Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Mięciutko
Grzegorka
17-05-2009, 15:09
Tym razem kolor :)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img194.imageshack.us/img194/9754/dsc1326copy.jpg)
2.
źródło (http://img195.imageshack.us/img195/9077/dsc1328copy.jpg)
3.
źródło (http://img51.imageshack.us/img51/2213/dsc1331copy.jpg)
4.
źródło (http://img194.imageshack.us/img194/5480/dsc1325copy.jpg)
borregaard
17-05-2009, 19:42
Bardzo ładne 1 i 4.:-D
Grzegorka
17-05-2009, 22:20
Dzięki za opinię :)
Ostatnio chyba nie trafiam w gusta forumowiczów, co odzwierciedla się w ilości komentów pod moimi wątkami. Ciężko wywołać płomienne emocje kawałkiem badyla. A zresztą... czym ja się przejmuję... Widocznie tylko ja nie lubię oczywistości i wolę mniej standardowe podejście ;)
Dzięki za opinię :)
Ostatnio chyba nie trafiam w gusta forumowiczów, co odzwierciedla się w ilości komentów pod moimi wątkami. Ciężko wywołać płomienne emocje kawałkiem badyla. A zresztą... czym ja się przejmuję... Widocznie tylko ja nie lubię oczywistości i wolę mniej standardowe podejście ;)
Po prostu idziesz dalej niż wyznaczają to ogólnie przyjęte na forum standardy 'estetyczne'. Można albo stać w miejscu i czytać pęczniejąc z samozadowolenia płomienne wpisy albo kroczyć własnymi ścieżkami rozwijając się. Robisz coś nowego - mnie te zdjęcia obiektywnie mówiąc podobają się.
Jedyneczka prześliczna i najbardziej pasuje do tytułu. Na marginesie - nie wydaje mi się, żeby te zdjęcia nie trafiały do odbiorcy, może chodzi o to, że nie pasują do działu "Przyroda" (są inne). Ale to jest tylko moje zdanie.
P.S. Nemeth - a kysz!!! Nie mąć jej w głowie, bo to co mówisz to bzdury!!! Wielu forumowiczom podoba się inwencja przedstawionych prac na forum i przy okazji się z tego uczą i jak są ciekawe sami z tego korzystają.
jurek1906
18-05-2009, 10:45
Cała seria bardzo udana :), trudno wybrać najlepsze . Grzegorka , rób swoje i tyle ,trzymam kciuki :).Też zacząłem robić "badyle",ale na forum nie pokarze , bo już zaczęli pisać że się robię romantyczny :twisted:.
Grzegorka
18-05-2009, 10:52
Jedyneczka prześliczna i najbardziej pasuje do tytułu. Na marginesie - nie wydaje mi się, żeby te zdjęcia nie trafiały do odbiorcy, może chodzi o to, że nie pasują do działu "Przyroda" (są inne). Ale to jest tylko moje zdanie.
P.S. Nemeth - a kysz!!! Nie mąć jej w głowie, bo to co mówisz to bzdury!!! Wielu forumowiczom podoba się inwencja przedstawionych prac na forum i przy okazji się z tego uczą i jak są ciekawe sami z tego korzystają.
Po pierwsze dziękuję za komplement... A poza tym...
....hehehe no taaa... jeśli nie jest to żubr, jeleń, ptak, wiewiórka z Łazienek czy krzaczory to nie jest to przyroda. Kwiaty sztuczne nie były, no ale ok...
Co do P.S. to pozwól, że w moich wątkach ja będę decydowała kto "mąci" mi w głowie a kto nie, tym bardziej, jeśli jest to mój przyjaciel... I ciut za duża jestem, by potrzebować rady kogo mam słuchać, a kogo nie. Jak dla mnie koniec tematu...
Grzegorka
18-05-2009, 11:06
Cała seria bardzo udana :), trudno wybrać najlepsze . Grzegorka , rób swoje i tyle ,trzymam kciuki :).Też zacząłem robić "badyle",ale na forum nie pokarze , bo już zaczęli pisać że się robię romantyczny :twisted:.
Pokazuj pokazuj, odkryj swoją ciemną tfu... romantyczną stronę mocy :D
Pięknie oddanej kolorki..
Pierwsze co mi przyszło na myśl to minimalistyczna elegancja. Widzę to na ścianie jakiejś wytwornej restauracji ;)
pozdrawiam
Grzegorka
18-05-2009, 16:17
Pierwsze co mi przyszło na myśl to minimalistyczna elegancja. Widzę to na ścianie jakiejś wytwornej restauracji ;)
pozdrawiam
Jak znasz jakąś chętną wytworną restaurację to daj znać :D
(...)
Chyba chciałaś powiedzieć "(...)bo to co mówisz to moim zdaniem bzdury!!!" ?
Tak czy inaczej masz prawo do takiej opinii, z którą ja jednak się całkowicie nie zgadzam. Niestety w zbyt wielu przypadkach "inwencji przedstawionych prac na forum" trudno mi się doszukać. Nie wiem czy ograniczasz się tylko do tego forum czy nie - ja nie, zatem widzę to dość wyraźnie.
Grzegorka, Twoim życzeniem było „Jak dla mnie koniec tematu...” , ale niestety Twój przyjaciel Nemeth tego nie uszanował pisząc:
Chyba chciałaś powiedzieć "(...)bo to co mówisz to moim zdaniem bzdury!!!" ?
Tak czy inaczej masz prawo do takiej opinii, z którą ja jednak się całkowicie nie zgadzam. Niestety w zbyt wielu przypadkach "inwencji przedstawionych prac na forum" trudno mi się doszukać. Nie wiem czy ograniczasz się tylko do tego forum czy nie - ja nie, zatem widzę to dość wyraźnie.
dlatego muszę coś rzec: Nemeth chyba nie rozumiesz zwrotu „a kysz”, jest związane z odczynianiem złych uroków i nic nie ma wspólnego z Twoim wrzuconym słowem (…) (na marginesie nie lubię przekleństw). A INNE zdjęcia mogą podobać się mniej lub bardziej, tak jak analogicznie te ZWYCZAJNE, z różnicą, że te INNE pokazuje garstka i dlatego czasami trudniej je ocenić.
Grzegorka napisałaś :” ....hehehe no taaa... jeśli nie jest to żubr, jeleń, ptak, wiewiórka z Łazienek czy krzaczory to nie jest to przyroda. Kwiaty sztuczne nie były, no ale ok...”, ale zwróć uwagę, że kwiaty w wazonie to martwa natura, a „korzonki” Twoich kwiatków zapewne nie miały już styczności z ziemią. Dlatego napisałam, że nie pasują do tego działu, że są inne. Ale zdjęcia naprawdę są prześliczne, szkoda by było je przepuścić bez echa, i dlatego wypowiedziałam się na Twoim wątku, chociaż mogłam sobie darować za Twój bardzo niemiły komentarz na moim z nielicznych wątków, ale nie miałam sumienia (chociaż taki idiom, ale właśnie miałam sumienie).:)
I zapomniałam dodać, żeby wszyscy zrozumieli o co mi chodzi „a kysz”, jest związane z odczynianiem złych uroków, a konkretnie przepędzeniem "czarnej" wizji, że INNE zdjęcia nie mają szansy na forum.
tpucha01
18-05-2009, 23:14
piękne zdjęcia, piękne.
(...)
dlatego muszę coś rzec: Nemeth chyba nie rozumiesz zwrotu „a kysz”, jest związane z odczynianiem złych uroków i nic nie ma wspólnego z Twoim wrzuconym słowem (…) (na marginesie nie lubię przekleństw). (...)
Chyba nie rozumiesz po co daje się w cytacie ---> "(...)" ;)
Chyba nie rozumiesz po co daje się w cytacie ---> "(...)" ;)
No to wybacz, widocznie źle to odczytałam :)
Grzegorka
18-05-2009, 23:39
(...) dlatego wypowiedziałam się na Twoim wątku, chociaż mogłam sobie darować za Twój bardzo niemiły komentarz na moim z nielicznych wątków, ale nie miałam sumienia (chociaż taki idiom, ale właśnie miałam sumienie).:)
Masz pamięć... zadałam sobie trud znalezienia jedynego mojego wpisu w Twoim wątku sprzed niemal pół roku. Napisałam w nim TYLKO o Twoim zdjęciu, które po prostu mi się nie podobało i napisałam dlaczego, ale nie robiłam osobistych wycieczek do kogokolwiek (tak jak Ty w moim do Nemetha) i spytałam o to czego nie zrozumiałam. Miło mi było przeczytać pierwsze zdanie Twojego wpisu. Miło byłoby mi również jakbyś napisała "nie podoba mi się bo... schrzaniłaś to i to i tamto...". Lubię szczerość. Po prostu...
Twoje słowa : "Miło byłoby mi również jakbyś napisała "nie podoba mi się bo... schrzaniłaś to i to i tamto...".
No niestety zawiedziesz się na mnie, bo nie mogę tak odpisać. Zdjęciom w tym wątku nie mam nic do zarzucenia (są prześliczne-jedynka górą! może na dwójce kwiatuszek bym wyostrzyła).
też uważam, że każdy powinien szukać swoich rozwiązań i fotografować to, co lubi najbardziej. Najlepsze zdjęcia powstają, kiedy powodowane są pasją, kiedy nikt nie zmusza nas do ich wykonywania ;) Mnie te "badylki" się podobają :)
P.S. A Jurek faktycznie robi nam sie romantyczny :mrgreen:
sokrates
19-05-2009, 14:53
nr. 1 i 2 - dlaczego mi się nie uda tak zrobić??? no dlaczego... - w sensie że podoba mi się bardzo.
Grzegorka
19-05-2009, 16:29
nr. 1 i 2 - dlaczego mi się nie uda tak zrobić??? no dlaczego... - w sensie że podoba mi się bardzo.
eee... zaraz że nie uda :D Szukaj... na ten pomysł wpadłam zupełnie niechcący, szukając światła i aż sama się dziwię, że codziennie się patrzyłam na to tło i nie widziałam w nim potencjału :D :p A miałam zamiar zrobić kolejne czarno białe fiatuski :D