PDA

Zobacz pełną wersję : Jesienny Zlot NKP Miedzyzdroje 2009

Strony : 1 [2] 3

pinokio
02-10-2009, 12:52
A ja jednak powróciłem na listę - choć już praktycznie zrezygnowałem. Udało się jednak wygospodarować czas na wyjazd.

Mamy tendencję odwrotną, aby tak dalej :)

Nikonozaur
02-10-2009, 17:32
Mieszkam w Szczecinie i na 100% odwiedzę Was w weekend. Do zobaczenia. :-)

pinokio
04-10-2009, 23:49
Cholera, jak pech to pech. Niestety, ale proszę o wykreślenie z listy. Właśnie wsadzili mi nogę w gips. Do 20.10 muszę z tym żyć :( więc nie będę mógł być tam z Wami niestety :(

Dzięki wszystkim, jedna kość postanowiła przytulić się do innej, pozostawiając swoją towarzyszkę samą :( i tak mam na 3 tygodnie.
Jestem wściekły i strasznie Wam zazdroszczę!

wukaem
08-10-2009, 15:43
Co ze zmotoryzowanymi? Czy ten ośrodek ma swój parking, czy też trzeba parkować gdzieś w pobliżu na ulicy (jeśli jest możliwość) albo na parkingu płatnym?

Psychotrop
08-10-2009, 16:08
MarS wraca z Axalp w sobotę - więc pewnie rzuci jakieś info.

Sl@wcio
08-10-2009, 20:58
Z tego co wiem to chłopy w Axalp internetu w tym roku nie mają - więc jak pisze Psychotrop, trzeba poczekać. Myślę że z parkingiem nie będzie problemu, już jest po sezonie ale trzeba wiedzieć że mieszkańcy jak szkoci - kroją kasę za wszystko ;-)

fIlek
08-10-2009, 21:09
Co ze zmotoryzowanymi? Czy ten ośrodek ma swój parking, czy też trzeba parkować gdzieś w pobliżu na ulicy (jeśli jest możliwość) albo na parkingu płatnym?

Zawsze można wbijać się tuż przy ulicy - przed Amberem. No i uliczki nie powinny już być tak zatłoczone :)

Psychotrop
10-10-2009, 11:55
jutro (niedziela w nocy) wyjeżdżam do Międzyzdrojów z Krakowa.
jeszcze raz przypominam - gdyby ktoś chciał się zabrać, lub coś komuś przekazać to proszę o kontakt na PW, lub tel 500 112 574.

elix
10-10-2009, 14:40
Ponieważ Psychotrop jak widzę może mieć problemy z przygotowaniem takiej ilości lodu samodzielnie to także w środę dotrą posiłki z Krakowa by wspomóc kolegę.

Marcin T
11-10-2009, 00:16
Znaczy zamierzacie się tak napier...., że lodu do okładów może zbraknąć? :mrgreen:

A tak na marginesie to jest jakaś aktualna lista członków wydarzenia? Ta z pierwszej strony jakaś taka chuda i chyba nieaktualna (np. Prezio nie zapłacił w terminie? :mrgreen:)

Joa
11-10-2009, 01:05
Znaczy zamierzacie się tak napier...., że lodu do okładów może zbraknąć? :mrgreen:

A tak na marginesie to jest jakaś aktualna lista członków wydarzenia? Ta z pierwszej strony jakaś taka chuda i chyba nieaktualna (np. Prezio nie zapłacił w terminie? :mrgreen:)
Marcin,
zarówno Prezio jak i pozostali zamieszani w organizację przez ostatni tydzień przebywali na głębokim zagranicznym zadupiu (Axalp), gdzie nie było niestety dostępu do internetu. Mam nadzieję, że nie później niż jutro będziemy mieli możliwość aktualizacji listy. Do tego czasu prosimy z Mariuszem o cierpliwość.

hesja
11-10-2009, 11:40
Marcin, u mnie sprawa nie jest taka kolorowa z wyjazdem
mam dyzur w tym tygodniu w Komisji Badania Wypadkow Lotniczych
i przyjade na 100% jak... nic wczesniej nie "spadnie".
Tak wiec od jutra na podgladzie non stop TVN24 i telefon przy d. :(
Zrobie wszystko by byc
Wystawa... Magazyn... Ekipa...
może być coś piękniejszego?

Marcin T
11-10-2009, 11:43
Nie będzie żadnych wypadków, TVN 24 ma teraz wiele innych ciekawych przypadków politycznych do pokazania więc spoko ;)

b202
11-10-2009, 12:12
Marcin, u mnie sprawa nie jest taka kolorowa z wyjazdem
mam dyzur w tym tygodniu w Komisji Badania Wypadkow Lotniczych

to znaczy, że nie będzie Ciebie w MZ? jak to? :/

shaolin
11-10-2009, 12:21
Mroczek ogolimy Ci glowe, damy szczudla i bedziesz robil za Duzego :D

b202
11-10-2009, 12:24
Mroczek ogolimy Ci glowe, damy szczudla i bedziesz robil za Duzego :D

chcesz żebym był p.o. Prezesa? przecież będzie MarS jako Z-ca :)

shaolin
11-10-2009, 12:29
Od sobowtora do p.o. raczej daleka droga ale damy rade :mrgreen:

Jeszcze chwila i sie zobaczymy, trzeba bedzie zrobic jakas panorame grupowa ;)

Maciek R
11-10-2009, 13:15
Prezesie, nie daj ciała, sam mówiłeś, że byłeś "na każdym zlocie"!

Marcin T
11-10-2009, 13:22
On nas tylko tak podpuszcza :lol:

b202
11-10-2009, 13:23
Prezesie, nie daj ciała, sam mówiłeś, że byłeś "na każdym zlocie"!

znając Sławka to choćby na jeden dzień przyjedzie, ale się pokaże :) jak trzeba będzie to i samolot się załatwi jakiś w MZ lub Błękitny24 :D

MarS
11-10-2009, 14:43

Przy "Posejdonie" maja na podwórku niewielki parking i powinien byc on dla nas dostępny, ale nawet jak by nie był lub byśmy się nie poiescili to teraz po sezonie nie ma tłoku i na ulicach przyległych do hotelu wszyscy spoko zaparkują.

znając Sławka to choćby na jeden dzień przyjedzie, ale się pokaże :) jak trzeba będzie to i samolot się załatwi jakiś w MZ lub Błękitny24 :D
Dokładnie tak a nie inaczej innej możliwosi nie ma i pokoik na hesję czeka :)

Gos
11-10-2009, 22:44
Proszę mnie dopisać do listy, skoro ma być zła pogoda w Krakowie, jadę zobaczyć jak będzie nad morzem. :-)

Gos
12-10-2009, 09:50
Liste zamykam więc jutro oczekuje przelewu, jeśli masz byc dopisany.

Wpłata dokonana, do zobaczenia. :-)

Tok'Ra
12-10-2009, 13:36
Proszę mnie dopisać do listy, skoro ma być zła pogoda w Krakowie, jadę zobaczyć jak będzie nad morzem. :-)

W piątek może spaść pierwszy śnieg (nie mylić z pewnym ministrem ;). Radzę pomyśleć więc o zimówkach. Albo będzie plażowo, jak na Teneryfie. Tak to już jest nad morzem... Kołysanie, kołysanie.... :-)

Marcin T
12-10-2009, 13:42
Tak, tak, mój wózek już w zimowych kapciach.
Może nas nie zasypie ale taki z deszczem zapowiadają. To podobno na zamówienie blacharzy na rozpoczęcie sezonu.

b202
12-10-2009, 14:51
na szczęście tylko na południu i w centrum o północy nie słyszałem o żadnych opadach :)

Maciek R
12-10-2009, 15:09
Biorąc pod uwagę prognozę pogody z serwisu pogodynka.pl, która zazwyczaj jest dość trafna, to nie będzie nam tam źle.
Chłodno, ale bez przesady.

Sobota - słabe opady deszczu.

Chociaż według nich... zachodów nie uświadczymy. ;)

Nikonozaur
12-10-2009, 15:09
Tak to wygląda (http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=Mi%EAdzyzdroje) na dzień dzisiejszy.

b202
12-10-2009, 16:33
Tak to wygląda (http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=Mi%EAdzyzdroje) na dzień dzisiejszy.

uuuuuu odczuwalna będzie niska, chyba trzeba będzie brać ciepłe ciuchy :)

MarS
12-10-2009, 16:54
chyba trzeba będzie brać ciepłe ciuchy :)

skoro temat ciuchów został poruszony ...

Jak wiemy w sobotę 17.10.09 o godzinie 11,00 odbedzie sie wernisaż wystawy "Ptaki Polskie"
Zwracam uwagę tym którzy się na niego wybierają, a mam nadzieje że wybierają się wszyscy zlotowicze, aby jakoś na wernisażu "wyglądać" Ponieważ najczęściej stroje zlotowe są dość luźne i razcej "terenowe" to w tym przypadku zwracam się z prośbą o zabranie kompletu ubranka bardziej reprezentacyjnego. Oczywiście nie są wymagane stroje wieczorowe typu smoking, frak, a nawet garnitur z krawatem, lecz jednocześnie odpadają stroje typu dres, ortalion itd. Nie piszę tu o konkretnych wymaganiach co do stroju bo wybór pozostawiam Wam ale powinniśmy wyglądac obrze i dobrze reprezentowac NKP tym bardziej że na otwarciu będą przedstawiciele paru gazet i portali netowych jak i ma być TVP3 wiec zdjęcia pójdą w świat.

b202
12-10-2009, 16:56
Ja się przebiorę za Mroczka to może ze mną wywiad zrobią :D

mooha
12-10-2009, 17:15
gdyby nie to, że mam tam prawie 500 kilometrów, to przyjechałbym chociaż na wernisaż :(

wilk325
12-10-2009, 17:15
skoro temat ciuchów został poruszony ...

