Close

Zobacz kanał RSS

Wszystkie wpisy na blogu

1. Reportaż z polskich dróg

Mamy efekt wielu lat zaniedbań w szkoleniu kierowców. Najważniejsze jest, by na placu wmanewrować się z dokładnością do kilku centymetrów między słupki i zagiąć delikwenta w pseudo-teście na inteligencję podczas egzaminu pisemnego. A bezpieczeństwo, trudne sytuacje na drodze, brak pośpiechu i nerwów tłumaczy się lakonicznym "ograniczeniem zaufania" do innych... I potem taki świeżo upieczony kierowca wsiada do swojego nowiutkiego autka i strach się bać co to będzie! ...
    Kategorie
    Bez kategorii
  2. strona

Uruchomiłem swoją stronę - choć nie jest żadnym bóstwem - to wrzuciłem na nią kilka ciekawych zdjęć i kilka nieciekawych do profesjonalizmu mi daleko... ale w życiu trzeba coś robić

adres to
    http://is-still-here.net/?album
    Kategorie
    Bez kategorii
  3. Niekrzyżowe pola AF

Fotografując różne obiekty, nietrudno zauważyć, że przeważają krawędzie pionowe i poziome. Dlatego wynalazek klina ustawionego na ukos jest IMO czymś rewelacyjnym. Dziwi więc, że niekrzyżowe pola AF we współczesnych cyfrówkach, działają na krawędziach wyłącznie pionowych albo poziomych. Jakby zrobili ukośne byłoby lepiej.

W aparatach Dx i Dxxx, z racji dużej ilości pól krzyżowych, problem jakby nie istnieje.

Updated 20-07-2009 at 20:43 by SlaWasII

Kategorie
    Bez kategorii
  4. Żagle, a nowa puszka

W ubiegły wtorek byłem z braciszkiem na żaglach. Podczas gdy on trzymał rumpel, bawiłem się jego D80-tką, próbując zrobić zdjęcie fal wychyliłem się mocno za burtę. Wtedy usłyszałem spokojną uwagę:
    "Uważaj, bo będę musiał wreszcie kupić to D300..."
    Kategorie
    Bez kategorii
  5. Zdjęcia z powodzi...

Jak zobaczyłem jak się POwodzi na POdkarpaciu - zrezygnowałem!
    Kategorie
    Bez kategorii
Strona 23 z 43 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni