich odbiorników odmówił współpracy po użyciu lampy Braun z napięciem ok 7,7v. Producent podaje do 12v, sprzedawcy mówią różnie. Dlatego mówię "prawdopodobnie"

2. Największym mankamentem użytkowym jest przełącznik kanałów - jak u krawca dobrze mieć przy sobie szpilkę ...

peace

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxxam Zobacz posta
    czyba jednak czyta - post wcześniej napisałem o współpracy z CY100 - powtórze się przy 1/200 jest wszystko dobrze
    a możesz zrobić podobny test - 3 zdjęcia: 1/160, 1/200 i 1/250s na białym tle
    chciałbym zobaczyć jak to faktycznie jest na Twoich lampach

aaaa... jaki masz aparat? (może u Ciebie jest lepiej bo masz migawkę innej konstrukcji)

Domyślnie

inna konstrukcja czyli migawka elektroniczna była chyba tylko w d70. Tak mi się wydaje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    inna konstrukcja czyli migawka elektroniczna była chyba tylko w d70. Tak mi się wydaje.
    Na pewno jeszcze D40 (akurat mam) i bodajże D50. Ale to chyba tyle.

Domyślnie

dzisiaj miałem pierwszą sesję z tymi wyzwalaczami ... i ok. 6 razy nie odpaliły lamp studyjnych co jest dla mnie szokiem, bo poprzednia chińszczyzna z Elteca raczej nigdy mnie nie zawodziła ... raz coś mogło nie błysnąć na kilka sesji a tu jedna szybka sesja ... w sumie 170 zdjęć i 6 razy zawaliły

Domyślnie

Dość dziwne; mi nie nawaliły jeszcze ani razu, w przeciwieństwie do chińczyków poprzedniej generacji.
    Nie odpalały wszystkie czy jeden z odbiorników?

Domyślnie

a możesz zrobić podobny test - 3 zdjęcia: 1/160, 1/200 i 1/250s na białym tle
    chciałbym zobaczyć jak to faktycznie jest na Twoich lampach
    spróbuję w weekend bo sprzęt jest na walizkach

a co do pozostałych problemów - to są raczej wady poszczególnych egzemplarzy, czyli że reprezentują nierówny poziom (jak np nasi skoczkowie na nartach ) - moje np znowu się zawiesiły (pomogło wyjęcie baterii na 15 min) - więc lepiej je przechowywać z wyjętymi bateriami (a przynajmniej nadajnik bo nie ma przycisku on/off)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta
    Wykonanie - jak na chińczyków bardzo dobre

A czy osiągają obiecywane przez dystrybutora 1/250s?

NIE!!! czy osiągają chociaż 1/200s ? NIE
    prawidłowo pracują na 1/160 - czyli tak jak każdy wyzwalacz
    Pociesz się, że ja mam to samo (1/160) i to na ... Pocket Wizardach. Lampy to Elfo seria E, wiec juz dość stara..
    Te same Pockety z Sabinkami - bezproblemowo dają 1/250.
    Wina leży chyba po stronie lamp studyjnych. Dziwne tylko, że lampy odpalane po kablu lub błyskiem (lub IR) pozwalają na 1/250.
    Sytuacja jest całkowicie nielogiczna, bo wszystkie elementy pozwalają na uzyskanie 1/250 w innych konfiguracjach, ale radiówka z większościa lamp studyjnych - nie pozwala. Nie wiem dlaczego. A jestem bardzo, bardzo ciekaw.
    Trzeba wyczaić jakielampy studyjne sa dobre.
    Jak to wygląda z Powerluxami (i jaki konkretny typ), ktoś sprawdzał?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów