PDA

Zobacz pełną wersję : DZIĘKUJĘ za pomoc

jaskulki
13-09-2006, 18:17
Bombel - to nie była żadna pańszczyzna, tylko PROŚBA. Nie chciałem na tym zdjęciu ani zarobić, ani użyć go jako czołóki do swej www . Chciałem po prostu wiedzieć, czy można coś z nim zrobić. A, że zdjęcie potrzebne było na już, nie miałem czasu uczyć sięPS (zamierzam to uczynić).Fotograf, który robił zdjęcia w naszej firmie uznał, że są genialne (to jest najlepsze). Stąd moja prośba o POMOC i ocenę, czy owe zdjęcie na pewno jest SUPER. Nie napisałem tak, jak mi zasugerowałeś ponieważ nie jestem takim samy człowiekiem jak ty i mam prawo do formułowania zdań w taki sposób, jak uważam za stosowny (nie mówię, że to dobrze). I to należy USZANOWAĆ. A tymczasem PRZEPRASZAM, jeśli uraziłem twe jestestwo. I dziękuję TYM, którzy poprawnie odczytali moje intencje (a takowi się znaleźli).

dreamdealer
13-09-2006, 21:26
tylko o co jakby chodzi :) ?

bombel
13-09-2006, 22:05
tylko o co jakby chodzi :) ?

Gościowi jakby chodzi o to, że do czegoś potrzebuje tego zdjęcia, ale nie ma ochoty iść z nim do fachowca (bo musiałby coś mu zapłacić), więc szuka litościwej darmoszki tutaj.

jaskulki
14-09-2006, 12:46
Wszystkim LUDZIOM (2 komentującym) dobrego SŁOWA - Dzięki.
Najważniejsze zedrzeć z kogoś łacha i napisać, że gość to grosik ;)

bombel
14-09-2006, 13:29
Drogi jaskulki, a czego się spodziewałeś wysyłając posta mniej więcej tej treści:

'Tutaj jest zdjęcie, które jest mi pilnie potrzebne, proszę coś z nim zrobić, żeby było git, bo ja nie umiem - a potem proszę mi to przysłać mailem do domciu. Dziękuję'

co? Powiedz otwartym tekstem, jakie miałeś oczekiwania?

Mam wrażenie, że to forum - podobnie zresztą jak wiele innych poważnych for - ma za zadanie doskonalenie się w czymś, czego forum dotyczy. Doskonalenie warsztatu, wymiana doświadczeń i uwag, porady praktyczne i nie tylko, bo teoretyczne też, w końcu dyskusje na tematy artystyczne lub quasiartystyczne.

Zauważ, że nie wymieniłem w szeregu celów odwalania za kogoś pańszczyzny, brania cudzej roboty po godzinach, wyręczania w obowiązkach, ratowania dupy w deadline'ach, darmowej obróbki czegokolwiek... Idź i popatrz, ile rad udzielają sobie userzy tego forum i jaką olbrzymią pomoc sobie oferują (DARMOWO!) - jeśli widać chęć i wolę zaangażowania pytającego.

Jeśli zapytałbyś np. tak: to zdjęcie jest jakby mało kontrastowe, jako to poprawić? Albo: wydaje mi się, że kadr jest nie teges, można coś jeszcze zrobić w tym względzie? Albo: chciałbym to zdjęcie zamieścić na stronie głównej, uważacie że warto podkręcić kolorki?

Mógłbym stawiać takie przykłady do jutrzejszej nocy... A ty napisałeś po prostu: ludzie, odwalcie za mnie robotę i dawać mi to mailem, tylko szybko, bo się pali...

Aaa spadaj z takimi prośbami.

Niedzwiedz
14-09-2006, 13:39
cos wyslalem :)

jaskulki
14-09-2006, 13:41
DZIĘKI NIEDŹWIEDZIU!!!

dreamdealer
15-09-2006, 00:25
gdzie ja niby sie z kogos smieje?

Pytalem w czym rzecz, bo to teraz takie modne, napisac bez wyjasnienia do czego, po co itp i oczekiwac, ze ludzie sie domysla. Akurat siedzialem nad tym, ale nie wiedzialem w czym rzecz, wiec wrocilem do nauki.