Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portret męski w bw
miksturka
22-05-2009, 22:25
Czy takie bw daje radę?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img269.imageshack.us/img269/6020/dsc0478mini800dol.jpg)
Daje bardzo rade. Ja jestem na tak ;)
downunder
22-05-2009, 22:28
Elegancko ... podoba mi się kadr i obróbka. :D
Portret daje radę :) Tylko bokeh jakiś agresywny, mz trochę psuje.
oj tak - daje radę
bokeh super - z mojego ukochanego szkła ;)
miksturka
22-05-2009, 22:33
Bokeh trochę... "stwardniał" po zmianach moich w postprocessie, przyznaję się. :???: W oryginale ciut miększy 85-tkowy. Będę się pilnować następnym razem, uch.
Bokeh trochę... "stwardniał" po zmianach moich w postprocessie, przyznaję się. :???: W oryginale ciut miększy 85-tkowy. Będę się pilnować następnym razem, uch.
To nie był jakiś poważny zarzut :) Po prostu w mojej opinii postarałaś się na 5, a potencjał był na 6...
Nie uzasadnie - po prostu mi się podoba :)
.
Witek "Wisz"
22-05-2009, 22:59
Bardzo się podoba - kadr, konwersja i spojrzenie modela.
Artur Jonik
22-05-2009, 23:03
Swietne
szalenie mi się podoba! :)
cudny bokeh :)
OK. Wobec takiej przewagi, żeby nie wyjść na malkontenta, opuszczam okopy i oficjalnie przyznaję, że bokeh jest świetny a ja się nie znam :mrgreen:
Pozdrawiam
PS. eppur si muove ;)
moonrage
23-05-2009, 08:13
piknie, troszkę bym osłabił drugi plan
miksturka
23-05-2009, 09:24
Dzięki :)
A co do bokahu, to ja bym sama wolała, żeby mięksiejszy był, wiec rozumiem AScally jak na to patrzysz. ;-) Po prostu nie zwróciłam uwagi, że się zmienił przy bawieniu się kontrastami. :???:
W ogóle to moja obróbka pierwsza na tablecie. Nawet się nie da porównać z myszką...
To jesli mozna, mimo , że nie chce uzasdniać dlaczego mi się podoba, to jednak po dokładniejszym przyyglądnięciu zacząłem się zastanawiać się nad łączeniem ucha (głównie) z bokehem.. może dało by sie jakoś na warstwach/maskach złagodzić to przejście..
Poza tym świetne
.
Również mi się podoba, zarówno bokeh jak i sama obróbka. Model świetny, wyrazisty, fajny kadr. Byle tak dalej :).
Pozdrawiam.
miksturka
23-05-2009, 12:09
Model to Sztolcman. :)
A minę wywołałam poprzez niestabilne trzymanie jego 85-tki :-D
Amadeusz
23-05-2009, 14:30
A mnie te obwódki na twarzy się nie podobają no ale ja nie wiem czego to zasługa.
mordimer
23-05-2009, 15:15
Zacne zdjęcie :)
Bartek Witek
23-05-2009, 15:37
Sztolcman to bardzo groźny facet :P Hehe :)
Jest całkiem fajnie, ale zobacz co obróbka zrobiła z jego lewym uchem, a właściwie krawędzią, tak samo z prawą częścią twarzy. Wolałbym troszkę mniej kontrastowo, ale ogólnie kadr, mina, i konwersja do BW bardzo dobra.
To tylko moja subiektywna ocena, a ja mam dziwne gusta :P
Pozdrawiam
Jest całkiem fajnie, ale zobacz co obróbka zrobiła z jego lewym uchem, a właściwie krawędzią, tak samo z prawą częścią twarzy. Wolałbym troszkę mniej kontrastowo, ale ogólnie kadr, mina, i konwersja do BW bardzo dobra.
Pozdrawiam
taaaaaaa :D
Leatherface
23-05-2009, 15:57
Bardzo fajne zdjęcie!
miksturka
23-05-2009, 16:29
Pozdrawiam
No racja. Mea culpa. Będę uważać, odmaskuję następnym razem. Chociaż z drugiej strony jakoś tragicznie to zdjęcia nie przekreśla. Dzięki Bartku :)
Bartek Witek
23-05-2009, 17:55
Chociaż z drugiej strony jakoś tragicznie to zdjęcia nie przekreśla. Dzięki Bartku :)
Oczywiście, że nie przekreśla. Nie ma za co. Pozdrawiam Ciebie jak i modela ;)
Amadeusz
23-05-2009, 19:30
Może nic nie zmieniaj, większość jest zachwycona :mrgreen:
Zdjęcie świetne, obróbka jak wyżej - przydałaby się uważniejsza. Samo cz-b dobre.