Zobacz pełną wersję : Kopiowanie/nadpisywanie tylko istniejacych plików
Paweł Kania
23-05-2009, 15:11
Witam,,
mam pytanko.
Zna ktoś sposób/program do kopiowania tylko tych plików które sa w drugim folderze.
DOkładnie to, daje klientowi fotki do wyboru skompresowana na płytce, wybiera tych fot ileś tam i mi przynosi płytke z tymi plikami i żeby nie trzeba było ich pojedyńczo wybierać tylko zaznaczam te co klient wybrał i i nadpisuje 'pełnymi' plikami bez zbednego przebierania.
Władca Pixeli
23-05-2009, 17:20
Czy zbiory skompresowane będą miały zawsze nowszą datę.
Jeżeli tak to Total Commander (trzeba użyć małą sztuczkę) :mrgreen: bo standardowo nadpisuje starsze.
Paweł Kania
24-05-2009, 17:32
Już mam, otwieramy z lewej wybrane, z prawej nasze wszystkie pliki. W TC oczywiście.
Dajemy porównaj katalogi i nam zaznacza te których niemamy, dajemy potem odwróć zaznaczenie i kopiujemy/nadpsisujemy i jest :)
Władca Pixeli
24-05-2009, 18:00
Toś mnie pozytywnie zaskoczył.
Większość forumowiczów zamiast samemu spróbować, chciałaby aby zrobić "tutka" na poziomie bajki "Koziołka Matołka" :mrgreen:
TC ma ogromne możliwości synchronizacji zbiorów, zmian nazwy zbiorów. Można ściągnąć plugin z jego strony (Exif 1.5)
http://www.ghisler.com/plugins.htm#content
bezpośredni link
http://ghisler.fileburst.com/content/wdx_exif.zip
który pozwala na zmianę nazw zbiorów na podstawie parametrów EXIF czyli daty, czasu zrobienia zdjęcia oraz całej masy innych parametrów.
Przy dacie i czasie trzeba uważać bo w EXIF jest czas zrobienia zdjęcia (dateotiginal , time original) i czas modyfikacji (date, time)
Paweł Kania
25-05-2009, 10:04
Wiem, właśnie zobaczyłem TC z PowerPackiem i mnie troche jego możliwości przerosły.
Nie chciałem sie bawić na poziomie EXIF, raz tak zrobiłem i mialem niezłe 'hocki klocki' bo niezupełnie 'się zrobiło to co chciałem'.
Im prostsza metoda tym lepsza, prostszej juz chyba nie można ;)
THX za podpowiedź, zapomniałem że TC nie tylko do obsługi FTP służy ;)