Jak wiemy w sobotę 17.10.09 o godzinie 11,00 odbedzie sie wernisaż wystawy "Ptaki Polskie"
Zwracam uwagę tym którzy się na niego wybierają, a mam nadzieje że wybierają się wszyscy zlotowicze, aby jakoś na wernisażu "wyglądać" Ponieważ najczęściej stroje zlotowe są dość luźne i razcej "terenowe" to w tym przypadku zwracam się z prośbą o zabranie kompletu ubranka bardziej reprezentacyjnego. Oczywiście nie są wymagane stroje wieczorowe typu smoking, frak, a nawet garnitur z krawatem, lecz jednocześnie odpadają stroje typu dres, ortalion itd. Nie piszę tu o konkretnych wymaganiach co do stroju bo wybór pozostawiam Wam ale powinniśmy wyglądac obrze i dobrze reprezentowac NKP tym bardziej że na otwarciu będą przedstawiciele paru gazet i portali netowych jak i ma być TVP3 wiec zdjęcia pójdą w świat.

No to myślę, że najbardziej będą odpowiednie ciuchy "firmowe-NKP".

MarS
12-10-2009, 17:19

Tadziu, to byłby nie głupi pomysł gdyby wszyscy w takich ciuchach firmowych byli i to w ciuchach jednakowych czyli biorąc pod uwagę porę roku musiała by to być polarokurtka... a to jest niewykonalne bo nie wszyscy ją mają ...a w takim przypadku jak przyjdzie tak ubranych tylko parę osb to będą wyglądać jak w dresie .. przynajmniej takie jest moje zdanie

wilk325
12-10-2009, 17:22
Tadziu, to byłby nie głupi pomysł gdyby wszyscy w takich ciuchach firmowych byli i to w ciuchach jednakowych czyli biorąc pod uwagę porę roku musiała by to być polarokurtka... a to jest niewykonalne bo nie wszyscy ją mają ...a w takim przypadku jak przyjdzie tak ubranych tylko parę osb to będą wyglądać jak w dresie .. przynajmniej takie jest moje zdanie

:oops:Znowu byłem samolubny

b202
12-10-2009, 17:26
:oops:Znowu byłem samolubny

nie byłeś bo też myślałem o takim rozwiązaniu, a wychodzi na to, ze trzeba będzie być przygotowanym na wszystkie sytuacje :)

Marcin T
12-10-2009, 18:18
No ale koszulkę to chyba wszyscy mają ci nie?
Przecie w środku śnieg nie będzie padał więc jeansy na kant wraz z koszulka NKPbędą w sam raz ;)

b202
12-10-2009, 18:21
No ale koszulkę to chyba wszyscy mają ci nie?

większość ma, ja mam jak coś dwie więc mogę pożyczyć :)

antrez
12-10-2009, 18:28

Jak najbardziej, koszulki polo i koszule z długim rękawem, ewentualnie polarki. Chyba miejsce gdzie będą eksponowane prace jest w miarę ogrzane, mam nadzieję.

Marcin T
12-10-2009, 18:29
Kolejny punkt na walne - koszulka obowiązkowym umundurowaniem członka podczas dżamprez ;)

b202
12-10-2009, 18:31
Kolejny punkt na walne - koszulka obowiązkowym umundurowaniem członka podczas dżamprez ;)

nie byłoby to głupie, ja tam jak jestem na jakimś "reportażu" to staram się założyć coś Naszego, zresztą nawet do pracy się zdarza, że w "służbowym" ubraniu jestem :D

Marcin T
12-10-2009, 18:32
Kontynuując temat, naprawdę dobrze byłoby jakby Sławek przywiózł trochę szmat na tereny zlotowe. Wielu by się doposażyło.

b202
12-10-2009, 18:35
a zmieniając temat pojadę po bandzie: jest wifi jakieś w tym Posejdonie? bo nie wiem czy lapka brać

Maciek R
12-10-2009, 19:12
To poległem... nie wybieram się na wernisaż. :mrgreen:

MarS
12-10-2009, 19:49
Kontynuując temat, naprawdę dobrze byłoby jakby Sławek przywiózł trochę szmat na tereny zlotowe. Wielu by się doposażyło.

Pewnie ze było by dobrze a nawet bardzo dobrze, niestety Sławek nie moze na zlot przywieść nawet jednej szmaty mimo ze sobie leżą zapakowane i oklejone na Górczewskiej, z tego samego powodu róznież nie bedziemy mogli na zlocie sprzedawać magazynu NKP, z tego samego powodu na chwile obecną nie ma smyczy do identyfikatorów zlotowych .. jak ktoś ma smycze z poprzednich zlotów to można je zabrać coby identa w ręku nie nosić.

b202
12-10-2009, 19:56
a jak powiem znów poza tematem: już nie mogę się doczekać czwartku (biorąc pod uwagę, że w karkonoszach i rewalu mnie nie było) to nawet jak cholera czekam :)

mswilk
12-10-2009, 19:59
a jak powiem znów poza tematem: już nie mogę się doczekać czwartku (biorąc pod uwagę, że w karkonoszach i rewalu mnie nie było) to nawet jak cholera czekam :)

... zatem udanej zabawy życzę ...

b202
12-10-2009, 20:02

a Ty co? nie jedziesz?

mswilk
12-10-2009, 20:04
a Ty co? nie jedziesz?

Juto się wyjaśni, ale na dziś, na 99% - pass ...

b202
12-10-2009, 20:05
Juto się wyjaśni, ale na dziś, na 99% - pass ...

powiedz gdzie i na jaki numer mam zadzwonić jutro żeby dali Ci wolne :D i masz załatwione

mswilk
12-10-2009, 20:09
powiedz gdzie i na jaki numer mam zadzwonić jutro żeby dali Ci wolne :D i masz załatwione

Dawaj tu - (22)_695-29-00 (http://www.prezydent.pl/kontakt/) ;)

Tok'Ra
12-10-2009, 20:23

Dla Świnoujścia i Międzyzdojów (które niegdyś były dzielnicą Świnoujścia;-) ta się sprawdza:
http://tinyurl.com/mzqw7p
... chociaż przed chwilą walił mi po szybach autentyczny grad.
Jak ktoś zmotoryzowany - lepiej niech zmieni przed przyjazdem kapcie na zimówki.No i zabrać koniecznie ciepłe rzeczy!

Marcin T
12-10-2009, 20:28
...z tego samego powodu róznież nie bedziemy mogli na zlocie sprzedawać magazynu NKP,...
Mariusz, konkretnie - z jakiego powodu?

wilk325
12-10-2009, 20:31
Mariusz, konkretnie - z jakiego powodu?

Pomogę: http://www.nikon.org.pl/showpost.php?p=1519450&postcount=79

Marcin T
12-10-2009, 20:34
wilku fajnie ale na zlocie koszty przesyłki jakby odpadają.
Sorki ale gubię się w tych tajemnicach.

b202
12-10-2009, 20:37
Dawaj tu - (22)_695-29-00 (http://www.prezydent.pl/kontakt/) ;)

ale jak zadzwonię i nie przyjedziesz masz MINUSA :-P

Marcin T
12-10-2009, 20:38
a może esperal ma :mrgreen:

wilk325
12-10-2009, 20:41
wilku fajnie ale na zlocie koszty przesyłki jakby odpadają.
Sorki ale gubię się w tych tajemnicach.

Marcin, poczekaj do zlotu, to już nie tak długo ( na zlocie dostaniemy - członkowie NKP po egzemplarzu nieodpłatnie, a kupić się nie da bo nie ma gdzie i od kogo ), a "może" się coś wyjaśni.

mswilk
12-10-2009, 20:43
ale jak zadzwonię i nie przyjedziesz masz MINUSA :-P

Wtedy przyjadą borowiki ;)

Marcin T
12-10-2009, 20:44
Jakie nie długo, to najdłuższe trzy dni tygodnia ;)

wilk325
12-10-2009, 20:50
Jakie nie długo, to najdłuższe trzy dni tygodnia ;)

no dla mnie 1,5 wyjazd środa rano:)

Marcin T
12-10-2009, 20:52
ale się drażnisz, ja w środę rano jeszcze do roboty na 24h idę :twisted:

Psychotrop
12-10-2009, 21:01
no ja już na miejscu ;)
winko otwarte :)
pogoda całkiem fajna - od czasu do czasu pokropi, ale gwiazdy widać.
wiatr też jest mocny, ale jakoś nie przeszkadza :)
jutro zdam relację jak tam pogoda ;)

p.s.
problem z lodem jest :D
będę musiał w środę rano kombinować :D

wilk325
12-10-2009, 21:03
p.s.problem z lodem jest :D
będę musiał w środę rano kombinować :D

Mam nadzieję, że nie z pogodą i nie będzie -30*C:)
Pisz relacje na bieżąco i miłej zabawy do środy;)

Nikonozaur
12-10-2009, 21:05
To jest prognoza falowania Bałtyku (http://new.meteo.pl/wamcoamps/php/pict_show.php?lang=0&cat=0&time=7). Pojedynczą strzałką na górze przeskakujemy co trzy godziny w następne dni. Dobrze, że nie spotykamy się w okolicach Rozewia...

Psychotrop
12-10-2009, 21:39
bunkrów nie ma, ale też jest zaje..... :)
w radio się dowiedziałem, że na wybrzeżu jakaś "cofka" jest :D

pogodą się nie przejmujcie.
w/g IMGW ma być ładnie w piątek, sobotę, niedzielę.
czwartek: lekkie chmurki, ale bez deszczu.
środa: rano słoneczko z chmurkami - wieczór nas nie interesuje z przyczyn oczywistych :mrgreen:
a temperatura - cóż, i tak cieplej niż gdziekolwiek indziej w Polsce :)

b202
12-10-2009, 21:57
Grzegorz jest tam net?

MarS
12-10-2009, 22:17
Grzegorz jest tam net?
Grzegorz to mieszka teraz w innym miejscu i do Bazy A "Posejdona" przenosi sie w Środę, czy net jest w Posejdonie to postaram się dowiedzieć jutro, jak by nie było to jest u mnie

Robert_P
13-10-2009, 08:44
Pewnie ze było by dobrze a nawet bardzo dobrze, niestety Sławek nie moze na zlot przywieść nawet jednej szmaty mimo ze sobie leżą zapakowane i oklejone na Górczewskiej, z tego samego powodu róznież nie bedziemy mogli na zlocie sprzedawać magazynu NKP, z tego samego powodu na chwile obecną nie ma smyczy do identyfikatorów zlotowych .. jak ktoś ma smycze z poprzednich zlotów to można je zabrać coby identa w ręku nie nosić.

A tak liczyłem że zrobię małe zakupy uzupełniające :(

Paput
13-10-2009, 08:45
Witam;

Co do pogody to chwilowo w M-jach i Ś-ciu mamy "cofkę" i stan przedalarmowy z racji wysokiego stanu wody. Woda nawet na chwilę odizolowała Fort Gerharda (na który się podobno wybieracie) od świata.
Pogodą się nie przejmujcie, taki już jest urok mojego miasta.
Nie obrazicie się jeśli się dołączę do was jako nikonowiec?
Pozdrowienia ze Świnoujścia :)

Psychotrop
13-10-2009, 08:58
co do neta - są tu w okolicy jakieś niezabezpieczone WiFi, ale nie sprawdzałem co to ....
jadę przez tel. komórkowy podpięty do lapka. zasięg 3G jest całkiem ładny, nawet zdjęcia się ładują bezproblemowo ;)

no to na razie wszystkim - spadamy na śniadanko, a potem gdzieś połazić i może pofocić ... póki co w deszczu ;)
ale ciepło jest - wiem, bo byłem w "gaciach" na balkonie na papierosie ;)

shaolin
13-10-2009, 11:25
Po kij Wam net? Forum bedziecie mieli na miejscu w postaci zywych osob, tylko licznik postowy nie bedzie sie nabijal :razz:

Maciek R
13-10-2009, 11:52
(...) tylko licznik postowy nie bedzie sie nabijal :razz:

... i to boli najbardziej. :mrgreen:

edit:
Na pewno nikt w czwartek nie jedzie przez Kołobrzeg i nie chce mnie zabrać? :D

xolox
13-10-2009, 11:55
Udało się też jadę ;)
Sprawa uzgodniona z MarS'em
do zobaczenia w piątek rano na miejscu

ekonet
13-10-2009, 11:56
A nawet mnie nie denerwujcie wszyscy... Ludzie to mają dobrze...

0L0
13-10-2009, 12:10
a napisałby ktoś jak było ?

Tok'Ra
13-10-2009, 12:47
Witam;

Co do pogody to chwilowo w M-jach i Ś-ciu mamy "cofkę" i stan przedalarmowy z racji wysokiego stanu wody. Woda nawet na chwilę odizolowała Fort Gerharda (na który się podobno wybieracie) od świata.
Pogodą się nie przejmujcie, taki już jest urok mojego miasta.
Nie obrazicie się jeśli się dołączę do was jako nikonowiec?
Pozdrowienia ze Świnoujścia :)

O, a już myślałem że jestem jedyny z Nikonem w tym mieście ;-)
Goście może będą mieli szansę na reportaż z małej klęski powodziowej...
http://tinyurl.com/yjuu48c

Pozdrawiam ciepło

0L0
13-10-2009, 13:04
o kurcze, a ja myślałem ze juz po zlocie :) nie jest dobrze skoro mi się tak orientacja w kalendarzu rozwala

Joa
13-10-2009, 13:14
MarS już o tym pisał, ale na wszelki wypadek jeszcze raz chciałabym przypomnieć - zabierzcie smycze do identyfikatorów!!! Na zlocie nie będzie sprzedaży gadżetów, a warto byłoby, skoro kol. hcman (dzięki Damian :) ) namęczył się z naszymi id, żeby wszyscy mieli je na czym zawiesić :)

b202
13-10-2009, 13:50
Po kij Wam net?

żeby pogodę sprawdzać czy można iść na wschód robić zdjęcia albo stan zachmurzenia na rano ;) i ewentualnych zapowiedzi opadów ;P

MarS już o tym pisał, ale na wszelki wypadek jeszcze raz chciałabym przypomnieć - zabierzcie smycze do identyfikatorów!!! Na zlocie nie będzie sprzedaży gadżetów, a warto byłoby, skoro kol. hcman (dzięki Damian :) ) namęczył się z naszymi id, żeby wszyscy mieli je na czym zawiesić :)

ja mam kilka różnych firm, może coś wezmę porozdawać bo u mnie wisi bez sensu :)

Marcin T
13-10-2009, 13:54
ja mam kilka różnych firm, może coś wezmę porozdawać bo u mnie wisi bez sensu :)
Znaczy się identyfikator Nikona na smyczy np. Canona? A fee :mrgreen:

wilk325
13-10-2009, 14:05
Znaczy się identyfikator Nikona na smyczy np. Canona? A fee :mrgreen:

No to teraz mam okazję na otwartym jeszcze raz Ci złożyć życzenia urodzinowe - 100 lat:)

Smycz zabieram;)

Marcin T
13-10-2009, 14:06
Podziękował :)
Ja też smycz zabieram.

Paput
13-10-2009, 14:46
O, a już myślałem że jestem jedyny z Nikonem w tym mieście ;-)

Wielkie sorry za OT, ale aż sam się zdziwiłem że spotykam nikoniarza z mojego miasta. To jest nas już trzech wśród zawalenia Canonierów! :)

Mam nadzieję że pozwolicie mi się poznać, porozmawiać o fotografii i, co najważniejsze, "zintegrować się" :twisted:

Tok'Ra
13-10-2009, 17:55
żeby pogodę sprawdzać czy można iść na wschód robić zdjęcia albo stan zachmurzenia na rano ;) i ewentualnych zapowiedzi opadów ;P

Zdjęcia ze świnoujskiej wczorajszej plaży - z lokalnego portalu internetowego:

http://tinyurl.com/yfoufpq
http://tinyurl.com/yh59gpv

;-)

b202
13-10-2009, 18:07

;-)

przydałby się cokin niebieski połówkowy :) ale nie mam niestety :/

kronos28
13-10-2009, 18:10

i ja też :) i liczę na obszerną dokumentacje fotograficzną z wernisażu :)

A nawet mnie nie denerwujcie wszyscy... Ludzie to mają dobrze...

no nie? Kurde ja do dzisiaj nie wiem w co łapy wepchnąć i gdzie przód a gdzie tył...

mswilk
13-10-2009, 18:12
(...) no nie? Kurde ja do dzisiaj nie wiem w co łapy wepchnąć i gdzie przód a gdzie tył...

...dlatego pieprznąłem tym wszystkim i jadę :)

b202
13-10-2009, 18:29
...dlatego pieprznąłem tym wszystkim i jadę :)

noooooooooo w końcu dobra męska zdecydowana właściwa decyzja :D czyli mój telefon pomógł :D

edit:
to jedziesz ze mną i Stefanem, czy dojedziesz później?

mswilk
13-10-2009, 18:31
noooooooooo w końcu dobra męska zdecydowana właściwa decyzja :D czyli mój telefon pomógł :D

:mrgreen: - masz wejścia ;)

Paput
13-10-2009, 19:27

;-)

Brr... KONKURENCJA! :)

Jestem z konkurencyjnego portalu :)

I nie odpowiedzieliście mi, czy mogę się integrować z wami jako nikonowiec. Można? :)

vitter
13-10-2009, 19:41
bierz skrzynkę i wpadaj ;)

Paput
13-10-2009, 19:44
No, widzę że się dogadamy :twisted:

vitter
13-10-2009, 19:45
co do netu będę miał, giga transferu za piwo udostępnię :)

Imago
13-10-2009, 19:49
bierz skrzynkę i wpadaj ;)
Hah! Od razu przypomniał mi się pierwszy zlot vittera na Piotrkowskiej w 2005 :mrgreen:

Sl@wcio
13-10-2009, 19:57
Nie mówcie że zamiast się integrować, korzystać z okazji wdychania jodu itp. to tak strasznie ważny jest dostęp do internetu. Internet macie na co dzień... a mnie nie ;-D

kronos28
13-10-2009, 20:13
Nie mówcie że zamiast się integrować, korzystać z okazji wdychania jodu itp. to tak strasznie ważny jest dostęp do internetu. Internet macie na co dzień... a mnie nie ;-D

wuasnie... "group hug" dla Sl@wcia na zlocie :D ;)

b202
13-10-2009, 20:15
wuasnie... "group hug" dla Sl@wcia na zlocie :D ;)

już to widzę :) aż nie wierzę co zobaczę ;)

wilk325
13-10-2009, 20:17
Wy tu sobie gadu-gadu i ciągle od pakowania mnie odrywacie. No jeszcze laczki na zimówki jutro rano trzeba zmienić i w drogę:)
Tak więc do zobaczenia ferajno w MZ:):):)

Psychotrop
13-10-2009, 21:01
to jak się pakujecie, to się cieplutko ubrać ;)
wygwiździaj urywający łby, łącznie z chwilowym śniego-gradem, potem cudne słoneczko, jeszcze za chwilkę deszcz itd ...
podoba mi się:)
poważnie :)

wracam do calsberga ;)

p.s.
w powietrzy latają dwa WiFi - zapłać smskiem i możesz mieć 2 godziny netu za jedyne 6zł ;)
to ja już wolę swoją komóreczkę :)

Tok'Ra
13-10-2009, 21:52
Brr... KONKURENCJA! :)

Jestem z konkurencyjnego portalu :)

No to mamy zagadkę. Daniel jest canonierem, Sławek też. Czyli mamy wyeliminowane zarówno:
- http://www.eswinoujscie.pl/
- http://www.i-swinoujscie.pl/
:-)
Pozostaje http://swinoujscie.com/ Arka, oraz
http://swinoujscie.com.pl/ Meganetu.
Dodatkowo http://mlodzi-swinoujscie.pl/ z którym współpracuje chyba też canonier http://www.przemekbialek.pl
http://www.mlodzifanatycy.com.pl/

Na żadnym nie ma informacji o zlocie... no może poza jedną wzmianką
http://www.i-swinoujscie.pl/artykuly/11363/
;-)))
To o jakim portalu ja nie wiem?
;-)

Paput
13-10-2009, 22:08
Ale my Offtopujemy... Piekło nas pochłonie :(

Sławek nie robi sam na i-swinoujscie, ma do pomocy dwóch nikonowców.
A żeby nie było tak maksymalnie OT, to powiem że na i-scie pisaliśmy o naszym zlocie :)

Sl@wcio
13-10-2009, 22:12
.....
Na żadnym nie ma informacji o zlocie... no może poza jedną wzmianką
http://www.i-swinoujscie.pl/artykuly/11363/
.....
Znaczy ci niemieccy emeryci to uczestnicy zlotu NKP? ;-D

Paput
13-10-2009, 22:18
Haha! :)

Nie nie nie, kolega złym linkiem zarzucił :twisted:

Zaraz znajdę i rzucę poprawnego :)

Tok'Ra
13-10-2009, 22:49
Znaczy ci niemieccy emeryci to uczestnicy zlotu NKP? ;-D

Co najwyżej, sądząc po zamiarach;-), tak będą wyglądać przed samym wyjazdem w niedzielę, jak się pogoda nie poprawi ;-)))

leela
13-10-2009, 23:00
Przepraszam, ze wtrące... Mam kłopot z dojazdem z Łodzi. Czy ktoś moze poratowac? Może jakas trasa do Miedzyzdrojów przebiega przez Łódź?? :> Jestem juz w poważnej panice...

Tok'Ra
13-10-2009, 23:56
Przepraszam, ze wtrące... Mam kłopot z dojazdem z Łodzi. Czy ktoś moze poratowac? Może jakas trasa do Miedzyzdrojów przebiega przez Łódź?? :> Jestem juz w poważnej panice...

Grunt to dostać się do Szczecina.
A tam, odjazdy busików ze Szczecina:

Emilbus:
- skrzyżowanie ul. Owocowej i al. 3-go Maja, za http://www.9477.pl/emilbus/
Odjazdy ze Szczecina:
do Wolina, Międzyzdrojów, Świnoujścia:
7.30, 8.00, 9.00, 10.15, 10.40, 11.15, 12.00, 13.45, 14.00, 14.45, 16.15, 17.00, 17.25, 18.20, 19.25, 21.40,

Informacje/Miejsca można rezerwować codziennie od 7:30 do 21:00 pod numerami telefonów
091 321 31 00 lub 0 601 779 082

Potem, by wydostać się sprawnie z Międzyzdrojów, również można skorzystać z połączenia busikami:
Odjazdy ze Świnoujścia:
do Międzyzdrojów, Wolina, Szczecin Dąbia, Szczecina:
5.30, 6.00, 6.55, 7.45, 8.30 9.15, 10.15, 11.00, 12.00, 13.00, 14.15, 15.05, 16.00, 17.15, 19.30, 20.25,

Mozna też korzystać z konkurencyjnej firmy Jomsborg - rozkład na stronie:
http://www.jomsborg.com.pl/bus.html
Odjazdy spod dworca PKS który jest przy PKP -więc rzut kamieniem.

Trzecia konkurencyjna firma to Norbis:
http://www.norbis.pl/rozklad.php
WYJAZDY ZE SZCZECINA
(róg ul. Owocowej i 3. Maja)

Do Szczecina można dojechać koleją PKP z Łodzi Kaliskiej odjazd o 6:15, wysiadasz na dworcu w Szczecin Dąbiu i tam na wprost dworca masz przystanek dla busików ze Szczecina - jak masz rezerwację telefoniczną wsiadasz i jesteś w Międzyzdrojach
Sprawdź połączenia ze Szczecinem na:
http://rozklad-pkp.pl/

b202
14-10-2009, 07:48
PKSów dość mało z Łodzi do Szczecina (http://www.rozklady.com.pl/main.php?page=polacz_3&czas_min=3&czas_maks=90&)
Niewiele lepiej z PKP (http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q=pl/node/146&ld=pkp&seqnr=1&ident=fq.02759229.1255498666&OK#focus)
jeden autobus z przesiadką Polskim Expresem (http://www.polskiexpress.rozjazdy.pl/rozklad_jazdy?a=%A3%F3d%BC+-+pl.+Sa%B3aci%F1skiego+1+-+DA+Centralny&b=Szczecin+-+DK+Szczecin+G%B3%F3wny&k=1&d=2009-10-14&g=08%3A00)
chyba faktycznie masz ciężkie połączenie, niby to duże miasta, ehh bo to Polska nie elegancja Francja

Marcin T
14-10-2009, 08:38
Lucjan, jechałeś DK3 czy przez NRD drogami 15,13,11?

Skibek
14-10-2009, 11:10
Ale Wam zazdroszczę...
Jak w Axalpie ktoś mi zaproponował przybycie do Międzyzdrojów (prywatnie, czyli po nieuzbrojonemu) to pomyślałem: "Nic, tylko chcą mnie przyjąć do NKP". Niestety tylko tak mi się wdawało :(
A szkoda, bo pewnie NKP potrzebuje "ochrony" ;) hjehje...
A tak serio to czy tam jest jakaś kamerka w Miedzyzdrojach? Żeby być z Wami on-line?
Szkoda, że moja praca nie pozwala na taki extremalny wypad "za miasto".

hesja
14-10-2009, 11:14
Skibek - pogadaj z szefami :)
w MZD też się coś znajdzie do KaBooooom :mrgreen:

a tak na poważnie to czemu nie Jesteś w NKP? hmmm?

Śpiesz się - te.... tak szybko odchodzą :twisted:

elix
14-10-2009, 11:22
Tak się zastanawiam czy brać sanki... Bierze ktoś? ;)

PS. My za chwilę startujemy z Krakowa więc do zobaczenia wieczorem.

Marcin T
14-10-2009, 11:25
Którędy jedziecie?

Skibek
14-10-2009, 11:25
a tak na poważnie to czemu nie Jesteś w NKP? hmmm?

Bo nie czuję się godny póki co... Kilka osób, które by za mnie poręczyły to pewnie bym znalazł (i to "na sucho", czyli bez pokazywania wyposażenia ziemia-ziemia), ale członkowie NKP muszą coś sobą reprezentować. Jakiś (a nawet konkretny) poziom fotograficzny. Ja jestem tylko zwykły pstrykacz małpkowy, który nawet nie potrafi wymienić migawki w swojej puszcze (nie mówiąc już o odróżnieniu 5500K od światła białego).
Jak trochę podrosnę (czyli nabiorę doświadczenia, nauczę się gdzie są te słynne mocne punkty, wszczepię sobie talent do obliczania w pamięci wartości ISO-ekspozycja-przysłona w oparciu o selenowy Leningrad-9) to złożę podanie o rozpatrzenie przyjęcia mnie na początek na stanowisko "kandydata na członka zwyczajnego". Przejdę próbę męskości (panoramowanie z ręki na 500m na 1/20s śmigłowca w locie prostopadłym do mnie) i albo polegnę, albo zasilę Żółte Szeregi ;)

Marzenia...

elix
14-10-2009, 11:36
Którędy jedziecie?

No właśnie jeszcze nie wiem bo czekam na Krzyśka i Przemka, dziś pełnię rolę pasażera, a decyzja o trasie pozostaje na barkach kierowcy ;)

Sl@wcio
14-10-2009, 11:39
Trochę dmucha nad morzem, może być eXtreme sesja na plaży dla wytrwałych - zobaczcie na kamerkę ze Świnoujścia (http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/99999999/SWINOUJSCIE/232024869)

Marcin T
14-10-2009, 11:39
No właśnie jeszcze nie wiem bo czekam na Krzyśka i Przemka, dziś pełnię rolę pasażera, a decyzja o trasie pozostaje na barkach kierowcy ;)

To daj cynk jak dojedziecie. Zastanawiam się czy kolebać się trójką czy jednak przez enerdowo, Choć to więcej o 120km

Sl@wcio
14-10-2009, 11:49
To daj cynk jak dojedziecie. Zastanawiam się czy kolebać się trójką czy jednak przez enerdowo, Choć to więcej o 120km
Biorąc pod uwagę pogodę, stan naszych dróg i ruch TIRów to zdecydowałbym się raczej na autostradę niemiecką.

Nikonozaur
14-10-2009, 11:49
Ja bym chyba wybrał jedenastkę. Jedyna wada to przejazd przez Poznań, który w godzinach szczytu zabiera nawet dwie godziny. "ZaTIRzenie" tej drogi jest niewielkie, podobnie jak większości dróg północ-południe.

mswilk
14-10-2009, 11:50
(...) PS. My za chwilę startujemy z Krakowa więc do zobaczenia wieczorem.

A oponki zmienione ?

