PDA

Zobacz pełną wersję : problem z d300

morszula
18-05-2009, 11:16
mam pewnien problem z moim aparatem d300, wczoraj po zrobieniu kilku zdjęć naładowaną w pełni baterią aparat zaczął wyświetlać mi że bateria się już rozłądowała i nie mogłam zrobić już żadnego zdjęcia. To samo było z baterią kolegi , też naładowaną...u niego obie baterie działały i aparat pokazywał, że są w pełni naładowane więc to na pewno nie problem baterii....

Taka sytuacja zdarzyła mi się już drugi raz.
Co to może być? Jeśli nie wina baterii to czego?
Aparat został kupiony w usa w sierpniu więc gwarancji na niego nie mam, bateria jest oryginalna.

NBA
18-05-2009, 11:19
Było o tym już wiele. Wyszukiwarka. To problem na poziomie oprogramowania. Sprawdź jakie masz z zupdatuj...

morszula
18-05-2009, 16:42
no własnie nie mogłam nic znalexć, nie wiem co mogę i w jaki sposób sprawdzić w oprogramowaniu...no ale ok jeszcze poszukam

wilk325
18-05-2009, 16:54
no własnie nie mogłam nic znalexć, nie wiem co mogę i w jaki sposób sprawdzić w oprogramowaniu...no ale ok jeszcze poszukam

Najpierw sprawdź wersję softu w puszce: instrukcja str 328.
Tutaj masz najnowsze oprogramowanie do D300 pod win.: http://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/26001
to powinno pomóc.

Spidi
18-05-2009, 16:54
słabo szukałaś w takim układzie...
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=75353

morszula
18-05-2009, 16:58
dzięki bardzo:) tak ,szukałam bardziej wątków o problemach z akumulatorem niż z softem

polo
18-05-2009, 17:09
najpewniej masz soft w wersji A=1.01 dla B= 1.03 ze strony nikona pobierz soft i instrukcję (jak będzie problem mogę podesłać) i na czystą kartę wgrywasz najpierw A karta do puszki w menu pozycja 4(klucz) jest tam wersja oprogramowania jeżeli będzie soft na karcie pojawi opcja nadpisania wgrywasz a wyłączasz puszkę na z karty usuwasz część A i wgrywasz b powtarzasz operację i po wszystkim jest 1.10 oraz brak problemów z baterią. To tyle jak dobrze pamiętam powodzenia

Maciek321
18-05-2009, 23:55
mam pewnien problem z moim aparatem d300, wczoraj po zrobieniu kilku zdjęć naładowaną w pełni baterią aparat zaczął wyświetlać mi że bateria się już rozłądowała i nie mogłam zrobić już żadnego zdjęcia. To samo było z baterią kolegi , też naładowaną...u niego obie baterie działały i aparat pokazywał, że są w pełni naładowane więc to na pewno nie problem baterii....

Taka sytuacja zdarzyła mi się już drugi raz.
Co to może być? Jeśli nie wina baterii to czego?
Aparat został kupiony w usa w sierpniu więc gwarancji na niego nie mam, bateria jest oryginalna.

U mnie problemem okazał się styk obiektyw/aparat (elektryczny styk) Był zabrudzony. Po oczyszczeniu zjawisko nie wystąpiło juz nigdy. I na to stawiam w tej sytuacji.

danz1ger
19-05-2009, 01:03
Było o tym już wiele. Wyszukiwarka. To problem na poziomie oprogramowania. Sprawdź jakie masz z zupdatuj...

czy to jakaś nowa przyprawa do zup?

witold68
24-05-2009, 17:28
dobre :)