Zobacz pełną wersję : plecak w teren -miasto-góry-rower
hunter77
17-05-2009, 10:05
witam koledzy szukam w miare dobrego plecaka w teren góry-rower-las 2 body 3obiektywy lornetka statyw dobrze gdyby była kieszeń na kanapke i napój :-D Co polecacie?
hunter77
17-05-2009, 10:44
Lowepro ROVER PLUS AW
Lowepro ROVER AW II
a może inne propozycje?
Lowepro Primus. Masz do wyboru: Primus, MiniPrimus i CompuPrimus.
Niedawno dokonywałem podobnego wyboru. Rover Plus jest za duży na wycieczki rowerowe. Rover AVII jest świetnym plecakiem, zwłaszcza w góry. Primus ma nad nim tę przewagę, że oferuje dostęp z boku, bez zdejmowania plecaka z pleców (przydaje się zarówno w górach, jak i na rowerze). Primus ma mniejszą komorę na sprzęt, ale w góry, czy na rower zabieram tylko to, co niezbędne. Zmieścić można aparat, coś szerokiego np. 12-24 i 80-200.
Chcesz wiedzieć więcej - pytaj.
Acha, do Rovera nie zmieścisz dwóch body, chyba, że w górnej komorze. Ja nie mam dwóch body, a nawet gdybym miał nigdy nie brałbym ich w góry, czy na rower.
hunter77
17-05-2009, 18:49
a czy duża jest różnica w wielkości pomiędzy AW a PLUS AW?
Na wysokość nieco ponad 10cm. Ale mocno wystaje do tyłu, co może mieć wpływ na komfort prowadzenia roweru. Bałem się, że będzie zarzucał :).
to ja sie podlacze: takze szukam plecaka, nie koniecznie na rower, moze byc wiekszy, ale najwazniejsze
zeby posiadal 2 przegrody, jedna na sprzet, druga na kanapki + sweter czy kurtke, nie musi koniecznie
miescic calego sprzetu, ale puszka lampa i 3 obiektywy by sie przydaly, no i koniecznie musi miec petle na
obie rece
czy moze ktos cos polecic z wlasnego doswiadczenia?
patrzylem na k-3 naneu pro i bylbym go kupil, tylko mam kiepskie doswiadczenie z ta firma,
problem jest generalnie taki ze nie ma duzo plecakow ktore mialy by dwie przegrody i
byly w miare pojemne
takze jesli ktos by mi cos doradzil bylbym wdzieczny
To i ja się podłączę - ja mam fajny plecaczek Lowepro - potrzebuję natomiast torbę - biodrową (?) Z którą można śmigać po górach (plecy zajęte przez tradycyjny plecak z rzeczami) aparat pod ręką, ale ręce wolne - potrzebuje coś takiego, co zmieści D90 + Sigmę 70-200. Szukam już czegoś od dłuższego czasu, ale nic mnie nie przekonało do siebie.
To i ja się podłączę - ja mam fajny plecaczek Lowepro - potrzebuję natomiast torbę - biodrową (?) Z którą można śmigać po górach (plecy zajęte przez tradycyjny plecak z rzeczami) aparat pod ręką, ale ręce wolne - potrzebuje coś takiego, co zmieści D90 + Sigmę 70-200. Szukam już czegoś od dłuższego czasu, ale nic mnie nie przekonało do siebie.
Popatrz na Orion AW, to taki plecak z odpinaną torbą biodrową. Nie jestem tylko pewny czy 70-200 zmieści się tam na sztorc, bo to całkiem spore szkło. Ja mam mniejszego brata Orion (czyli sama torba biodrowa [trochę mniejsza] bez plecaka). Mieszczę tam d50 + 18-70 + 12-24 + 70-210.
Ewentualnie jakiś toploader na przodzie.
Wbrew temu co piszesz, takich plecaków jest mnóstwo. Oprócz tych lowepro wymienionych w poprzednich postach:
Lowepro Fastpack 200 i 350 (100 będzie za małe)
Lowepro Orion
ThinkTank Rotation 360 (bardzo dobry, ale bardzo drogi)
Tamrac z serii Adventure
Kata z serii Prism lub 3N1
+ jeszcze parę innych.
A czy do Lowepro Toploader 70 AW wejdzie D90 + S 70-200 2,8 i czy ta torba ma jakiś rozsądny zczep do biodra ?
Wbrew temu co piszesz, takich plecaków jest mnóstwo. Oprócz tych lowepro wymienionych w poprzednich postach:
Lowepro Fastpack 200 i 350 (100 będzie za małe)
Lowepro Orion
ThinkTank Rotation 360 (bardzo dobry, ale bardzo drogi)
Tamrac z serii Adventure
Kata z serii Prism lub 3N1
+ jeszcze parę innych.
dzieki wielkie widze ze czeka mnie dlugie chodzenie po sklepach, kilka z nich wydaje sie byc troche mala a thinktanka nie kupie w polsce, ale orion to pozycja napewno godna sprawdzenia, najlepiej samemu pojsc i wymacac co czlowiekowi pasuje, dzieki jeszcze raz
Udało się, polecam Lowepro Off Trail 2.
mateo912
31-05-2009, 00:42
Żeby nie zakładać nowego wątku spytam tutaj miał ktoś do czynienia z plecakami JPA "MONSTER-foto" i apollo traveler?
Żeby nie zakładać nowego wątku spytam tutaj miał ktoś do czynienia z plecakami JPA "MONSTER-foto" i apollo traveler?
podłączam się do pytania, jak jest wykonany? jak rzepy w środku? czy ktoś próbował wsadzić do niego D80 z gripem i obiektywem? Jak po dłuższym noszeniu?