Marcin T
14-10-2009, 11:52
Nie,nie, jedenastka to istny dramat. Z dwojga złego wolałbym trójkę ale przy takich warunkach i przez te wszystkie miasta to z 12h jazdy.

mswilk
14-10-2009, 11:53
hmmm... pogoda płata figle... - http://www.tvn24.pl/0,1623907,0,1,baltyk-najwyzszy-stopien-zagrozenia,wiadomosc.html

Sl@wcio
14-10-2009, 11:55
Nie,nie, jedenastka to istny dramat. Z dwojga złego wolałbym trójkę ale przy takich warunkach i przez te wszystkie miasta to z 12h jazdy.
Niemiecki wariant dłuższy ale prawdopodobieństwo utrzymania stałej prędkości jazdy pewniejszy, no chyba że lubisz jechać w pióropuszu deszczówki za TIRem (droga krajowa nr 3).

Marcin T
14-10-2009, 11:57
Tak więc raczej berlinka zostanie

xolox
14-10-2009, 12:06
Trochę dmucha nad morzem, może być eXtreme sesja na plaży dla wytrwałych - zobaczcie na kamerkę ze Świnoujścia (http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/99999999/SWINOUJSCIE/232024869)

ha - nieźle - wygląda trochę jakby trzęsienie ziemi tam było

Marcin T
14-10-2009, 12:09
Oj tam troszkę powiewa :mrgreen:

Marcin T
14-10-2009, 12:18
post do wywalenia

Tok'Ra
14-10-2009, 12:30
Oj tam troszkę powiewa :mrgreen:

Dzisiaj jest ładna pogoda choć zimno i wieje, teraz nawet świeci słoneczko - na http://gs24.pl/plaza widać, że plener byłby bardziej jak malowniczy. Te grzywacze przewalające się przez piasek...
:-)

mooha
14-10-2009, 13:38
właśnie na tej kamerce widać jak jakiś maniak robi zdjęcia- zlotowicz?

Maciek R
14-10-2009, 14:18
Ja mam jutro 3h pociągiem z Kołobrzegu...
92 kilometry a 3h jazdy - toż to jakaś paranoja. ;O

Marcin T
14-10-2009, 14:25
Życzę trzeźwego maszynisty :)

Maciek R
14-10-2009, 14:32
Ej, ej, ej! Bez takich! Ja mam tam dojechać! :mrgreen:

Tok'Ra
14-10-2009, 15:34
Ja mam jutro 3h pociągiem z Kołobrzegu...
92 kilometry a 3h jazdy - toż to jakaś paranoja. ;O

Ech, teraz te 3 godzinki to już prawie Ameryka. Kiedyś studiowałem w Koszalinie, więc podróż przez 3 godziny miałem do Szczecina kolejową włóczęgą północy - i to często na korytarzu upakowany jak śledź w beczce, a potem kolejne 2 godziny do Świnoujścia - plus oczekiwanie w Szczecin Dąbiu na połączenie. O 14-tej się wyjeżdżało z Koszalina - a po północy było w Świnoujściu dopiero...;-)

Teraz 3 godzinki to jak jazda spacerowa rowerkiem ;-)
Ale od czasu opanowania województwa firmami przewozowymi - dojazd przestał być problemem. Busiki grasują praktycznie wszędzie i bardzo często. Wystarczy dotrzeć do jakiegoś węzłowego miasta typu Szczecin, czy Kamień Pomorski - i szukać trasy na Świnoujście przez Międzyzdroje.

Jako tubylcy, rzadko korzystamy z PKP by dorzeć do takiego Szczecina. Jeśli jedziemy w Polskę - czy z Polski - przeważnie ustalane jest połączenie PKP ze Szczecinem, ale do, czy ze Szczecina szybko i wygodniej niż pociągiem w miarę tani busik zawiezie, kursujący regularnie i praktycznie co godzinę.

Tak więc, jak ktoś się martwi jak dojechać, czy jak wyjechać z Międzyzdojów - jak nie ma bezpośredniego połączenia kolejowego czy auta - to najlepiej tym sposobem. Kierunek na Szczecin - a potem busem do Międzyzdrojów.

Kundzior
14-10-2009, 15:48
A u mnie kondonki zimowe na blaszkach, Powiedziałem sobie że jak dziś śnieg spadnie to założę no i rad nie wola po wczorajszym czystym lenistwie dziś zmarzłem deko zmokłem ale zimówki aktywne. O 7 wyjeżdżam.

Mam nadzieje ze choć raz będzie miał ktoś dalej ode mnie na zlot :P

Kamerka bez dźwięku nie słychać jak wieje :(

Maciek R
14-10-2009, 16:50
Przyznam się, że ja wolę jechać pociągiem - wygodniej. ;)

No, trudno, że tak długo jedzie.

Daleko z dworca pkp do Posejdona?

Hlynur
14-10-2009, 16:55

Jak wyjdziesz z dworca PKP to w prawo nad morze i później cały czas prosto. Na wysokości Bornholmu ma swoją siedzibę.
Nie pomyl Neptuna z Posejdonem......
Powodzenia.

Tok'Ra
14-10-2009, 17:04
Przyznam się, że ja wolę jechać pociągiem - wygodniej. ;)

No, trudno, że tak długo jedzie.

Mapa google - ulica Kolejowa róg Stroma to dworzec - szukamy nad morzem ulicy Promenada Gwiazd 4 (do góry i w prawo):

http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=Mi%C4%99dzyzdroje&sll=52.025459,19.204102&sspn=6.518891,13.952637&ie=UTF8&hq=&hnear=Mi%C4%99dzyzdroje,+Kamie%C5%84ski,+Zachodnio pomorskie&ll=53.92581,14.451549&spn=0.00609,0.013626&t=h&z=16

Posejdon:
http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=Mi%C4%99dzyzdroje+ul.+Promenada+Gwiazd+4&sll=53.925052,14.452729&sspn=0.00609,0.013626&ie=UTF8&hq=&hnear=Promenada+Gwiazd+4,+Mi%C4%99dzyzdroje,+Kamie %C5%84ski,+Zachodniopomorskie&t=h&z=15

Info dla zmotoryzowanych - jest prawdopodobne, że ul. Panorama Gwiazd jest jednokierunkowa - co oznacza, że aby dojechac autkiem należy od szosy czyli ul. Zwycięstwa szukać skrętu w lewo w ul. Tadeusza Kościuszki i do końca - potem w lewo w Panoramę Gwiazd - mijamy Amber Baltic i wtedy już blisko.
Ale niech kolega Mars potwierdzi, bo tutejszy.

Sobota rano: wystawa w Muzeum Przyrodniczym WPN:

http://www.wolinpn.pl/html/muzeum/galeriamuzeum.html

Sobotnia imprezowania Wiatrak wygląda chyba tak:
http://www.wolinpn.pl/html/turystyka/gfx/wiatrakbig.jpg

i znajduje się chyba tutaj:
http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=Mi%C4%99dzyzdroje+Le%C5%9Bna+15&sll=52.025459,19.204102&sspn=6.518891,13.952637&ie=UTF8&hq=&hnear=Le%C5%9Bna+15,+Mi%C4%99dzyzdroje,+Kamie%C5%8 4ski,+Zachodniopomorskie&ll=53.929184,14.455969&spn=0.00609,0.013626&t=h&z=16

b202
14-10-2009, 17:10
Międzyzdroje są niewielkie jak byłem tam na szkoleniu to w 1h przeszedłem całe :)

seb@stian
14-10-2009, 17:10
Mapa google - ulica Kolejowa to dworzec - szukamy nad morzem ulicy Promenada Gwiazd 4 (do góry i w prawo):

http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=Mi%C4%99dzyzdroje&sll=52.025459,19.204102&sspn=6.518891,13.952637&ie=UTF8&hq=&hnear=Mi%C4%99dzyzdroje,+Kamie%C5%84ski,+Zachodnio pomorskie&ll=53.92581,14.451549&spn=0.00609,0.013626&t=h&z=16
Ja już na miejscu :D też przyjechałem pociągiem i dotrzeć nie jest trudno - po wyjściu przed dworzec kieruj się na prawo ul. kolejową, dojdziesz do parku, odbij na prawo(idąc przez park) i szukaj Międzynarodowego Domu Kultury, obok stoi informacja turystyczna i widać morze :D patrząc w stronę morza po prawej jest Posejdon :) powodzenia

Marcin T
14-10-2009, 17:13
A balon stajat? :mrgreen:

Nikonozaur
14-10-2009, 17:27
A co Ty chcesz robić w aucie 12 godzin? Jeździłem tą trasą dość często do Myszkowa i udawało mi się pokonać ten odcinek nawet poniżej 7h. Fakt, że najlepiej jechać w niedzielę wcześnie rano. Biorąc pod uwagę fakt, że do Twojego Bytomia jest dalej i trzeba doliczyć jeszcze stówkę do Międzyzdrojów wychodzi dycha za kółkiem bita. Może masz rację z tą połową doby...? :confused:
W zeszłym tygodniu byłem w Poznaniu osiągając średnią prędkość w dwie strony 73km/h, mimo objazdu w Baczynie (pierwsza wiocha za Gorzowem Wlkp. patrząc od Ciebie).
Szerokiej drogi.

wilk325
14-10-2009, 17:27
Orzeł1 melduje swoje przybycie.
Jest super, widok morza - bajka, balon odleciał do naszych "przyjaciół" za zachodnią granicę, jutro ma przylecieć spowrotem:)

Marcin T
14-10-2009, 17:29
Tak jest Nikonozaur, jeszcze do tego obiadek po drodze i mamy taki sam wynik :)

Nikonozaur
14-10-2009, 17:30
Tak jest Nikonozaur, jeszcze do tego obiadek po drodze i mamy taki sam wynik :)
Przemyślałem, i Twoja estymacja jest ściślejsza. :)

MarS
14-10-2009, 17:37

Balon to przyjechał dopiero z 4 godziny temu z nikona, w dodatku jest po rajdzie samochodowym i wymaga serwisu myjącego a nie stoi bo dzis to nawet bym nie próbował go postawić bo absolutnie nic nie utrzmało by go na miejscu

Tok'Ra
14-10-2009, 17:38
Orzeł1 melduje swoje przybycie.
Jest super, widok morza - bajka, balon odleciał do naszych "przyjaciół" za zachodnią granicę, jutro ma przylecieć spowrotem:)

Z wiatrem?;-)

Marcin T
14-10-2009, 17:39
Nie no żartuję, przecie wszyscy widzą co się dzieje, że łeb chce urwać.

b202
14-10-2009, 17:46
dzis to nawet bym nie próbował go postawić bo absolutnie nic nie utrzmało by go na miejscu

Mariusz, daj mu litra to na tym wietrze będzie stał jak wryty :) w naturze równowaga musi być :)

a na rozgrzanie polecam posłuchać gorących rytmów :) (http://www.miastomuzyki.pl/play.html?id=53)

mswilk
14-10-2009, 17:47
(...) w dodatku jest po rajdzie samochodowym i wymaga serwisu myjącego (...)

