Zobacz pełną wersję : Ocena plecaka Case Logic PSL66
Miałem torbę SRLC3 stwierdziłem, że jest za mała i została sprzedana. Teraz szukam plecaka natknąłem się na ten, który podałem w tytule CaseLogic PSL66. Piszę ten post, aby prosić o porady i ocene ogólną tego plecaka. Ogółem mam na to 250zł plecak może być używany. Jeśli chcecie możecie coś doradzić(tzn inny model), ale przeglądając wszystko jakoś ten przypadł mi do gustu. Problem w tym, że w mojej okolicy nie mam możliwości przymierzenia i dokładnego przejrzenia. Ten post piszę po to żeby osoby, które miały ten plecak napisały swoją opinię na temat ceny, budowy, funkcjonalności, jakości wykonania i innych aspektów ważnych dla odpowiedniego przenoszenia i zabezpieczenia sprzętu, który jest dla nas wszystkich bardzo ważny.
Bardzo proszę o jak najszybszą pomoc
Za tę cenę to lepiej kup Lowepro Minitrekkera AW
Fajny plecak, ale nie odpowiada mi to, że muszę otworzyć całą klapę żeby wyjąć aparat
Fajny plecak, ale nie odpowiada mi to, że muszę otworzyć całą klapę żeby wyjąć aparat
Pewnie złodziejom też to nie leży. Może Kata 3N1-10?
troszkę za mały jednak przejrzałem jeszcze trochę ofert i chyba zdecyduję się na Slingshot 300AW
Almighty007
13-05-2009, 09:19
Skoro poszukujesz Slingshot 300AW to może zobacz na naszej giełdzie: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=98668
Pozdrawiam
troszkę za mały jednak przejrzałem jeszcze trochę ofert i chyba zdecyduję się na Slingshot 300AW
No to chyba największy model z tej serii. Ma tylko jedną szelkę, lepiej przymierz przed zanim kupisz.
Almighty007
13-05-2009, 10:00
No to chyba największy model z tej serii.
Z Slingshot` ow jest jeszcze model wyższy 350AW. Ma dodatkowo komorę na laptopa i zaporową cenę.
Pisząc troszkę za mały pisałem o tej Kacie bo fakt jest duży, ale na sprzęt jest trochę mało miejsca, a wie ktoś może czy ma uchwyt na statyw? Biorąc pod uwagę te dwa plecaki który lepiej wybrać?
Ja też jestem świeżo po przesiadce z SRLC3 i też troszkę się naoglądałem, naczytałem (właśnie, gdyby ktoś potrzebował, to torbę mam do sprzedania). Pisałem o tym w sąsiednim wątku. Kupiłem LowePro Faspack 250. Oglądałem też FastPacka 200. Generalnie w SRLC3 dawałem radę się upchać. Bez ładowarek, bez dodatkowych rzeczy. Aparat + szklarnia + lampa. To się mieściło. Co prawda na wcisk i ścisk, ale dawało rade pozasuwać wszystkie suwaki. W Fastpacka 200 przepakowałem się bez żadnego problemu, jeżeli chodzi o komorę na sprzęt + została cała górna komora na dodatkowe rupiecie, natomiast w Fastpacka 250 przerzuciłem cały sprzęt do dolnej komory i tam mi zostało odrobina luzu + oczywiście cała górna komora + kieszeń na lapka. Fastpack 200 w MM kosztował chyba 260 PLN, za 250-kę zapłaciłem nieco ponad 3 stówki. Generalnie plecak jest fajny, godny polecenia. Acha, 200-ka nie ma pasa biodrowego.
zamówiłem na tym forum Slingshot 300AW mam nadzieję, że będę z niego zadowolony
To ja mam pytanie chłopaki bo wymieniliście dwa plecaki o których myślę. Właśnie chcę sobie dokupić do Naneu Pro Adventure coś mniejszego - typowo do pracy w mieście (Naneu mam z myślą o dłuższych wyprawach, po górach jest ok, ale przy repo nie sprawdza się w najmniejszym stopniu).
Myślę i o SlingShot 300 AW ale też o Fastpack 250. Komora na netbooka (10') by się przydała, nawet bardzo, ale nie jest ona obowiązkowa. Ceny do ok 400 zł są ok.
Zeby bez problemu mieć podpięte pod D80 z gripem (docelowo D300 z gripem) coś dłuższego (70-300 VR 4,5-5,6) i zmieścić do plecaka drugi tele (70-200 2,8 ) oraz dwa lub trzy krótsze szkła i oczywiście lampę zewnętrzną i trochę klamotów. Każdy z tych plecaków da radę, czy w którymś to już będzie na styk i ciężko upchane?
No to tak... Do Fastpacka 250 D80+grip + N70-300 wchodzi tyle, że tulipan musi być zapięty do tyłu. Ze zmieszczeniem tam drugiego tele w tym samym czasie będzie problem. A np. taki Nikkor 70-200 to tam raczej nigdy nie wejdzie... D300 z podpiętym gripem też powinien wejść do bocznej kieszeni z jakimś niewielkim obiektywem. Ciągle mówimy o komorze foto. Bo oprócz tego mamy jeszcze kilka kieszonek na drobiazgi i górną komorę bagażową, do której trochę sprzętu foto też można zmieścić. A, no i kieszeń na lapka 15".