czubakabra
16-09-2006, 10:19
Witam. Od jakiegoś roku mam nikona i nie było problemów do czasu, gdy kupiłem pamięć i akumulatorki. W czym rzecz, otóż mam dwie sytuacje:
dioda AF miga na żółto,
dioda lampy świeci się na czerwono,
na wyświetlaczu LCD, AF i czerwona kropka obok - również migająca,
lub
dioda AF świeci się na żółto,
na wyświetlaczu LCD, AF i niebieska kropka (wyświetlanie ciągłe).
Można zrobić jedno zdjęcie (reszta przycisków nie działa w ogóle), później aparat na przycisk robienia zdjęć nie reaguje, za to reszta przycisków jest aktywna (menu, przeglądanie zdjęć itp.), a diody lampy i AF w ogóle się nie świecą.
W jakimś przypadkowym sklepie powiedzieli mi, że to ewidentny błąd oprogramowania. Formatowanie/wyjmowanie karty pamięci, wyjmowanie akumulatorków nic nie daje. Jakieś sugestie?
Idąc dalej, jest możliwość samemu ponownego wgrania oprogramowania do tej wersji nikona?
dioda AF miga na żółto,
na wyświetlaczu LCD, AF i czerwona kropka obok - również migająca,
lub
dioda AF świeci się na żółto,
na wyświetlaczu LCD, AF i niebieska kropka (wyświetlanie ciągłe).
Można zrobić jedno zdjęcie (reszta przycisków nie działa w ogóle), później aparat na przycisk robienia zdjęć nie reaguje, za to reszta przycisków jest aktywna (menu, przeglądanie zdjęć itp.), a diody lampy i AF w ogóle się nie świecą.
W jakimś przypadkowym sklepie powiedzieli mi, że to ewidentny błąd oprogramowania. Formatowanie/wyjmowanie karty pamięci, wyjmowanie akumulatorków nic nie daje. Jakieś sugestie?
Idąc dalej, jest możliwość samemu ponownego wgrania oprogramowania do tej wersji nikona?