Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] "Tęcza" na skrzyżowaniu przy krakowskiej...
W porywie nudów, w drodze do pracy testując nową folie na oknie w samochodzie szefa, przy użyciu jego aparatu oraz polara powstał coś takiego:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img155.imageshack.us/img155/1633/dsc47563.jpg)
Co wy na to?
Do moda:
Nie wiedziałem gdzie umieścić to zdjęcie, więc w razie czego proszę o przeniesienie do pasującego działu;)
A teraz informacje techniczne dla śrubkologów: :mrgreen:
Nikon d70 + 18-70
18mm;1/60 sec; f=4.5; ISO 200;
Filtr polaryzacyjny B+W i Folia okienna Armorlite Green 05
wszystko fajnie:D tylko troche sie chyba wnetrza autka odbilo na niebie w PG
wszystko fajnie:D tylko troche sie chyba wnetrza autka odbilo na niebie w PG
wiem, ale celowo to zostawiłem, tak dla wiarygodności zdjęcia;)
Bez urazy ale ja takiego zdjęcia bym nie pokazał szerszej publiczności, wstydziłbym się :confused:.
A dlaczego WSTYDZIŁ zaraz?Jezeli autor tego zdjęcia,kiedykolwiek jeszcze ,wyciągnie z niego wniosek przyczynowo skutkowy,ale nie ten mówiący-"Oooo i własnie dlatego odbijam sie w szybie",ten tylko mmówiący-"Wstydziłbym się".
downunder
14-05-2009, 00:42
W porywie nudów, w drodze do pracy testując nową folie na oknie w samochodzie szefa, przy użyciu jego aparatu oraz polara powstał coś takiego:
Mam nadzieję, że nas próbujesz wkręcić? :shock:
Marian K
14-05-2009, 06:37
Przepraszam że zdjęcie mi się podoba,wstydzę się tego i ... nie obiecuję poprawy.
Co w tym takiego wstydliwego ,zwłaszcza w kontekscie wyjaśnień autora.
Może dział nie ten ,ale autor też miał z tym dylemat.
Pozdr.M
Mam nadzieję, że nas próbujesz wkręcić? :shock:
Nie próbuje nikogo wkręcać..., opisałem cały kontekst zdarzenia tylko po to, żeby uniknąć sugestii wkręcania.
Btw, dla niewierzących, powiem, że to zdjęcie było zrobione koło 10.30 więc słońce było wysoko i wyjątkowo mocne, a teraz jeszcze raz popatrzcie na exif, czy w normalnych(bez foli i polara) warunkach nie było by przepału?
Może i blok w prawie południe jest średnim tematem do fotografowania, ale nie to chciałem pokazać, i nie wstydzę się tego zdjęcia, bo chodziło mi o coś z niczego, że i bez ps'a da rade zrobić Tęcze w "miejskim krajobrazie":D
Jesteście śmiertelnie poważni :mrgreen:
Fajna tęcza ;)
Masz może zdjęcie z otwartą szybą? :mrgreen: