Zobacz pełną wersję : Gniot
metal137
19-05-2009, 21:20
Jak w temacie :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img413.imageshack.us/my.php?image=dsc2234.jpg)
Pzdr
M
Skoro gniot to po co go pokazujesz? -.-
co autor chciał przekazać tym pstrykiem?
MisterToy
21-05-2009, 00:40
Gniot jak gniot, ale dosyc poukladany :)
metal137
21-05-2009, 00:44
co autor chciał przekazać tym pstrykiem?
Żadnych głębokich treści tu nie ma. Po prostu spodobał mi się taki widok w takiej kolorystyce (to się chyba cross nazywa czy jakoś tak :) ).
Pzdr
M
Piotrek Charchuła
21-05-2009, 00:56
Mnie się kolory podobają ale kadr raczej w stylu "co autor zdjęcia miał na myśli" :-P
Do Kolegów recenzentów! Najprościej stwierdzić to co powyżej. Wtedy to dopiero... A ja uważam, ze skoro Kolega "metal137" sam ma wątpliwości określając "produkcję", (bo jest tu i PS) jako gniot to raczej oczekuje, by go naprowadzić jak nie robić gniotów. Sądzę, że taki był pierwotny zamiar twórców tego forum. Żaden z nas nie rodzi się "artystom". Proponuję więcej pokory dla wspólnej naszej pasji i szacunku dla "wyznawców tej religii". Coby nie przeciągać. Ja po pierwszym histogramie, przestawiłbym wajchę na pomiar punktowy, mierzony na płatku kwiatka. Przysłonę na 9 czas 125-250. Wtedy wyszłaby również ciekawa faktura drewna i subtelna gra światłocieni, a chałupka (fajna, ale chyba nie o nią chodziło, a może o nią ? :/ ) zniknęłaby trochę w głębokim cieniu. Pewnie wyszedł by też gniot, ale przynajmniej bym kombinował... i czegoś szukał :) Zgadzam się oczywiście w kwestii... tylko po co?... :)
Marian K
21-05-2009, 21:44
Do Kolegów recenzentów! Najprościej stwierdzić to co powyżej. Wtedy to dopiero... A ja uważam, ze skoro Kolega "metal137" sam ma wątpliwości określając "produkcję", (bo jest tu i PS) jako gniot to raczej oczekuje, by go naprowadzić jak nie robić gniotów. Sądzę, że taki był pierwotny zamiar twórców tego forum. Żaden z nas nie rodzi się "artystom". Proponuję więcej pokory dla wspólnej naszej pasji i szacunku dla "wyznawców tej religii".
A ja proponuję - zacznij od siebie.
Kolega Metal137 pokazał gniota i na wszelki wypadek jeszcze o tym napisał :).Adwokata pewnie nie potrzebuje.
I fajnie że ma dystans do tego co robi.To forum ma pokłady wiedzy tylko trzeba chęci do szukania ,czytania.
Pozdr.M
metal137
21-05-2009, 22:46
Panowie (i panie, o ile takie były), dziękuję za komentarze. Ten obrazek to po prostu kwiatek na altance na tle ściany sąsiedniego domu. I tyle. Widok ten od razu wydał mi się jakiś taki "fotograficzny", dlatego zrobiłem to zdjęcie. Ta kategoria na forum jest moim zdaniem mocno subiektywna i można ew. trafić w czyjś gust lub nie. Nie potrafię tego wyjaśnić, ale po prostu jakoś tak przyjemnie patrzy mi się na to zdjęcie, szczególnie w tych kolorach. Odnośnie światła - fakt, można byłoby z nim tu lepiej pograć. Może będzie jeszcze okazja żeby spróbować. A teraz zabieram się dalej za czytanie "Okiem fotografa" Freeman'a, może czegoś się jeszcze nauczę :)
Pzdr
M
gadzeciarz
24-05-2009, 09:09
A mi takie kolory to się trochę z monidłem kojarzą,taka fotka w kolorystyce retro lata 70.