Daj spokój, dzisiejsza lekka bryza powinna go delikatnie obmyć i po kłopocie !

seb@stian
14-10-2009, 18:05

Niestety taka wichura i deszcz, że brak chętnych do rozstawiania - czeka na chętnego :D

andrzejp
14-10-2009, 18:31
Niestety taka wichura i deszcz, że brak chętnych do rozstawiania - czeka na chętnego :D
No to będzie się działo:-D

hesja
14-10-2009, 18:43
balon jest wywalczony :)
Nikon nie chcial za Chiny go wyslac
ale... balon musi byc! :)
i pojechal(y)
bo mialy byc dwa - są dwa?
Jeden pod Posejdona a drugi do...
do MarSa do przedpokoju :mrgreen:

albo tam gdzie wystawa :)

Paput
14-10-2009, 19:10
właśnie na tej kamerce widać jak jakiś maniak robi zdjęcia- zlotowicz?

Jeśli widziałeś dwóch kolesi, jeden gruby a drugi szczupły i wysoki - to byłem ja (ten drugi) :)
Akurat o tej godzinie wchodziłem robić foto do artykułu :)

mooha
14-10-2009, 19:13
Wyginał się przy falach i miał czerwoną kurtkę ;)

b202
14-10-2009, 19:31
balon jest wywalczony :)
Nikon nie chcial za Chiny go wyslac
ale... balon musi byc! :)

musi być, to już tradycja od Tomajkowego pleneru :) inaczej być nie może ;)

ja już spakowany i czekam teraz tylko do wyjazdu :)

Maciek R
14-10-2009, 19:34
A w Karkonoszach nie było balona... czy ja nie pamiętam? :mrgreen:

mswilk
14-10-2009, 19:35
(...) ja już spakowany i czekam teraz tylko do wyjazdu :)

czyżbym o czymś nie wiedział ?

Marcin T
14-10-2009, 19:39
A wogóle to czemu jeszcze nie ma żadnych zdjęć :mrgreen:

Maciek R
14-10-2009, 19:42
A to my tam zdjęcia jedziemy robić? To ja baterie naładuję...

b202
14-10-2009, 19:45
czyżbym o czymś nie wiedział ?

do jutra czekam ;) przecież dziś nie jadę ;) chyba, że mi sąsiad pożyczy auto ;)

BTW wysyłam PW

Paput
14-10-2009, 19:46

Uff... to nie ja :)

Do zlotu w takim razie pozostanę anonimowy :)

b202
14-10-2009, 19:47
Uff... to nie ja :)

Do zlotu w takim razie pozostanę anonimowy :)

a czemu, nie mów, że masz czerwoną torebkę ;)

Ryszard Gałgan
14-10-2009, 19:56
zostawcie nam kawałek kolacji :mrgreen: startujemy jutro ok 10,oo na Berlin
MarS - Ty wiesz !

Imago
14-10-2009, 19:59
Był jeszcze kucający w granatowej (w każdym razie ciemnej) kurtce

Bawcie się dobrze!

Paput
14-10-2009, 20:29
Pasuje idealnie. Jeśli jeszcze do tego miał długie kłaki to byłem ja.

Odkryliście mój sekret dot. czerwonej torebki :<

Chyba nie będę mógł być na zlocie... w piątek są u nas duże ćwiczenia z antyterrorystami itp i muszę być. A w sobotę jest jakiśtam mecz u nas. Przekichane, ale postaram się być na integracji bo obiecałem przyjść ze skrzynką :)

Nikonozaur
14-10-2009, 20:40
A wogóle to czemu jeszcze nie ma żadnych zdjęć :mrgreen:
Może morze już ich zalało. U mnie na przystani tragedia, woda wylazła z brzegów i aktualnie jej poziom jest przynajmniej metr wyższy od normalnego. To efekt tzw. cofki kiedy mocny wiatr z północy wtłacza wodę z Bałtyku i Zalewu Szczecińskiego do Odry. Niestety na tę noc zapowiadają jeszcze mocniejszy wiatr, więc można śmiało powiedzieć, że nam się powodzi... :mrgreen:

Paput
14-10-2009, 20:43
Jak u Ciebie to jest tragedia, to co my mamy w Ś-ciu powiedzieć? :))

Muszę już kończyć bo woda podchodzi już pod moje piętro i się zwarcia boję :twisted:

b202
14-10-2009, 20:44
Jak wszyscy się już zjadą to pogoda się uspokoi i będzie ładnie, bo takiej ekipy kozaków to nawet 10 w skali Beauforta nie pokona :mrgreen:

Maciek R
14-10-2009, 20:49
Dobra, też już się spakowałem i 'siedzę na walizkach'.

Do zobaczenia jutro po południu!

Zen
14-10-2009, 21:06
Ja się pakuję i dochodzę do wniosku że...."nie mam co na siebie włożyć" ::-D:. A co będzie jak moja połowica zacznie się pakować ? :twisted:

MarS
14-10-2009, 21:11
info
po przyjeździe i zameldowaniu w recepcji gdzie dostanie się kluczyki od pokoju, wszyscy meldują się u Asi - Joa gdzie otrzymaja identyfikator i kartki na posiłki - wszystkie posiłki w hotelu "Nautilus" a dokładnie w restauracji "Atlantis"
Śniadania od 8,00 do 10,00 wejście przez hotel
Obiad 14,30 do 17,00 wejście normalnie przez restaurację
Ci co będą z drogi i przyjada później tzn po 17,00 tez niech sie na obiad meldują, z tym że po tej godzinie będą też inni "zywieni" i być moze trzeba bedzie dłużej poczekać na jedzonko lub na wolny stolik

b202
14-10-2009, 21:12
tak siedzę i czytam wątek i myślę, że chyba pierwszy raz zdarza się, że w wątku plenerowym w tym samym czasie jedni piszą, że już są na miejscu i siedzą "przy kolacji" a inni piszą, że się pakują ;) czyżby nam się ekipa w czasie rozjeżdżała i plener przeciągał?

Marcin T
14-10-2009, 21:15
E, oni jeszcze nie są na plenerze. Tak im się tylko wydaje ;)

glisek
14-10-2009, 21:15
a mi sie polówka z napisen nikonklub rozlazła :( (jest za krótka i za szeroka), chyba ze urosłem i schudłem.
nie bede mial w czym przyjechac.
to nie jade ;)

kronos28
14-10-2009, 21:20
Grzesiu jedz bo kadry uciekają... koszulki i tak spod sztormiaka nie będzie widac ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img379.imageshack.us/img379/1668/dsc3071v2male.jpg)

jakby kto nie wiedział tak wygląda "plaża" w Mielnie :D kadry będą niewąskie jak taki sztormik wam się utrzyma :)

glisek
14-10-2009, 21:24
Tomek, a jak w tym sztormie jeszcze mi sie ta polówka skurczy, to zostanę bede wygladal jakbym byl w szaliku :)

P.S. ładne zdjecie, szkoda ze kadr centralny i brak ostrosci na pierwszym planie :) a i jeszcze dlaczego morze takie nie niebieskie ;)?

shaolin
14-10-2009, 21:41
Wrocilem do Polszy, wiec ide sie przepakowac i spac :D Do zobaczenia jutro ;)

Mariorz
14-10-2009, 22:03
Ja też oponki dopiero co wymieniłem na zimówki bo zima u nas na całego
Teraz pakowanie ,parę godzin snu i w drogę
Do zobaczyska!

b202
14-10-2009, 22:30
no to ja niedługo znikam z forum i jutro już swoją drogę zaczynam o 6.55 wiec do zobaczenia w MZ :)

mswilk
14-10-2009, 22:34
no to ja niedługo znikam z forum i jutro już swoją drogę zaczynam o 6.55 wiec do zobaczenia w MZ :)

Do zobaczenia ;)

b202
14-10-2009, 22:37
Do zobaczenia ;)

hehe do zo w Szczecinku :)

wld
14-10-2009, 22:49
cholercia, szkoda, że dojadę dopiero w piątek. Pewnie lodu już nie będzie :(

Kundzior
14-10-2009, 23:12
Mam 736 kilometrów!!! No jak na razie rekord!!! A myślałem że nie bede miał najdalej :P

glisek
14-10-2009, 23:12
dasz rade :)

Kundzior
14-10-2009, 23:15
hehe bajka. Ile bym dał za autostradke :) Jeszcze rano muszę pogadać ze swoją IBIZKą. Nadać jej sił :P

glisek
14-10-2009, 23:17
niestety nie znajdziesz tam w okolicach autobany :(
za to jakie widoki.
Jadac wolno bedziesz podziwiał całe nasze piekne polskie wybrzeze.
bedziesz czul tę bryze, ile jodu wchloniesz....
normalnie cos pieknego ;)

Tok'Ra
14-10-2009, 23:45
Mam 736 kilometrów!!! No jak na razie rekord!!! A myślałem że nie bede miał najdalej :P

Stare buddyjskie przysłowie powiada, że jak masz 736 kilometrów do przebycia, to 735-ty kilometr to połowa trasy.
Zważywszy konieczność powrótu - coś w tym chyba jest... Więc ostrożnie i powoli.

