PDA

Zobacz pełną wersję : Fotografia fashion

Kargulo
20-05-2009, 10:01
Heya

Man pytanko. Mozecie poradzic jak sie wkręcić na imprezy typu pokazy mody, imprezy związane z fotografią fashion w Wawie? Chciałbym zdobyć więcej doświadczenia w tej dziedzinie fot.

Dzieki z góry za jakieś wskazówki

A dodam że wysłałem ze 20-cia emaili do różnych agencji modelek z takim zapytanie i bez odpowiedzi.

motylanoga
20-05-2009, 10:34
Ja tam się nie znam, ale do agencji modelek bym wcale nie słała - bo co oni mają do gadania w sprawie pokazów mody? Słałabym do organizatorów takich imprez. Szukaj po firmach eventowych.

BorysR
20-05-2009, 17:53
Organizatorzy. Niestety raczej ciezko. Wkrecilem sie w jedna firme i sie jej trzymam.

arsiser
20-05-2009, 19:02
Uderz do firm które to robią - światło - dzwięk - multimedia
Dadzą Ci identyfikator CREW i będziesz łaził po całej imprezie i sobie focił :P

cammal
21-05-2009, 17:27
zdecydowanie, lepiej uderz do firm eventowych

freefly
21-05-2009, 19:55
Najlepiej przez kontakty prywatne. Musisz poznać prywatnie jakieś towarzystwo powiązane z branżą.Wypić z nimi trochę wódy, pobalangować, zaliczyć jakąś orgietkę. Jak przypadniesz im do gustu i zaczną Cię lubić, wtedy wszystkie drzwi staną otworem.

Kargulo
24-05-2009, 21:57
dzieki za info. właśnie nawiązałem kontakt z jedn a z firm eventowych i mam nadzieje ze będzie jakaś współpraca miedzy nami

Kalam
01-06-2009, 17:44
Przydatne sa tez znajomosci z samymi modelkami :) Dosyc czesto sa w stanie same zalatwic dla Ciebie wesjciowke tylko, po to, zeby miec zdjecia do portfolio z takich imprez. Ponadto, bedziesz wiedzial o imprezach z lekkim wyprzedzeniem.
Ponadto jest w Wawie kilka imprez cyklicznych, ktore sa otwarte dla wszytskich - ale niestety nie ma tego zbyt wiele :(

doctorq
03-06-2009, 20:42
Kolega pracował w takiej firmie i właśnie z nim rozmawiam: mówi że tylko do eventowych, często szukali fotografa do dokumentacji koncertów i imprez firmowych. Agencje koncertowe mają pełny sztab ludzi podczas takich imprez ale i tak zatrudniają dodatkowych fotografów.

Na początek, znajdź takie agencje u siebie lokalnie i poproś o możliwość wykonania posiłkowo "NIEODPŁATNYCH" zdjęć fotoreporterskich (identyfikator Agencji). Pokaż je po koncercie/imprezie kiedy wszyscy ochłoną i bardzo często się zdarza tak że takie zdjęcia ratują sytuację :)