Close

Zobacz kanał RSS

Wszystkie wpisy na blogu

1. Płaca dla fotografa

Przeczytałem w jakimś wątku zdanie profesjonalnego fotografa, że fotograf za dzień pracy powinien zarabiać (pewnie brutto) minimum 2500zł... a uczciwie oznacza 4000- uważam, że właściciele firm również .

Kto się dopisze do tej zacnej listy?

Updated 06-05-2008 at 13:38 by jakubs

Kategorie
    Bez kategorii
  2. Obrońcy wolności słowa

Kilka tygodni temu była akcja, której celem było wyczyszczenie z podpisów komrecyjnych linków. Od tego czasu zaobserwowałem, iz kilku z obrońców i absolutnie nie komercyjnych userów bardzo mocno udzieliło sie w wątku na temat profesjonalnej akcji serwisu Nikona. Dzisiaj zaś jeden z untouchables, napisał odezwę do ludu, że nic nie reklamuje oraz usunął (chyba profilaktycznie) ze swego podpisu linki.

Piszę to tak sobie, ku pamięci... że nie jestem schizo i że to ...

Updated 15-04-2008 at 07:20 by jakubs

Kategorie
    Bez kategorii
  3. Reportaż ;)

[CENTER]Zaczęło się pod płotem

Potem były dziwne aniołki

Potem była seria zdjęć ściany

...
    Kategorie
    Bez kategorii
  4. Złote stoki i potoki

Dziś kolejny plener Silesii, bardzo udany. Co prawda jednego zamku nie dało sie znaleźć, ale bardzo przyjemnie spędziłem dzień w towarzystwie Ryszarda Gałgana, Vesi, deejay3x, badiego, Redmana, Kyllana z rodzinką- wielkie dzięki wszystkim . Super pogoda, nauczyłem się jeść pstrągi i pstrykać kwiatki .
    Zdjęcia międlę, ale skończę chyba jutro. Zapisać w kalendarzu: jechać na następny plener
    Kategorie
    Bez kategorii
  5. Kwestia różnicy pokoleń

Ze trzy lata temu wychodząc z poczty zobaczyłem młodą kobietę, żebrzącą o kasę... Mówiła: '10 groszy... 10 groszy..." jako, że miałem tylko 20 groszy- dałem jej je z naiwną myślą, że ziarnko do ziarnka... Diametralnie zmieniły sie moje myśli, kiedy zobaczyłem jej minę... Szczerze mówiąc kwalifikowała sie do wypłacenia z kapcia w twarz...
    Dzisiaj, przed chwilą wracałem od kumpla i przed jedną z jasnych witryn sklepowych siedział staruszek, facet chyba około ...
    Kategorie
    Bez kategorii