PDA

Zobacz pełną wersję : Przestroga!!!! nie kupujcie plecaka FOMEI Plecak PVR-3 SPORT

Krycha
14-09-2006, 13:53
Widzę, że sporo osób cieszy sie z tego plecaka jak ja niegdyś.... :-) u mnie jednak sprawa wyglądała super przez pierwsze 6 miesięcy a potem... :-( zaczęło się od zamka, nie zasunął się jak należy i podczas wędrówki wypadł mi nagle sprzęcik o skutkach nie będę pisał!!! Następnie wewnętrzna podszewka zaczęła się snuć i odrywać, to strasznie delikatny materiał jak oceniła znajoma krawcowa, która próbowała plecak ratować!!! Obecnie plecak jest w reklamacji, dzwoniłem do tej firmy ostatnio, wymiana plecaka trwa 2 miesiące, a pan z którym rozmawiałem, śmiał się ze kupiłem ten plecak i że czego się spodziewałem za 200zł, że to normalne że taki sprzęt jest na max. rok lekkiego użytkowania!!! na szczęście zdążyłem z gwarancją :-) sytuacja wygląda identycznie u mojego znajomego, ten sam plecak ta sama historia z tym, że to ja go namówiłem na ten plecak i teraz jest mi strasznie głupio!!! Bo jemu gwarancja się skończyła, więc jeśli ktoś takowy plecak posiada, to niech lepiej go używa czym prędzej bo gwarancja jest krótka!
Pan w firmie sprzedającej powiedział, że na dobry sprzet trzeba wydać 600zł a nie 200zł i chyba ma racje, szkoda, że w reklamach tego nie napisali :-)
Pozdrawiam.

jarek76
14-09-2006, 14:29
To mnie troche wystraszyłeś
Mam nadzieję że mój się nie rozpadnie
Na szczęście jeszcze się trzyma

phantomek
14-09-2006, 20:44
niech lepiej go używa czym prędzej

tego zdania nie potrafie zrozumieć :D

Gawronnek
14-09-2006, 21:07
powinno być chyba w "", nie wiem czy trzeba 600 zł moim zdaniem dobre LowePro kosztuje ponizej 400 i jeszcze laptopik się mieści

adrian_c
14-09-2006, 21:09
ja uzywam juz ponad 2 latka i fakt ze zameczek padł ale dopier 3 miesiace temu z plecach uzywany na codzien :D

Krycha
14-09-2006, 21:51
niech lepiej go używa czym prędzej

tego zdania nie potrafie zrozumieć :D

ano gwarancja na rok, jak padnie po gwarancji to kiszka, mój plecak był brany na wycieczki tylko i wyłącznie w weekendy, bo wtedy mam czas na pstrykanie, nikomu nie życzę nieudanych wersji, zobaczę jaka będzie następna i za rok się odezwę w tej sprawie :-)

ALF
15-09-2006, 02:39
cyba pierwszy z forumowiczów miałem ten plecak...używany wycieczkowo/wakacyjnie, ale za to na maxymalnym obciążeniu...nigdy poniżej 10kg :D
jak dotąd wszystko gra...i nadal jestem z niego zadowolony...w miedzyczasie sprzedałem 2 torby lowepro - nie spełniły oczekiwań...

Krycha
15-09-2006, 08:37
Wiem Alf..po Twojej opini na forum go kupilem, pamietam tego posta ze zdjęciami nawet... i patrz mój się rozleciał i kolegi w przeciągu roku i jeszcze gość w firmie z takim tekstem do mnie...ech, mam nadzieję, że nastepny będzie lepszy :roll:

Niedzwiedz
15-09-2006, 10:08
no niestety co do zameczka sie zgodze juz sam go reanimowalem ale jednak jeden suwak padl i dzial jeden tylko :( tez slyszalem opinie o tym ze sa slabe ale jak to mawial moj dziadek "wszystko da sie poprawic trzeba tylko sily i pomyslu" dlatego sadze ze z wymiana calego suwaka nie powinno byc problemu :)

Krycha, wymienilas suwak na nowy ?

Krycha
15-09-2006, 13:02
Suwak reanimowałem i był jakiś czas sprawny, zaraz po tym wewnetrzna część materiału przy szfach zaczęla się rozłazić, a potem gdzie popadnie takie rozwarstwienia w różnych miejscach, plecak nosiłem do krawcowej, na jakiś czas pomagało,ale...wkońcu się wkurzyłem :-) no i czekam na reklamację :-)

Kundzior
16-09-2006, 03:00
ja mam plecak cobra za 79 i już rok śmiga aż miło zero problemów. zawsze z pełnym ładunkiem.

Dudeusz
02-10-2006, 22:33
polecam forum http://ngt.pl (http://ngt.pl/) wszystko co chcecie wiedziec o plecakach a boicie sie zapytac

Profesjonalista
18-10-2006, 20:04
Fomei Po japońsku znaczy fuj

urad
24-10-2006, 18:35
Rónież byłem posiadaczem Fomei, całe szczescie już w czasie przeszłym, u mnie popruła sie górna część głównej kieszeni, prawdopodobnie od tego ze przypinalem statyw i nosiłem laptopa... no ale on na to był zaprojektowany przecież. Całe szczęscie gdy go reklamowałem na gwarancji, nie mieli nowych w magazynie więc oddali kasę. Dziś użytkuję Lowepro Computrekker, jakośc do poprzedniego plecaka bez porównania, no i ta wieczysta gwarancja... uszkodzony suwak nie jest mi straszny :-)

Nie polecam Fomei.

ALF
26-10-2006, 16:25
skąd wy macie te plecaki...mój fomei przechodził już sporo i z dużym obciążeniem i ze statywem, a nawet dwoma...i dalej jest jak nowy :D

jery
26-10-2006, 19:59
Być może Alf ma wcześniejszą być może lepszą wersję.
Mój też padł, rozwarstwienie materiału. Reklamowałem go i dostałem nowy, ale już był naprawiany przez połowicę po tygodniu. Noszę lapka i materiał nie wytrzymuje.
Na moim jest nazwa Point professional ale jest identyk jak Fomei.