PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Pati glamour

EATWORLD
14-05-2009, 17:21
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img411.imageshack.us/img411/2582/nikonforumbdsc0025b.jpg)

Otiv
14-05-2009, 18:39
nic do siebie nie pasuje, na dodatek te masakryczne kolory. bardzo słabe, do tego nieprzepisowa wielkosc zdjecia na forum. polecam lekture < klik (http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=1358)

EATWORLD
14-05-2009, 19:02
Sorry za wielkość foty, spieszylem się i zapomnialem dostosowac szerokości (wysokość wg wytycznych). Trochę lakoniczna wypowiedź. Mi kolorki pasują, kwestia gustu. Dzięki za koment i proszę o więcej:-)

EATWORLD
14-05-2009, 22:09
Hmm, ponad 160 odsłon i tylko 1 koment. Znaczy się nieciekawe?

ulv
14-05-2009, 23:31
Kolor mi nie leży. Lampą walnięte na wprost. Przepał na rękawiczce. Koszula rozchełtana. Lewa ręka w jakiś dziwny sposób ułożona. Ogólny chaos w kadrze. Koło glamouru nawet nie leżało. Ogólnie do poprawy. Praca domowa zmierzyć się z tematem ponownie.

Pozdrawiam
Ulv

myfriend
15-05-2009, 12:15
Faktycznie kolor nie bardzo podchodzi i zdjecie jakos takie przydymione. Poprobuj jeszcze, bo masz piekna modelke :)

EATWORLD
15-05-2009, 16:47
Kolor mi nie leży. Lampą walnięte na wprost. Przepał na rękawiczce. Koszula rozchełtana. Lewa ręka w jakiś dziwny sposób ułożona. Ogólny chaos w kadrze...
Pozdrawiam
Ulv

Dzięki, za konstruktywną krytykę. Najgorsze jak ktoś ogólnie się wypowie, co w sumie nic nie daje.
Rzeczywiście lampka na wprost, nic innego pod ręką nie miałem. Przepał jest, ale pojawił się dopiero po obróbce, mój błąd. Co to pozy modelki i wspominanych kolorków, to były całkowicie przemyślane. Z obróbki osobiście jestem bardzo zadowolony, bo osiągnąłem to co chciałem. Jeżeli komuś nie leży to już inna historia...widać, że nie trafiłem w szersze gusta:-)
Co do koszulki, to muszę w przyszłości zwracać większą uwagę na detale.

Liczę na kolejne uwagi, z premedytacją umieściłem tu zdjęcie, bo w tym dziale foty są najsurowiej oceniane. A z niektórych wypowiedzi można się wiele nauczyć.

Canokin
15-05-2009, 18:00
Mi akurat kolorystyka nie przeszkadza, a wręcz podoba się, o ile mialo wyjść tak... sennie. Tylko faktycznie, ta mgielka (brak kontrastu?) troche zbyt mocna. Ale pewnie gdyby podciągnąć kontrast to zniknie cala reszta w ciemnościach, a kolnierzyk się rozświetli. Więc wg mnie trzeba by na drugi raz doświetlić też wnętrze samochodu albo slabiej świecić lampą i wtedy wyciągnąć cienie, o ile by zostaly.
Fajna stylizacja i pomysl z rekawiczkami, ale te akurat trochę zbyt duże :) i trochę wyglądają jak rękawice robocze.
Nie chcę być upierdliwy :) , ale to wynika chyba z mojego podejścia do fotografii: otóż nie za bardzo widzę uzasadnienie pozy modelki. Wygląda jakby hmmm... przeglądala się w lusterku?... albo rzęsa jej przeszkadza i między zdjęciami chce poprawić... Więc ja bym tą poze zostawil, ale dal jej jakieś uzasadnienie. Może wlaśnie lusterko i np.szminke, tusz czy cuś :). Albo niech się spogląda w lusterko samochodowe. Powodzenia przy następnych próbach, trzymam kciuki ;)

wasilewskipiotr
16-05-2009, 04:08
subiektywnie ladnie;)nawet ta mgielka ma jakis urok jesli o to Ci chodzilo o co mi chodzi patrzac na zdjecie:Dto super
Ale (xawsze jakies musi byc) ...fioletowo troche i tyle mam wrazenie ze tracisz przez to kilka fajnych szczegolow.
pozdrowienia

karmel
16-05-2009, 10:44
Kolory nie są złe, ale nie pasują mi do nowoczesnego samochodu. Taka stylizacja (kolory, rękawiczki) pasuje bardziej do jakiegoś oldtimera.

prz3mo
16-05-2009, 13:22
Hmm, ponad 160 odsłon i tylko 1 koment. Znaczy się nieciekawe?

Powiem tak - kolorystyka w stylu "crossa" to jeszcze nie glamour :)
Kadr jest przeciętny, te kolory nie ratują niestety zdjęcia.