Zobacz pełną wersję : [ Makro ] Ach z tymi muchami...
tez swoja dzisiejsza muche wystawie :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img132.imageshack.us/img132/8175/muchamerged700px.jpg)
pozdr.
Art.
MisterToy
21-05-2009, 01:59
Powies ta glowe na scianie, jako trofeum ;)
hahaha! świetna mucha! z głębią ostrości trafiłeś idealnie!
Niesamowita precyzja. Na mnie robi piorunujące wrażenie. Jak dla mnie wyjątkowe. Nie sądziłem, że taka pospolita upierdlwość , może być aż tak piękna i intrygująca.
Nie to, żebym się czepiał, ale po lewej stronie głowy tego potwora, jest chyba niedokładnie "wyszparowany" /czyszczony obszar, który na moim monitorku, troszkę daje po oczach i przeszkadza mi się z tym "mucholem" zmierzyć się oko w oko. Rozprasza mnie. Ale to być może jest to tylko u mnie widoczna siedemnasta warstwa otulinowej sierści jakowejś...;) Świetna robota!
hahaha! świetna mucha! z głębią ostrości trafiłeś idealnie!
tak, zlozenie 18 zdjec w zupelnosci wystarczylo :D
yaroN:
masz racje, jeszcze troche wymaga jeszcze dopieszczenia (juz nie mialem sily walczyc z tym..) to o czym mowisz to wypadkowa artefaktow skladania ze soba zdjec oraz syfow wyniklych ze specyficznego oswietlenia, z ktorym jeszcze sobie nie do konca radze : )
dzieki,
Art.
Czy Ty tej musze łeb urwałeś? ;)
Leatherface
21-05-2009, 16:31
super
Czy Ty tej musze łeb urwałeś? ;)
tak, ale (uprzedzajac pytania) po jej usmierceniu w sposob humanitarny i zgodny z konwencjami. Inaczej niestety nie dalo siem ustawic tego pod mikroskopem...
gadzeciarz
21-05-2009, 21:40
To nie mucha tylko muszysko-muchilla ;-)
Świetna fotka,piękne kolory!!!
arachiusz
21-05-2009, 22:39
no tak teraz mikroskopy czas zakupić :)
nie mikroskopy a szczegułowy obraz poprostu:) bdb poskładane zdjecia ;) czym składałes?
no tak teraz mikroskopy czas zakupić :)
tia... i focić nimi w zastanym :D
nie mikroskopy a szczegułowy obraz poprostu:) bdb poskładane zdjecia ;) czym składałes?
Combine ZM - bajecznie prosty i skuteczny : )
A jesli chodzi o oswietlenie - to byla to czolowka Petzla Tikka + mikro blenda z kartonika owinietego folia aluminiowa :D
pozdr.
Art.
witold68
22-05-2009, 18:26
Świetne, masz może wiecej?
Imponujące powiększenie.
specjalizuje sie w nieco wiekszych ;)
specjalizuje sie w nieco wiekszych ;)
No to pokaż nam tylko jeden lub kilka segmentów oka :D
Odwiedziłam Twoją stronę, imponujace są powiększenia stworów, które fotografujesz, ale muchy jak dla mnie to lepsze live. Upierdliwe bywają, ale serduszko, tudzież innego flaczka mają. Uśmiercanie humanitarne- brzmi nieźle, tylko po co? Dla większego zbliżenia pod mikroskopem? :???:
Pozdrawiam
moonrage
23-05-2009, 08:25
martwym muszkom mówię nie :P
ale zdjęcie mega.....
krzyk_ciszy
23-05-2009, 17:08
Super. Robi wrażenie. Ciekawy pomysł.