Zobacz pełną wersję : Pomocy
potrzebuje pomocy
mam nikona coolpix 5700 i nie chce robic zdjec
obiektyw sie wysuwa wszystko smiga obraz widac tylko jest problem bo spust nie dziala
i jakies dziwne odglosy oddaje obiektyw jakby jeszcze bardziej chcial sie wysunac ale nie moze
co robic
??
:(
grudzinsky
18-05-2009, 18:46
serwis!
Może na początek reset , nie pamiętam jak wygląda to w menu 5700 ale powinno być jakoś tak :
Wybierz tryb M,A,S, lub P przycisk MENU , "Show all menus" , Reset i potwierdzić
Czy pokazuje jakiś komunikat typu ZOOM ERROR , LENS ERROR ?
Masz dobrą sformatowaną kartę ? (sformatuj kartę w aparacie)
Sprawdź czy da zrobić zdjęcia z wyłączonym AF.
serwis!
wlasnie o to chodzi ze chcem zrobic to sam
niz dac 3 stowy do serwisu
zawsze to jakies 30 dychy w portfelu
Może na początek reset , nie pamiętam jak wygląda to w menu 5700 ale powinno być jakoś tak :
Wybierz tryb M,A,S, lub P przycisk MENU , "Show all menus" , Reset i potwierdzić
Czy pokazuje jakiś komunikat typu ZOOM ERROR , LENS ERROR ?
Masz dobrą sformatowaną kartę ? (sformatuj kartę w aparacie)
Sprawdź czy da zrobić zdjęcia z wyłączonym AF.
karta byla wielokrotnie formatowana po resecie takze nic nie pomaga
sprobuje tylko jak naladuje baterie bo mi zezarlo duzo po tym resecie
bez tego AF
mam nadzieje ze to cos da
skoro zadnego bledu nie bylo
znalazłem na angielskich forach taki sam problem
mozliwe ze cos z jakims procesorem albo ukladem w aparacie
:(
osowisko
21-05-2009, 19:16
Witam!!!
Mam problem z aparatem coolpix L16.Mianowicie wszystko niby jet oka.Tylko że jak się załącza to nie ma obrazu raczej się zapala na biało.Czasem jest też tak że jak tak pochodzi na tym białym obrazie po jakimś czasie pojawia sie obraz i wszystko jest oka.Robię fotki,nagrywam wideo itp.Ale problem sie pojawia gdy wyłączam aparat.Co może bycć problemem??Możliwe jest to że aparat złapał wirusa??Albo padało oprogramowanie aparatu??