Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Wrocław - miasto alchemiczne

Kilka zdjęć z Wrocławia, miasta dla mnie zachwycającego. Chciałem tutaj oddać pewien aspekt klimatu, który mnie uderzył. Niektórzy oglądając te zdjęcia mówili mi że są trochę przygnębiające. Dla mnie są alchemiczne. Tkwi w nich jakaś przyciągająca magia... :->

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7. Na koniec jeden z mieszkańców :->
    flickr | momenty.net
    Wyobraźnia i parę szkiełek.

Domyślnie

Jak dla mnie też sprawiają wrażenie przygnębiających i posępnych ale w każdym razie utrzymane w tej samej stylistyce.
    Z zaprezentowanych spodobały mi sie tylko nr 3 (fajne są ptaki ) .. miejsca nie udaje mi się rozpoznać dosyć ciemno jest na dole
    i nr 4 budynek politechniki jak się nie mylę. Fajnie się prezentuje w tym kadrze

Domyślnie

Dla mnie 4 najlepsza, na 1 brakuje mi czegoś... chyba ostrości na kościele i żeby podłoga w głębi kadru była tak jak na dole
    Dziwnym nie jest

Domyślnie

Bardzo podoba mi się taki klimat, ciekawie pokazałeś Wrocław.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

3 najlepsza. 1 coś trochę leci w lewo. Na 2 mam wrażenie, że chciałeś pokazać kostkę brukową? ;s Ogólnie jest nawet klimatycznie.

Domyślnie

a ja jestem na nie - sposób prezentacji na tak, rzeczywiscie taka obróbka fotek potęguje ciekawy odbiór ale treść zdjęć oprócz jedynki nie bardzo pokazuje to miasto - myślę ze jest w tym miescie parę ciekawych miejsc, pokazane w taki właśnie sposób czyli nietuzinkowo, inaczej, mogłby sie bardzo podobać
    2, 3, 5, 6 - podobne kadry mozna znależc nawet w małym miasteczku - ciekawie jest zrobiona 4 i to Twoja zasługa, całosciowo jednak ten mini reportaż do mnie nie trafia

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

A ja jako znawca () Wroclawia (w koncu spedzilem w nim 88% swojego zycia ) jestem na tak

Pominalbym tylko numer 7 bo jakos mi tu nie pasuje i 2 bo nic sie nie dzieje. Reszta na + tylko czemu takie male

Domyślnie

W zasadzie musimy ocenić i patrzeć na foty poprzez pryzmat słów autora

"Kilka zdjęć z Wrocławia, miasta dla mnie zachwycającego. Chciałem tutaj oddać pewien aspekt klimatu, który mnie uderzył. Niektórzy oglądając te zdjęcia mówili mi że są trochę przygnębiające. Dla mnie są alchemiczne. Tkwi w nich jakaś przyciągająca magia... :->"

i to się udało, taki klimat został osiągnięty.
    Uważam iż nie zawsze pokazanie czystego reportażu obrazującego miasto, jest ciekawe.
    pokazanie jego niuansów, fragmentów czy detali stwarza klimat tajemniczości, często zadumy
    a i refleksji ( zależnie co pokazano ).
    MZ to wszystko autorowi się udało.
    Na 2 dość dużo się dzieje, jest ciekawie i można nad tym podumać.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

Dziękuję bardzo wszystkim za komentarze!

Moim zamiarem było oddać pewną tajemniczość miasta, którą zostałem urzeczony. Napewno wpływ miało na to aura (przez długi czas lało niemiłosiernie) - choć ja nawet lubię*taką pogodę (tzn. między jednym opadem deszczu a drugim) .

Szkoda że byłem we Wrocławiu tak krótko, ale następnym razem...
    flickr | momenty.net
    Wyobraźnia i parę szkiełek.

Domyślnie

4-ka czyli politechnika najciekawsza, pozostałe jak słusznie zauważono mogą być w wielu miejscach, a zwłaszcza 6-ka

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów