Zobacz pełną wersję : Lightroom skąd sciągnąc...
Możecie mi podpowiedziec skąd zassac ten programik na dłużej , podobno zajefajny.
http://www.adobe.com/go/trylightroom
velaskez
14-05-2009, 20:36
Możecie mi podpowiedziec skąd zassac ten programik na dłużej , podobno zajefajny.
Ale zeby miec na zawsze to i tak trzeba kupic :-P
Mam Nx ale chciałem zobaczyc jak ten działa i ew kupic ciekawe ile stoi i czy warto
velaskez
14-05-2009, 20:49
Moj kumpel chwalil sobie lightrooma, ale skoro juz mam NX2 i PS to po cholere mi nowe do nauki:?
Możecie mi podpowiedziec skąd zassac ten programik na dłużej
Ściągnąć to jak koledzy podali wyżej.
A na dłużej, to można też, ale to jest tak jak z seksem pozamałżeńskim, można odwiedzić odpowiednie strony, łapiąc coś przykrego :mrgreen: .
Ale wtedy to tylko format c: i instalacja na nowo :mrgreen:
PS
Lightroom rzeczywiście fajny z wersji na wersję coraz bardziej rewelacyjny.
Ano zobaczymy ale to juz jutro,teraz troszkę porządku w domu ....
northrop
14-05-2009, 21:21
osowiak, sciagnij sobie jeszcze Capture One 4 Pro tutaj: http://www.phaseone.com/ oferuja 30 dniowa wersje, ktora wystarczy na przetestowanie programu. glowna zaleta CO4 nad LR2 jest taka, ze CO4 generuje mimo wszystko lepsze rezultaty, szczegolnie jesli chodzi o tonacje skory (dla wielu weselnych fotografow z ktorymi mam kontakt to jest decydujace). ma tez lepsze profile aparatow niz te oferowane w LR2 (no chyba, ze chcesz samodzielnie kalibrowac obraz do swojego aparatu, ale to tez najlatwiejsze nie jest, chyba, ze zaczniesz skryptow uzywac).
osobiscie uzywam LR2, ale zajelo mi dobre pol roku zanim sie na dobre "wprowadzilem" w ten program. cenic sobie go cenie, ale to pewnie tez kwestia przyzwyczajenia. CO4 wczoraj sciagnalem i troche mozolnie mi to idzie. moze jak poswiece wiecej czasu to cos z tego programu wycisne. jedno jest pewne, lepsze profile aparatow sa widoczne golym okiem. zdjecia bez obrobki w CO4 wygladaja o wiele lepiej niz te w LR2, wiec oferta bynajmniej kuszaca.