Podziwiam tę siłę i wytrwałość - pełen szacun, by w taką pogodę ruszać w trasę.
BTW, Dzisiaj w południe taka przeprawa na wyspę do Świnoujścia autem, przez Karsibory, trwała bagatela ze 3 godziny. Jakby to na kilometry przeliczać - spory dystans można w tym czasie przejechać. Żywioł rządzi...

pinokio
15-10-2009, 00:41
Mówiłem, że sztorm bedzie! :)
Ale będą foty! Już wam zazdroszę. Specjalnie sobie szary filtr kupiłem na ten wyjazd. Jak pech to pech.
Życzę wszystkim wspaniałej atmosfery, dobrej zabawy i pięknych widoczków :)

Mariorz
15-10-2009, 02:34
A co powiecie na 900 km które mam do pokonania przez nasze kochane drogi?

cloned
15-10-2009, 04:21
Zwycięzcą zostaje Mariosz:) Kundziorek, złapiemy się po trasie pewnie:))

shaolin
15-10-2009, 04:50
Skoro cloned wstal to znak, ze trzeba tez wstac i sie zebrac... powodzenia wszystkim na trasie i do zobaczenia za chwile :D

Kundzior
15-10-2009, 05:26
No ja już też na chodzie, zbieram się powoli....na myśli miałem piję kawę i jadę :)

Piotrek Charchuła
15-10-2009, 05:37
Współczuje wam o tej porze pobudki i jazdy w taką pogodę paręset kilometrów, szerokiej drogi życzę :-)

b202
15-10-2009, 06:31
No to ja już czekam i za chwileczkę, już za momencik, lecę i pędzę :) do zobaczenia w MZ

andrzejp
15-10-2009, 07:58
Nooo to na start i ruszamy z Marcinem,
do zobaczenia na mecie :-D w MZ.

hesja
15-10-2009, 09:48
chyba tak jeszcze nie bylo zebym zza kompa sledzil dzialania na zlocie :/
zazdroszcze Wam deko ale tez dojade spoko loko :P
juterkiem:
"Przylecimy zza lasu - narobimy hałasu, Hej!" :mrgreen:

hesja
15-10-2009, 09:50
A co powiecie na 900 km które mam do pokonania przez nasze kochane drogi?

Mariorz - tydzien temu jechales dalej
i znajac Twoje podejscie do jazdy samochodem to nie martwie sie :)

szacuneczek :)

hesja
15-10-2009, 11:58
wieczorkiem trzeba siębędzie spakować
nie chce mi się wierzyć w te Wasze brednie o niby marnej pogodzie :mrgreen:

mam już przygotowane płetwy, maskę do nurkowania z fajką, bermudy, olejek
żebym tylko czegośnie zapomniał - złapie się deko słoneczka :D

Dyziek - pociśniemy na bicz z płetwami? Nie zapomnij...

:mrgreen:

hesja
15-10-2009, 12:02
mam nadzieję, że jest tam na biczu jakis bicz-bar
bo bez drinka z parasolką to ja sobie nie wyobrazam łikendu nad morzem :D

Dyziek
15-10-2009, 12:02
wieczorkiem trzeba siębędzie spakować

Dyziek - pociśniemy na bicz z płetwami? Nie zapomnij...

Spoko, zabieram, zresztą zawsze mam w plecaku:) Złapiemy deczko słońca i brązu bo wiadomo - dziewczyny lubią...:) Hesja nie zapomnij o klapeczkach bo może być gorący piasek a szkoda stóp:)

wilk325
15-10-2009, 12:31
Dla tych, co nastawiają się ba kąpiele słoneczne:)

źródło (http://img377.imageshack.us/img377/834/dsc6843.jpg)
Miłego opalania

Nikonozaur
15-10-2009, 12:40
Czy ja dobrze widzę, że ostatnia część molo jest pod wodą. Tam cumują latem statki wycieczkowe.

wilk325
15-10-2009, 12:41
Dobrze widzisz, dzisiaj ( zresztą wczoraj też ) tak teraz to wygląda.

hesja
15-10-2009, 12:45
dla mnie bomba!
pletwy spakowane

czy wszystkie liscie juz spadly?
bo musze sobie jeden na nosek do opalania zalatwic zeby mi sie na czerwono nie zrobil :mrgreen:

Dyziek
15-10-2009, 12:49
Fale, fale są:) Kocham fale:)
Hesja nie na siły musimy zabrać materac - pociśnie się jak Mitch Buchannon:)

Skibek
15-10-2009, 12:51
czy wszystkie liscie juz spadly?
bo musze sobie jeden na nosek do opalania zalatwic zeby mi sie na czerwono nie zrobil :mrgreen:
Proponuję listek klonowy umieścić we wiadomym miejscu i liść sałaty na głowę (co by udaru nie otrzymać).

wilk325
15-10-2009, 12:53
Liście oczywiście są, ale u naszych sąsiadów:) tam je wywiało-chociaż raz nie trzeba będzie u nas sprzątać:)

Dyziek, do materaca zabierz silnik, teraz jest fala przybojowa, do Szwecji strasznie ciężko się będzie płynęło:)

hesja
15-10-2009, 12:53
Proponuję listek klonowy umieścić we wiadomym miejscu

łopian ma przyszłość :)

chociaz przy tej temperaturze to i listek brzozy da rade :mrgreen:

Dyziek, do materaca zabierz silnik, teraz jest fala przybojowa, do Szwecji strasznie ciężko się będzie płynęło:)

mamy płetwy jak co :D

Nikonozaur
15-10-2009, 13:19
Żarty żartami a u mnie w mieście PARALIŻ (http://www.kurier.szczecin.pl/Art.aspx?a=28438) na całego.

Wczoraj robiłem tę fotkę

źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=9xsewluyn7qzj1bf21x.jpg)

ale straciła na aktualności jakieś pół metra. Niestety w górę. Z powodu potężnego wiatru i podmycia drzewo w PG też aktualnie jest w krainie wiecznego kwitnienia. Mamy tu na naszej przystani prawdziwą katastrofę. Dość powiedzieć, że w garażach chlupie ok. metra wody. Zaczynam się powoli żegnać z niektórymi gratami, które taka kąpiel skutecznie pozbawi życia. Za godzinę skoczę nad Odrę i strzelę parę fotek, o ile oczywiście Odra pierwsza do mnie nie przypłynie... :mrgreen:
Stopy wody pod kilem - wyć się chce. :(

admin
15-10-2009, 14:37
Nic sie nie martwcie, od poniedzialku zlota plska jesien :)

kronos28
15-10-2009, 14:46

przeca to jest jeden z lepszych rodzajów pogody nad morzem - takie foty beda że hoho! Brać statywy, obiciążniki do nich (bo łyse statywy z aparatem wywraca) i heja!

Nic sie nie martwcie, od poniedzialku zlota plska jesien :)

metr wody więcej i śnieg do tego :D

jm
15-10-2009, 14:56
Kremy,
kremy do opalania z wysokim filtrem pakujcie!
Najlepiej sunblokery!:mrgreen:

PS To zazdrość przeze mnie przemawia...;)

pinokio
15-10-2009, 16:43
No wrzućcie coś na forum. Są jakieś plażowiczki? Tylko fok proszę mi tu nie wrzucać! Myślałem, że sztorm będzie, a tam ledwo dyma... :)

Tok'Ra
15-10-2009, 16:57
Hi!
Dzisiaj w Świnoujściu - lewy falochron przykryła woda, a prawy się nie daje ;-)
Dzisiaj zrobione zdjęcie:

źródło (http://odsiebie.com)

(http://odsiebie.com)

pinokio
15-10-2009, 17:51
Prosiłem o PLAŻOWICZKI!!! :D

Tok'Ra
15-10-2009, 17:52
Forumowicze - ze zlotu?
Na zdjęciu - posiadacz Nikona z Koszalina ;-)

hesja
15-10-2009, 19:04
polferries pewno przylecial bez silnika :P

juterkiem pocisnie sloneczny patrol i... stanie sie piekna pogoda :D

a tymczasem se pijcie na zdrowie
pozdrawiam z Axalp :D

Nikonozaur
15-10-2009, 19:22
Się robi, znaczy jeszcze przed chwilą gdzieś tu łaziły...

...po mojej Przystani...

źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=450golovk57exu7ys6re.jpg)

źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=h5bd14ht6ygrrkm95cbj.jpg)

...lub pomknęły zadawać szyku swoim kabrioletem...

źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=uuss2p1v32yrr53moong.jpg)

Szczecin nie jest duży, znajdą się.

hesja
15-10-2009, 19:26
kazdy z nas byl w Wenecji wiec sam Wiesz, szalu nie ma :P
daj fotki od siebei albo... plazowiczki :D

ps. ja pierdziele!!! niezle was podmylo

Tok'Ra
15-10-2009, 19:58

Niestety, dzisiaj nie było zbyt wiele - może to przez wiatr ;-)

Jeszcze niecały miesiąc temu motyle latały...

