Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Uroczysta profesja u jezuitów

Przedstawiam zdjęcia z uroczystej profesji o.Tomasza. To jedno z moich pierwszych podejść w kościele. Bardzo proszę o ocenę zdjęć (kadry, obróbka... wszystko) tak, aby następnym razem było lepiej

1. O.Tomasz, który za chwilę będzie składał uroczyste śluby.

2. Homilia.

3. Homilia - c.d..

4. Homilia - jeszcze jedno.

5. Wierni.

6. Wierni.

7. Bracia w kapłaństwie.

8. Uroczyste złożenie ślubów ubóstwa, czystości i posłuszeństwa.

9. Podziękowanie Bogu.

10. Podziękowanie ludziom

Zapraszam do oceny.

Domyślnie

Jako pamiatka - OK - zainteresowana osoba bedzie tobie wdzieczna.
    Nikon

Domyślnie

tjagi, dzięki za komentarz.

Może ktoś jeszcze coś napisze? Uczę się, więc każda ocena jest dla mnie do wykorzystania w przyszłości

Domyślnie

Przejrzałem wszystkie i nie mogłem nigdzie znaleźć tej procesji. Aż się wróciłem przeczytać ponownie tytuł...
    Fajne, najlepsza "bracia w kapłaństwie" - zwłaszcza spojrzenie jednego z księży..
    D80, N 18-105 VR, N 50 1.8, MB-D80, Velbon DF-60, Tamrac Aero 80, Schwinn Rocket Pro, Giant Terrago, Merida Kalahari 550

Domyślnie

Czy to było w Łodzi? Na siódemce widzę o. Remigiusza Recława z Sienkiewicza z Łodzi.
    http://www.przemopzm.blogspot.com - kilka gniotów i słów...

Domyślnie

pietia79, przemopzm, dzięki za Wasze komentarze.

Cytat Zamieszczone przez pietia79 Zobacz posta
    Przejrzałem wszystkie i nie mogłem nigdzie znaleźć tej procesji. Aż się wróciłem przeczytać ponownie tytuł...
    Jednak nie ma literówki w temacie Nie chodzi o "procesję", a o "profesję", czyli złożenie uroczystych ślubów czystości, ubóstwa i posłuszeństwa oraz posłuszeństwa papieżowi co do wysłania takiego jezuitę na misję. Tak już u jezuitów jest Była krótka procesja, ale nie udało mi się z niej złapać nic wyjątkowego.

Cytat Zamieszczone przez pietia79 Zobacz posta
    Fajne, najlepsza "bracia w kapłaństwie" - zwłaszcza spojrzenie jednego z księży..
    Dzięki. Udało się złapać

Cytat Zamieszczone przez przemopzm Zobacz posta
    Czy to było w Łodzi? Na siódemce widzę o. Remigiusza Recława z Sienkiewicza z Łodzi.
    Wydarzenie miało miejsce w Warszawie, ale na tym zdjęciu rzeczywiście jest o. Remi. Znasz się z nim? Kolejny raz mnie zaskakuje, jak różni ludzie z różnych środowisk go kojarzą

Domyślnie

Na 7 chyba ktoś patrzy na ciebie "z byka",
    co do fotek to trochę więcej kadrów poświęć najważniejszej postaci nie koniecznie z tyłu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diksa Zobacz posta
    Na 7 chyba ktoś patrzy na ciebie "z byka",
    co do fotek to trochę więcej kadrów poświęć najważniejszej postaci nie koniecznie z tyłu.
    Racja, najlepsze jakie zrobiłeś to nr 1. ta osoba miała być najważniejsza, jak na ślubie.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzejp Zobacz posta
    Racja, najlepsze jakie zrobiłeś to nr 1. ta osoba miała być najważniejsza, jak na ślubie.
    Mam tego świadomość. Na swoje usprawiedliwienie napiszę tylko, że akurat w tym kościele prezbiterium jest oddzielone od reszty kościoła "zwężeniem". Żeby złapać "od przodu" musiałbym wejść do prezbiterium, a nie chciałem tego robić.

A napiszecie mi jeszcze jak wygląd balans bieli i kolory? Nie przesadziłem z kontrastem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hobbits Zobacz posta
    Mam tego świadomość. Na swoje usprawiedliwienie napiszę tylko, że akurat w tym kościele prezbiterium jest oddzielone od reszty kościoła "zwężeniem". Żeby złapać "od przodu" musiałbym wejść do prezbiterium, a nie chciałem tego robić.

A napiszecie mi jeszcze jak wygląd balans bieli i kolory? Nie przesadziłem z kontrastem?
    Na moim monitorze nie jest źle, kolor jest ładny, światła dość,
    no może na 7 za mocna czerwień w stosunku do innych.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów