Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [Kraków] Opactwo Benedyktynów w Tyńcu, 16.05.09 wejście do środka

Psychotrop
14-05-2009, 12:37
Witam
dostałem właśnie informację od kolegi z Klubu Podróżników Polskich o tym, że możemy w końcu wejść do środka do opactwa - został nam wyznaczony termin 16 maja 2009 - ta sobota.

takowego maila otrzymałem od kolegi:

"bardzo dobre wieści. Decyzja opata.
możemy wejść na małą sesje do
refektarza i korytarz doń prowadzący oraz - czym jestem zaskoczony! - do
ogrodu, czyli m.in na cypel (tam jest ścisła klauzura).
sobota 16 maja
godziny -11.30 - 12 - kościół,
12 - 12.45 - ogród ,
13.30 - 14.15 wnętrza (refektarz,
krużganki) - w międzyczasie, przed lub po czas na zdjęcia klasztoru z
zewnątrz (opcji sporo).

zrzucamy się po 60,-

pozdrawiam i czekam na odpowiedz!"

w tym momencie mamy jeszcze na 100% dwa wolne miejsca i trzecie jest zarezerwowane, ale jest szansa że się zwolni dzisiaj popołudniu, bo kolega ma jakieś inne plany i się jeszcze waha.
to są miejsca "męskie"

"kobiecych" miejsc także mamy 2 wolne - z tym, że kobiety niestety nie będą mogły wszędzie wejść.

p.s.
zrzutka, to jest tylko i wyłącznie nas pomysł :)

jeśli ktoś byłby chętny proszę pisać tu w wątku, lub na PW

Rial
14-05-2009, 12:57
rezerwuję jedno miejsce :)

Psychotrop
14-05-2009, 13:04
no to zostały 2 miejsca męskie i 2 żeńskie ;)

(jeden kolega ze względu na jakieś tam warsztaty z okazji miesiąca fotografii zrezygnował)

jaś
14-05-2009, 15:14
Czy ja również mógłbym zarezerwować jedno męskie miejsce.

Psychotrop
14-05-2009, 15:15
no to mamy 1 męskie miejsce i 2 kobiece ;)

jaś
14-05-2009, 15:20
edit: rezerwacja na dwa męskie miejsca poszedłbym z synem. właśnie gadadłem z nim przez telefon
jeśli nie ma chętnego fotografa na miejsce kobiece to chętnie pójdzie moja żona rozumiem że należy przygotować 60zł na głowę

Psychotrop
14-05-2009, 15:30
edit: rezerwacja na dwa męskie miejsca poszedłbym z synem. właśnie gadadłem z nim przez telefon
jeśli nie ma chętnego fotografa na miejsce kobiece to chętnie pójdzie moja żona rozumiem że należy przygotować 60zł na głowę

odezwę się na PW wieczorkiem :)

myślę, że nie będzie problemu :)

jaś
14-05-2009, 15:36
ok czekam :)

Psychotrop
14-05-2009, 17:43
wiec tak:

po pierwsze - ta zrzutka po 60zł od osoby, to jest nasza własna inicjatywa, żeby zrobić jakiś album, lub zdjęcia w dużym formacie i podarować Opatowi w prezencie za możliwość zwiedzenia opactwa - samo wprowadzenie nas tam nic nie kosztuje, jednak chcemy zrobić dobre wrażenie i nie palić za sobą przysłowiowych mostów.

po drugie - niestety kobiety nie będą mogły wszędzie wejść - takie zasady panują w opactwie i musimy ich przestrzegać, które to są miejsca, szczerze przyznam - nie wiem :/

po trzecie - można mieć statyw, lampę ... generalnie cały asortyment foto i używać do woli - wchodzimy tam jako zorganizowana grupa foto.

po czwarte - już po, wypadałoby, aby każdy wybrał po kilka najlepszych swoich zdjęć (3-5 sztuk) i z nich zrobimy ten album, a także chcemy je udostępnić opactwu, aby mogli z nich skorzystać - mają własną stronkę, własne wydawnictwo - oczywiście zdjęcie będzie podpisane imieniem i nazwiskiem fotografa.

po piąte - proszę zadzwońcie do mnie na 500 112 574, lub podajcie mi swoje nr tel. na PW

@jasiu - nie ma problemu - ty, żona i syn :)

p.s.
w samym tyńcu wypadałoby być już o ok godz. 11 przed południem.

nadgob
14-05-2009, 20:48
Czy jest jeszcze jedno miejsce męskie? Chętnie bym się pisał.

Psychotrop
14-05-2009, 21:01
tak :)
daj mi namiary na siebie w celu umówienia się:)

nadgob
14-05-2009, 21:04
tak :)
daj mi namiary na siebie w celu umówienia się:)

Świetnie, Wysyłam PW.

Psychotrop
18-05-2009, 02:05
kilka fotków ode mnie :)
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=99295