Nikonozaur
15-10-2009, 22:29
ps. ja pierdziele!!! niezle was podmylo
Najstarsi szczecińscy górale mówią, że ostatnio było tak za Niemca. Ja im wierzę.

b202
16-10-2009, 00:54
Górale góralami a my siedzimy teraz i się integrujemy :) razem z Przemkiem Stankiem kontrolujemy sytuację na forum i sprawdzamy co piszecie :) więc uwaga bo mamy cały czas oko na forum :mrgreen:

hesja
16-10-2009, 00:57
znaczy - zieje nudą skoro macie czas i ochote jeszcze na forum siedziec :)
pozdro

stapa11
16-10-2009, 07:56
nudą to nie zieje przecież jest nas tu 70 zapaleńców. Jest z kim gadac

Marcin T
16-10-2009, 08:18
Póki co cisza jak makiem zasiał :mrgreen:
Integracja w kołach zakończyła się krótko przed pierwszym pianiem kura :mrgreen:

Tok'Ra
16-10-2009, 09:19
Zmęczyli się ;-) ustalaniem, gdzie w piątek zamoczyć obiektyw...
BTW, jakie są plany na piątek - czyli dzisiaj?

Marta Baranowska
16-10-2009, 13:31
wypijcie moje zdrowie, bo zamarzam na ćwiczeniach z geodezji w rogowie srogowie. Ale bynajmniej dorwałam neta na chwile.!

ekonet
16-10-2009, 13:38
wypijcie moje zdrowie, bo zamarzam na ćwiczeniach z geodezji w rogowie srogowie. Ale bynajmniej dorwałam neta na chwile.!
A czemu "bynajmniej"...?

pinokio
16-10-2009, 13:41
Widzę, że plażowiczki są, ale bikini im wywiało?
Dobrej zabawy życzę i skutecznej integracji :) Tylko uważajcie, żeby się nie zalać! Ups... chciałem powiedzieć, żeby was nie zalało :D

Tok'Ra
16-10-2009, 14:46
... chciałem powiedzieć, żeby was nie zalało :D

Już nie grozi - przejaśnia się, woda opada, a we wtorek ma być nawet słonecznie :-)

A czemu "bynajmniej"...?
Bo to częsta pomyłka: http://obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=315

b202
16-10-2009, 17:44
no to dziś dzień ładnie zleciał, choć czekają jeszcze wyjścia, pogoda super, nie wieje za mocno, nie pada, bawet słońce widać :) no dobra lecimy na zachód bo za 0,5h jest, a niebo obiecujące, pozdro 4 all

pinokio
16-10-2009, 18:30
no to dziś dzień ładnie zleciał, choć czekają jeszcze wyjścia, pogoda super, nie wieje za mocno, nie pada, bawet słońce widać :) no dobra lecimy na zachód bo za 0,5h jest, a niebo obiecujące, pozdro 4 all

No to dawaj plażowiczki :)

Marcin T
16-10-2009, 19:17
Pogoda się robi... dziś niebo było fotogeniczne.
Niewątpliwą ozdobą Posejdona jest balonik :mrgreen:
A rybka wędzona jaka dobra. To nic, że z Chin.

źródło (http://img136.imageshack.us/i/beznazwy1ys.jpg/)

Tok'Ra
16-10-2009, 19:41
No to dawaj plażowiczki :)

Plażowiczki... i na zachód od Międzyzdrojów?

Chyba byś tego nie chciał..., bo to też i niemieckie plaże są ;-)
Co Ty się na te plażowiczki tak upierasz?! No dobrze...
Wtedy plażowiczki w dużej większości wyglądają tak - i nie proś o zbliżenie ;-)

Owszem, czasami trafiają się i wyjątki... ;-)
Swoją drogą, ktoś mógłby skrobnąć coś o widzianych już dzisiaj atrakcjach...

Nikonozaur
16-10-2009, 19:43
Balon wygląda jak zakazana żarówa 100W, jeno napis ślepiu miły, a nie jakiś, za przeproszeniem Osram. :mrgreen:.

pinokio
16-10-2009, 19:46
Teraz się zlecą wszystkie łodzie ze Szwecji do balona. A z nimi szwedki. Uważajcie też na wikingów! :)
I wrzućcie jakieś foty z dzisiejszego dnia czy z zachodu słońca! Egoiści! Wszystko dla siebie chomikują :D

Tok'Ra
16-10-2009, 19:51
Pogoda się robi... dziś niebo było fotogeniczne.
Niewątpliwą ozdobą Posejdona jest balonik :mrgreen:
A rybka wędzona jaka dobra. To nic, że z Chin.

Czy to jest ten... las, eee...tzn. balon??! :-)
W niedzielę może miałby i szansę tutaj:
http://iswinoujscie.pl/artykuly/11454/
;-))

A z tym jedzeniem na wyjeździe to nie przesadzajcie - bo w sezonie i takie przypadki się trafiają:
http://www.eswinoujscie.pl/miedzyzdroje/3508-coraz-wicej-zatrutych-w-midzyzdrojach.html

W każdym razie, wieczorem trzeba dobrze się od środka dezynfekować ;-)

Nikonozaur
16-10-2009, 20:42
Przez wrodzoną przezorność zacząłbym już od pierwszego posiłku... :mrgreen:

pinokio
16-10-2009, 20:53
A z tym jedzeniem na wyjeździe to nie przesadzajcie - bo w sezonie i takie przypadki się trafiają:
http://www.eswinoujscie.pl/miedzyzdroje/3508-coraz-wicej-zatrutych-w-midzyzdrojach.html

To pewnie rybki z Chin lub mrożone, te odławiane z Bugu i z Zalewu Zegrzyńskiego w sierpniu :)
Na wszelkie zatrucia najlepszy spirytus! Ale to już przecie wiecie :D

Nikonozaur
16-10-2009, 21:54
ostatni widok na trzeźwo....
Na trzeźwo? Już widać niewąską śrubę. :mrgreen:

Tok'Ra
16-10-2009, 23:32
Na trzeźwo? Już widać niewąską śrubę. :mrgreen:

Normalnie.... Czas Apokalipsy cz. II :mrgreen:

pinokio
16-10-2009, 23:39
ostatni widok na trzeźwo....

To chyba zrobione przez dno butelki. Po kątach i krzywych oraz po przepuszczalności światła, to chyba Polonaise 3/4l exportowa :D:D:D
Na zdrowie!

Marcin T
17-10-2009, 08:13
I wrzućcie jakieś foty z dzisiejszego dnia czy z zachodu słońca! Egoiści! Wszystko dla siebie chomikują :D

E tam taki zachód ;)
Zresztą dzisiejszy wschód też kiepski bo go nie było (aktualnie leje...)
Przereklamowany ten Bałtyk ;) :mrgreen:

źródło (http://img26.imageshack.us/i/149vv.jpg/)

seb@stian
17-10-2009, 08:38
Tak na rozpoczęcie dobrego dnia - Kuterek z rana - poranne wypociny. Miłego dnia!

źródło (http://www.fotograf.nets.pl/zdjecia/MZD_1015.jpg)

marteenez
17-10-2009, 08:45
To chyba zrobione przez dno butelki. Po kątach i krzywych oraz po przepuszczalności światła, to chyba Polonaise 3/4l exportowa :D:D:D
Na zdrowie!

To już robią takie z bagnetem Nikona?! :lol:

Tok'Ra
17-10-2009, 10:33
E tam taki zachód ;)
Zresztą dzisiejszy wschód też kiepski bo go nie było (aktualnie leje...)
Przereklamowany ten Bałtyk ;) :mrgreen:

Rano jak wstałem - lało jak z cebra - że psa z domu nie wygonisz, to i w plener nie pójdziesz. Ale teraz - sobota, godzina 10:30 - słoneczko świeci - więc jak ktoś będzie miał refleks... to i plażowiczki dla Pinokia może zrobi :mrgreen:

Paput
17-10-2009, 11:15
Panowie, o której godzinie jest ta impreza w leśniczówce? Może zdążę...
Wczoraj też nie mogłem zawitać się "integrować" bo musiałem jakieś dziwne zdjęcia robić:
http://www.iswinoujscie.pl/fotografie/507/

Tok'Ra
17-10-2009, 11:48
Panowie, o której godzinie jest ta impreza w leśniczówce? Może zdążę...
Wczoraj też nie mogłem zawitać się "integrować" bo musiałem jakieś dziwne zdjęcia robić:
http://www.iswinoujscie.pl/fotografie/507/

W pierwszym poście jest napisane:
"Około godziny 17.00 integracja i świętowanie otwarcia wystawy w „leśniczówce” Wolińskiego Parku zwanej „Wiatrakiem”. Jest to coś w stylu stodoły z ławami, olbrzymim paleniskiem po środku, gdzie można piec kiełbaski lub mięcho z grilla, jest nawet nalewak do piwa z chłodziarką, więc można podpiąć beczkę i świętować :wink:"

Jeśli nie będzie lało, to pewnie nawet jak się spóźnisz to kogoś zastaniesz.
Tylko trzeba zapewnić sobie niepijący transport powrotny... :mrgreen:

Podgoda dalej trzyma - słoneczno na niebie...

Paput
17-10-2009, 12:20
Tok'ra:

No tak, mogłem sprawdzić sam ;<

To idealnie, o 17:00 kończę focić jakieś zawody siatkarskie to zdążę do was :)

seb@stian
17-10-2009, 12:29
Tok'ra:

No tak, mogłem sprawdzić sam ;<

To idealnie, o 17:00 kończę focić jakieś zawody siatkarskie to zdążę do was :)
Impreza integracyjna jest o 18:00, z tym że wszyscy spotykamy się o 17 pod Posejdonem na promenadzie. Stamtąd wychodzimy wspólnie do wiatraka a na miejscu już wiadomo: integracja :)