Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Pati glamour
EATWORLD
14-05-2009, 17:21
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img411.imageshack.us/img411/2582/nikonforumbdsc0025b.jpg)
nic do siebie nie pasuje, na dodatek te masakryczne kolory. bardzo słabe, do tego nieprzepisowa wielkosc zdjecia na forum. polecam lekture < klik (http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=1358)
EATWORLD
14-05-2009, 19:02
Sorry za wielkość foty, spieszylem się i zapomnialem dostosowac szerokości (wysokość wg wytycznych). Trochę lakoniczna wypowiedź. Mi kolorki pasują, kwestia gustu. Dzięki za koment i proszę o więcej:-)
EATWORLD
14-05-2009, 22:09
Hmm, ponad 160 odsłon i tylko 1 koment. Znaczy się nieciekawe?
Kolor mi nie leży. Lampą walnięte na wprost. Przepał na rękawiczce. Koszula rozchełtana. Lewa ręka w jakiś dziwny sposób ułożona. Ogólny chaos w kadrze. Koło glamouru nawet nie leżało. Ogólnie do poprawy. Praca domowa zmierzyć się z tematem ponownie.
Pozdrawiam
Ulv
myfriend
15-05-2009, 12:15
Faktycznie kolor nie bardzo podchodzi i zdjecie jakos takie przydymione. Poprobuj jeszcze, bo masz piekna modelke :)
EATWORLD
15-05-2009, 16:47
Kolor mi nie leży. Lampą walnięte na wprost. Przepał na rękawiczce. Koszula rozchełtana. Lewa ręka w jakiś dziwny sposób ułożona. Ogólny chaos w kadrze...
Pozdrawiam
Ulv
Dzięki, za konstruktywną krytykę. Najgorsze jak ktoś ogólnie się wypowie, co w sumie nic nie daje.
Rzeczywiście lampka na wprost, nic innego pod ręką nie miałem. Przepał jest, ale pojawił się dopiero po obróbce, mój błąd. Co to pozy modelki i wspominanych kolorków, to były całkowicie przemyślane. Z obróbki osobiście jestem bardzo zadowolony, bo osiągnąłem to co chciałem. Jeżeli komuś nie leży to już inna historia...widać, że nie trafiłem w szersze gusta:-)
Co do koszulki, to muszę w przyszłości zwracać większą uwagę na detale.
Liczę na kolejne uwagi, z premedytacją umieściłem tu zdjęcie, bo w tym dziale foty są najsurowiej oceniane. A z niektórych wypowiedzi można się wiele nauczyć.
Mi akurat kolorystyka nie przeszkadza, a wręcz podoba się, o ile mialo wyjść tak... sennie. Tylko faktycznie, ta mgielka (brak kontrastu?) troche zbyt mocna. Ale pewnie gdyby podciągnąć kontrast to zniknie cala reszta w ciemnościach, a kolnierzyk się rozświetli. Więc wg mnie trzeba by na drugi raz doświetlić też wnętrze samochodu albo slabiej świecić lampą i wtedy wyciągnąć cienie, o ile by zostaly.
Fajna stylizacja i pomysl z rekawiczkami, ale te akurat trochę zbyt duże :) i trochę wyglądają jak rękawice robocze.
Nie chcę być upierdliwy :) , ale to wynika chyba z mojego podejścia do fotografii: otóż nie za bardzo widzę uzasadnienie pozy modelki. Wygląda jakby hmmm... przeglądala się w lusterku?... albo rzęsa jej przeszkadza i między zdjęciami chce poprawić... Więc ja bym tą poze zostawil, ale dal jej jakieś uzasadnienie. Może wlaśnie lusterko i np.szminke, tusz czy cuś :). Albo niech się spogląda w lusterko samochodowe. Powodzenia przy następnych próbach, trzymam kciuki ;)
wasilewskipiotr
16-05-2009, 04:08
subiektywnie ladnie;)nawet ta mgielka ma jakis urok jesli o to Ci chodzilo o co mi chodzi patrzac na zdjecie:Dto super
Ale (xawsze jakies musi byc) ...fioletowo troche i tyle mam wrazenie ze tracisz przez to kilka fajnych szczegolow.
pozdrowienia
Kolory nie są złe, ale nie pasują mi do nowoczesnego samochodu. Taka stylizacja (kolory, rękawiczki) pasuje bardziej do jakiegoś oldtimera.
Hmm, ponad 160 odsłon i tylko 1 koment. Znaczy się nieciekawe?
Powiem tak - kolorystyka w stylu "crossa" to jeszcze nie glamour :)
Kadr jest przeciętny, te kolory nie ratują niestety zdjęcia.