PDA

Zobacz pełną wersję : Do Warszawiaków - pomocy!

fotoGRAFIK
18-05-2009, 11:17
Witam
Chciałbym w niedzielę zrobić zdjęcia znajomym gdzieś na dachu budynku w centrum. Nie musi być wysoki - ważne by było widać wieżowce szklane, światła ulic itd

Jeżeli ktoś z Was ma dobrą lokalizację i na 100% WIE że da się wejść tam i popstrykać to proszę o info. Za pomoc flacha weselna ;-)

Pozdrawiam

velaskez
18-05-2009, 15:20
Wal do motylejnogi;)

Bo.
18-05-2009, 15:20
topik PKiN, wjazd chyba nadal 25 pln / os., poza tym popatrz na widoki z ostatniego pietra garażu Galerii Mokotów - wejściówka gratis :-)

fotoGRAFIK
18-05-2009, 15:41
Pałac raczej odpada z uwagi na siatki ( coś takiegp było chyba - byłem tam jako dzieciak )

fotoGRAFIK
19-05-2009, 08:09
Pałac jest tylko do 18 a motylanoga coś nie chce nakierować - może ktoś inny da dobry namiar ?

AMI
19-05-2009, 08:14
Pałac jest tylko do 18 a motylanoga coś nie chce nakierować - może ktoś inny da dobry namiar ?

Oj będzie trudno. Wszędzie ochroniaże, nie chcą wpóścić nawet za 100 bo boją się stracić pracę. Galeria mokotów jest niezłym pomysłem, może szklane wieżowce nie takie jak w centrum ale można coś wymodzić :). Proponuje jeszcze BUW z górnych tarasów widać (małe bo małe ) centrum z pajacem :).

Pozdrawiam,
AMI

mpwt
19-05-2009, 10:40
Ale nie lepiej po prostu znaleźć blok mieszkalny okalający centrum? Takie fajne widoczki można znaleźć na Mirowie, Śródmieściu. Trzeba tylko poprosić kogoś kto wpuści na dach i po sprawie. Często sami lokatorzy mają takie klucze.

fotoGRAFIK
19-05-2009, 10:46
ale właśnie mi o to chodzi

- kwestia tylko tego że nie mam czasu pojechać tam teraz i załatwiać więc szukam kogoś, kto ma dojście, może pomóc

mpwt
19-05-2009, 13:01
No niestety u mnie w bloku nie ma już wyjść na dach. Zapytaj może w dziale grupy freelancer. Ale to co weź pod uwagę, to to, że ten dach nie musi być w Centrum żeby widzieć Centrum ;)

Bladyrunner*
19-05-2009, 15:14
Kiedyś wjechałem na taras widokowy Pekinie o północy za 5o zł i tylko się mnie pan zapytał za ile ma po mnie przyjechać. Kiedyś można było bez problemu wejść na dach parkingu piętrowego na ul Parkingowej i chyba nadal się da, nie pamiętam jednak czy aby Forum nie zasłania widoku. Jest jakiś bzdetny klub Top Flor na 19 piętrze Smolnej 8, jest stamtąd chyba najfajniejszy widok na miasto, ale nie wiem czy wypuszczają na balkon i czy pozwolą zrobić zdjęcia. Można też wynająć pokój w Forum od właściwej strony i polara użyć.
Jak widzisz możliwości jest wiele, podałem kilka tak na szybko, tak więc nie powinnaś mieć większych problemów ze znalezieniem rozwiązania.

shaolin
19-05-2009, 16:14
Tego bzdetnego klubu na Smolnej juz nie ma (na szczescie!).

Bo.
25-05-2009, 16:46
siatek w PKiN na górze też obecnie nie ma, ale stawiałbym na galerie mokotów. Wokół stoi troche alu i szkła.

Bladyrunner*
26-05-2009, 15:09
siatek w PKiN na górze też obecnie nie ma, ale stawiałbym na galerie mokotów. Wokół stoi troche alu i szkła.

Geleria mokotów... ale miało być w Warszawie :razz:

erde
26-05-2009, 16:58
polecam przejrzeć forum WARSZAWA NIEZNANA na grono.net oraz forum skyscrapercity: http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=45