Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Krajobraz w południowym słońcu.
Postanowiłem dziś zobaczyć czy można zrobić jako takie zdjęcie krajobrazu w południowym słońcu. Co Wy na to ->
PS. Kolejne z serii w krótce.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/05/1851846-1.jpg
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/1851846.jpg)
Wyprostuj horyzont i bedzie wspaniale.
Bardzo dobre zdjęcie.
Teren jest falisty. Z prawej jest wzniesienie. Ciężko się odnieść do czegokolwiek.
Jak widać da się. A do tej pory powątpiewałem w to :)
Marcin T
15-05-2009, 08:36
Jest dobrze. Forumowicze z rzepaków pomału przestawiają się na surowe pola :mrgreen:
Podobają mi się na tym zdjęciu kolory i przede wszystkim niebo, bombowe niebo.
Tylko coś niedobrego dzieje się na połączeniu podłogi z niebem.
... jeżeli w samo południe to gratuluję.
Dla mnie osobiście niebo jest zbyt ciemne u góry, dobrze wykorzystałeś te koleiny po traktorze jako akcent na 1 planie kadru.
Cóż jak widzicie miałem szarą połówkę stąd aż tak ciemne. Co do linii pozornego styku nieba z Ziemią (:D:D) to tam jest pole zboża a za nim rzepak z czego powstały dwa wąskie kolorowe paski, które wyglądają tak jak niestety wygladają.
wojtek6308
15-05-2009, 11:35
Jak na południowe słoneczko to dobrze wyszło :) podoba się.
Dla mnie góra też chyba za ciemna. Ale ogólnie in plus ;)
Jest dobrze. Forumowicze z rzepaków pomału przestawiają się na surowe pola :mrgreen:
Podobają mi się na tym zdjęciu kolory i przede wszystkim niebo, bombowe niebo.
Tylko coś niedobrego dzieje się na połączeniu podłogi z niebem.
zgadzam sie z ta opinia - fajna fotka:-D
Teren jest falisty. Z prawej jest wzniesienie. Ciężko się odnieść do czegokolwiek.
No to do zdrowego rozsądku :-D
Jak optycznie leci - a leci - to wyprostować żeby optycznie nie leciało :-D
Dla mnie zdjęcie ekstra, choć ciut zaciemnie u góry:)
Niebo to banał, ale dół jest fajny. Te ornamenty na ziemi fajnie podpatrzone (UFO?) :) Utnij ciut nad ziemią i nie będzie się do czego przyczepić.